featured

Selülit Nedir? Selülit Tedavisi Nasıl Olur? Selülit Nasıl Geçer?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde çoğu kadının korkusu haline gelen ve merak edilen selülit nedir, sorusu dilden dile dolaşıyor. Stres, aşırı kilo ve beslenmedeki yanlışlıklar gibi birçok sebebi olan selülitin geçmesi için birçok doğal yöntem bulunmaktadır.

Geçmişe baktığımızda selülit gibi bir sorunla karşılaşmak biraz güçtü. Teknoloji insan hayatına birçok fayda sağladığı gibi, aynı zamanda zarar da verebiliyor. Daha az hareket etmemizi sağlayan teknoloji, maalesef fazla kilolarımızın da başyapıtı oluyor. 

Selülit Nedir?

Selülit nedir, sorusunun en basit tanımı,  deri altında yağların düzensiz ve aşırı miktarda birikmesiyle oluşan portakal kabuğu görünümünde ki cilt sorunu olmasıdır. Kan dolaşımına yavaşlatıcı etki yapan selülit, vücudun karın, kalça ve bacak bölümlerinde daha sık görülür.

Selülit, şişmanlıkla veya obezitelikle aynı safhada sayılamaz. Bundan dolayı kilo vermek bazen selülit sorununu çözemeyebiliyor. İlk başlarda fiziksel, dış görünüş açısından bir sorun olarak görünse de ileriki boyutta tıbbi sorunlar ile karşımıza çıkabilmektedir.

Yağ birikimi sonucunda oluşan bu rahatsızlık, damarları sıkıştırarak kan dolaşımına zarar verir. Bu bölgede ki problemden dolayı dokular gelişemez ve yapısal olarak bozulmalar yaşarlar. Bu nedenle rahatsızlık estetik bir problem olmaktan çıkarak tıbbi boyutlara ulaşabilmektedir. 

Tıbbi Selülit Nedir?

Tıbbi selülit nedir, denildiğinde akla bazı hastalıklar gelmektedir. Bunlardan bir tanesi de Lipödem hastalığıdır. Aşırı yağlanma ve bununla beraber ağrı ile meydana gelen rahatsızlık, en çok bacaklarda nadiren de kollarda görülmektedir. Bu hastalık kronik bir yağ dokusu hastalığı olarak sayılır.

Çoğu kadında görülen bu hastalık, genellikle ergenlik döneminde başlamaktadır. En büyük belirtisi vücutta aşırı yağlanmadır.  Bununla beraber vücudun bazı bölgelerinde morarmalar ve ağrılar meydana gelebilmektedir.

Bu hastalığa tedavi olarak yağ alma işlemi uygulanır.  Lipödem hastalığı ile mücadele eden kişinin, estetik açıdan da bu problemin giderilebilmesi için farklı işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir. Bu işlemlerden biri bölgesel olarak gerçekleşen dokuların sıkıştırılması işlemidir. 

Selülit Nedir Belirtileri Nelerdir Ve Nasıl Anlaşılır?

Selülit, vücudun bazı bölgelerinde kötü bir görünüme sebep olabilir.  Selülit nedir belirtileri nelerdir diyorsanız, bu yazımızdaki hususlara göz gezdirmeniz yeterlidir.

Eğer hafif bir selülit yaşıyorsanız, ilgili bölgeyi sıkıştırarak portakal kabuğu şeklinde bir görüntü görmeniz belirtiler arasında sayılabilir. Eğer rahatsızlığınız ilerlemiş ise cilt üzerindeki değişmeler her türlü fark edilecek ve kendini hissettirecektir.

Selülit ciddi bir durum olmamakla birlikte tedavi gerektirmeyen bir sorundur. Fakat bu biriken yağların kan damarlarını etkileyecek boyuta ulaşması dâhilinde, tedavi gerektiren bir tıbbi durum oluşabilmektedir. 

Ayrıca çukur ve çöküntü gibi durumlarla da kendini gösteren selülit, aynı zamanda deride kılcal damar çatlamaları gibi durumlara sebep olduğu için cilt üzerinde kötü bir görünümle de kendini gün yüzüne çıkarmaktadır. 

Lipödem Selülit Ağrı Yapar Mı?

Selülit ağrı yapar mı? sorusunun cevabı evet olmakla beraber, bu belirti lipödem hastalığının belirtisi olabilmektedir. Diğer adı ‘ Ağrılı Yağlanma Sendromu ‘ olan lipödem bacaklarda ve kalçalarda oluşan fazla yağ birikimidir. Bunun dışında kollarda da görülebilen bu rahatsızlık genelde şiddetli ağrılar ile kendini göstermektedir. Çoğunlukla kadınlarda görülen bu rahatsızlık, en erken ergenlik dönemi zamanlarında rastlanmaktadır. Ağrı dışında morarma tarzı belirtiler de öne çıkmaktadır. 

Karında Selülit Neden Olur Ve Nasıl Gider?

Kadınların korkulu rüyası olan selülit, hamilelik sonrası karşılaşmak istemedikleri bir durumdur. Karında selülit neden olur diye araştırırken,  hamileliğin sebep olabileceği ile karşılaşmayı hiç düşünür müydünüz? 

Her kadında hamilelik sonrası karında selülit oluşacak diye bir durum yoktur. Fakat bazı kadınlarda bu durum görülebilmektedir. Fakat bazı yöntemler ile bunu kolaylıkla yenebilme şansınız vardır. Selülit kremi kullanarak, spor yaparak ve bol bol su tüketerek eski vücudunuza kavuşabilirsiniz. 

1 Haftada Selülit Nasıl Gider Ve Neler Yapılması Gerekir?

1 haftada selülit nasıl gider merakla arayanlardan iseniz,  bu içerikte aradıklarınızı bulabileceksiniz. Tamamen bir haftada kurtulmasanız bile, burada önerilenleri yaptığınızda gözle görülür bir değişme olduğunu sizde rahatlıkla fark edebileceksiniz.

İlk günden itibaren beslenme düzeni oluşturmanız son derece önemlidir. Selülit başlıca nedenlerinden biri yağlı yiyecekler yemektir. Bu yüzden olabildiğince beslenmenizde yağlı yiyeceklerden kaçınınız.

Bunun dışında yapabileceğiniz şey spor yapmaktır. Selülit olan bölgeleriniz çalıştıracak olan hareketleri araştırın ve not edin. Günlük belirli tekrar ve setlerle bu egzersizleri yapmanız selülitin giderilmesinde son derece etkili olacaktır. 

Retinol Krem Selülit Nedir?

Retinol krem, selülit rahatsızlığın baş gösterdiği bölgelere sürülen ve etkisi kanıtlanmış bir kremdir. Retinol krem selülit geçirir mi? diye merak ediyorsanız burada cevabını bulabileceksiniz. A vitamini türü olan bu krem, cilt üzerinde oluşan pürüzleri gidererek, selülitin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Retinol cildi kalınlaştırma etkisi ile bilinir ve bu özelliğiyle selülit görünümünü ciddi derecede azaltmaktadır. Ama bu sonuçları görmeniz için uzun zaman kullanmanız gerekmektedir. Selülit kremi bir ya da iki haftalık kullanımda gözle görülür sonuçlar vermeyebilir. Kremi kullanmadan önce herhangi bir alerjinizin olup olmadığını öğrenmeniz gerekmektedir. Kaş yaparken göz çıkartmamak için bu hususları dikkate almakta fayda vardır. 

Selülit Doktora Gitmeden Nasıl Geçer?

Selülit doktora gitmeden geçer mi sorusunun cevabını arayanların sayısı bir hayli fazladır. Selülit sorunundan kurtulmak için çok büyük paralar ve zaman harcamanıza gerek yoktur. İşte bazı kolay ve kullanışlı selülit giderici yöntemler…

Beslenmenize dikkat edin

Selülit sorunlarından bıktınız ve kurtulmak istiyorsanız beslenmenize çok önem vermelisiniz. Yağlı yiyeceklerden olabildiğince kaçınmalı ve meyve ve sebze yemeye özen göstermelisiniz. Ayrıca gün içinde içtiğiniz kahve miktarını kontrol etmeli ve kafeinsiz türleri tercih etmelisiniz. Selülit nedir sorusunun ana kaynağı zaten bu tarz yiyecekler tüketmekten ortaya çıkan estetiksiz görüntüdür.

Bunun dışında günlük içmeniz gereken su, ihtiyacınızın altına düşmemeli ve bol bol su içmelisiniz. Bunun dışında gün içinde çay tercihinizi yeşil çay olarak kullanmanız selülit sıkıntısını yok etmede çok etkili olacaktır.  Selülit giderici olarak sebze ve meyvelerden faydalanabilirsiniz Vücuttaki yağ yakımına etkili olan ve arttıran bazı yiyecekler vardır. İşte bu yiyeceklerin bazıları şunlardır:

Bezelye, havuç, ıspanak,  karnabahar, soğan

Kafeinsiz bitki çayları, yeşil çay, yağsız sütBazı karışımlar faydalı olabilirEvinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bazı karışımlar selülit sorununda mücadelede yardımcı olabilmektedir. Bu karışımlarla ilgili bölgelere masaj yapmanız halinde sorunu azaltabilirsiniz.Kahve kürü, selülit giderici yağ maskesi ve scrub bu karışımlardan biridir. 

Spor yapmayı ihmal etmeyin

Çoğu rahatsızlığı ve fiziksel görünüşümüzü düzeltmede yardımcı olan sporu hayatımızdan eksik etmemiz gerekiyor. Selülit sorununun da giderilmesinde büyük rol oynayan spor, günlük hayatımızda belirli bir yer tutmalıdır. Evde yatmadan ve sabah kalktığınızda yapabileceğiniz egzersizleri araştırın.

Bu egzersizlerin hangileri sizin düzeltmek istediğiniz bölgelere yardım ediyor analizini yapın ve yapacağınız bir antrenman programı ile düzenli olarak bu hareketleri uygulayın. Spor yaparak kendi selülit giderici yönteminizi bulabilirsiniz. 

Selülitli bölgeye kan dolaşımını hızlandıracak masajları da sporla beraber yapabilirsiniz. Masaj yapmak, selülitlerin daha çabuk geçmesine yardımcı olur.

Selülit nasıl geçer, sorunuza cevap vermek amacıyla bilgi dolu bir yazı oluşturduk. Selülit tedavisinde uygulayabileceğiniz her yöntemi derledik. Selüliti geçirmeye çalışırken, selülit oluşumunu hızlandıracak yiyeceklerden uzak durmanızı öneririz. Pek çok abur cubur yiyecek selülit oluşumuna neden olan zararlı katkı maddeleri içerir. Sağlıklı bir şekilde, daha çok sebze ve meyve tüketerek, vücudunuzda daha fazla selülit oluşmadan önüne geçebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!