featured

Ne Zaman Hamile Kalabilirim? Hamilelik Haftası Nasıl Hesaplanır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ne Zaman Hamile Kalabilirim ? Hamilelik Haftası Nasıl Hesaplanır ? Biliyor musunuz ? Hamile kalma ihtimali ne zaman daha fazla? Hamilelik haftası nasıl hesaplanır?

Hamilelik Haftası Nasıl Hesaplanır ?

Evet, merak ettiğiniz soruların yanıtı veriliyor. Öncelikle hamilelik haftası nasıl hesaplanır sorusunun yanıtı verilecek. Uygun olan zaman dilimi içinde, hamile kalma ihtimalinizin en yoğun olduğu zaman dilimlerini öğrenebilirsiniz.

Adet Döngüsüne Göre Hesap

Bilmeniz gereken, yapılacak olan hesaplamaların adet döngüsüne göre hesaplanıyor olduğudur. Kadının yumurtalık döngüsü üzerinden ne zaman hamile kalma ihtimalinin en çok olduğu ne zaman ise hamile kalmasının çok düşük bir ihtimal olduğu belirlenir. Bunun için bilinmesi gereken ise ne zaman adet olduğudur. Sonrasında 21 günlük dönem üzerinden 21 + 7 şeklinde 28 günlük bir adet döngüsü üzerinden hesap yapılır.

1- Adet

Kişinin adet döngüsünde regl olduğu ilk günden 10 gün sonra ovulasyon dönemidir. Bu dönemde doğurganlık seviyesi orta olacaktır. Regl döneminde ise hamile kalma ihtimali düşüktür. Adet bittikten sonra ki ilk 3 de de aynı şekilde gebe kalma ihtimali düşük olacaktır. Reglden 10 gün geçtikten sonra hamile kalma ihtimalinin orta olması söz konusudur.

2- Doğurganlık Seviyesi

Doğurganlık seviyesi adet döngüsüne göre artar ve azalır. Doğurganlık seviyesinin en yüksek olduğu dönem regl olunan günün 15 gün sonrasıdır. Bu durumda kişinin hamile kalma ihtimali çok daha yüksek olacaktır. Bir gün olarak belirlenmiş olan bu günde, direkt olarak gebe kalma ihtimalinin en yüksek olduğu gün olduğunu söyleyebiliriz.

3- Doğurganlık Seviyesi Hesabı

Doğurganlık seviyesini kontrol etmek, günlük olarak bakmak ya da buna benzer hesaplar yapmak için sunulan uygulamaları indirebilirsiniz. Bunun dışında direkt olarak sizin adet olduğunuz dönemden bu yana hesap yapmanız gerekebilir.

Direkt olarak hesap yaparak da regl gününden 10 gün sonrası dönemde ortalama bir seviye, on beş gün sonrasında ki dönemde ise en yüksek dönem olduğunu bilerek hareket edebilirsiniz. Sizin için sunulan bilgiler üzerinden kendi adet döngünüze göre hesap yapabilirsiniz. Hamilelik haftası hesaplama için son adet gününü bilmeniz yeterli olacaktır. Hesaplama motorları da kullanmanız mümkün.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!