featured

Online Psikolojik Danışmanlık Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle son yıllarda psikolojik hastalıkların veya depresyona meyilliliğin artmasıyla tedavi yöntemlerine ve danışmanlık hizmetlerine ulaşmak daha kolay hale gelmeye başladı. Danışmanlık hizmetlerinin online platformlar aracılığıyla sunuluyor olması ise psikolojik destek almayı kolaylaştırdı. Online psikolog desteği ücretsiz şekilde de yapılabildiği gibi özel hizmetler içinde de yer alabiliyor. 

Nasıl Bir Yol İzleniyor?

Online danışmanlık almak isterseniz, e-posta üzerinden yazılı veya skyp-e gibi ağlar sayesinde görüntülü ve sesli iletişim kurabilirsiniz. Online hizmet almak istiyorsanız öncelikle bu işlemi uygulayan bir hekim bulmanız gerekmektedir. Daha sonra ki süreç ise hasta ve doktorun ortak karar ve beklentilerine göre şekillenmektedir. Online danışmanlık hizmetiyle sorularınızı yanıtlayabileceği gibi sohbet ederek de danışmanlık almanıza fırsat vermektedir. En etkili olanı ise karşılıklı mimiklerin ve davranışların gözlemlenebileceği görüntülü konuşmalar gerçekleştirmektir.

Danışmanlık Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

Online danışanlık öncelikle tüm imkanları evinize getiren bir uygulama olması sebebiyle önem kazanıyor. Yaşadığınız çevrede uygun  bir psikolog bulamıyorsanız veya bir ofise gidip danışmanlık almak istemiyorsanız evinizden çıkmadan bu hizmetten yararlanmanız mümkün. Bunun dışında gün içerisinde uzun saatler çalışmanız da danışmanlık almanızı zorlayan bir faktör olabilir. Online danışmanlık ise zaman kazanmanız açısından avantaj sağlayacaktır. 

Maddi Sebepler Gözünüzü Korkutmasın

İnsanların psikolog yardımı alması maddi sebepler düşünüldüğünde korkutucu görünüyor olabilir. Online danışanlık hizmetinden yararlanmanız ise maddi olarak daha uygun olacağı için sizi alıkoyacak sebepleri azaltacaktır. Özellikle bazı özel klinikler de psikolog korkusunu aşmak için ve psikolojik yardım almayı normalleştirmek için ücretsiz online hizmetler verebilmekte. Online psikolog desteği ücretsiz olduğunda maddi boyutunu düşünmeden sadece iyileşmeye odaklanabilirsiniz. 

Kimler Online Danışan Olabilir?

Öncelikle unutulmaması gerekir ki online psikolog soru sor hizmetleri acil destek yöntemi değildir. Bu hizmet, ağır psikoz teşhisi konulmuş veya belirtilerini taşıyan kişiler için uygun değildir çünkü bu kişilerin tam teşekküllü kliniklerde yüzyüze tedavi edilmesi gerekmektedir. İntihar eğilimi olanlarda ve reşit olmayan kişilerde de online hizmet tercih edilmemektedir. Online psikolog desteği genellikle, anksiyete, panik bozukluk, stres, cinsel sorunlar, kulak çınlaması, yeme bozukluğu gibi konuşarak terapi edilebilecek sorunlar için uygun bir yöntemdir. 

İlginizi Çekebilir: Online Psikolojik Danışman Hizmeti

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!