featured

Madagaskar’da Dinozorlar Döneminden Bir Fosil Bulundu! Fosile ‘Çılgın Yaratık’ Denildi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Madagaskar’da dinozorlar döneminden bir fosil bulundu ve bulunan fosile ‘ çılgın yaratık’ ismi verildi. 66 milyon yıl öncesinde yaşadığı varsayılan ve dinozorlar döneminden olduğu varsayılan bir memeliye ait bir fosil, Doğu Afrika Ülkesi olan Madagaskar’da keşfedildi. Uzmanlar tarafından fosille ilgili olarak yapılan açıklamada yaşadığı dönem için tuhaf ve benzersiz özellikler taşıdığı ifade edildi.

Bilim insanları tarafından incelenen ve ‘ Adalatherium hui’ yani çılgın yaratık adı verilen bu yeni türün özellikleri için yaşadığı dönem ele alınarak tuhaf ve benzersiz olarak açıklandı. Alınan bulgular doğrultusunda yapılan açıklamalarda çılgın yaratık adı verilen fosilin daha önce hiçbir memelide bulunmayan dişlere sahip olduğu ve 66 milyon yıl öncesinde var olan Kretase Dönemi sonlarına ait fosil olduğu ve bu dönemde yaşadığı belirtildi.

İlk Defa Bir Fosil Bütün Olarak Bulundu!

YouTube video

İlk defa bütün olarak madagascar da bulunan bu fosilin boyunun bir sıçan kadar olduğu açıklandı. Bitkiyle beslendiği söylenen Adalatherium için güçlü bir kazıcı hayvan ve ayrıca koşma yetisi gibi bir çok hareket yeteneğine de sahip olduğu düşünülüyor.

Çılgın Yaratık Fosilinin Pek Çok Kuralı Yıktığı Açıklandı!

Araştırmayı yazan ekipten Denver Doğa ve Tarih Müzesi Küratörü David Krause ise fosille ilgili şu sözleri aktardı:

“Tüm yaşayan ve soyu tükenmiş memelilerin iskelet anatomilerine dair bildiklerimiz göz önüne alındığında, Adalatherium gibi bir memelinin evrimleşmiş olabileceğini hayal etmek zor. Pek çok kuralı esnetiyor hatta yıkıyor”.

Yine Fosille ilgili yapılan bir diğer açıklama ise New York Teknoloji Enstitüsü Paleontolog Simone Hoffmann’dan geldi. Hoffmann yaptığı açıklamada bulunan bu memeli türünün benzersizliğinin bir adada izole olmasından olabileceğini ve kaynaklanabileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!