featured

Siyah Nokta Sorunundan Kurtulmak İçin 4 Muhteşem Doğal Maske Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyah nokta sorunu, burun üzeri ve burun civarı ile çene bölgesi ve çeneye yakın bölgelerde daha çok oluşan bir problemdir. Bu küçük boyuttaki problem kişiye göre büyük problemlere neden olabilmektedir. Peki siyah noktalar ile nasıl baş edilir?

Siyah nokta sorunu, burun üzeri ve burun civarı ile çene bölgesi ve çeneye yakın bölgelerde daha çok oluşan bir problemdir. Siyah noktaların geniş gözenekli cilt tiplerinde daha fazla görülmesinin nedeni ise geniş gözeneklerin kapanmasıyla siyah noktaların oluşmasıdır. 

Bu can sıkıcı siyah noktalardan kurtulmak için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta ile birlikte size siyah noktaları ortadan kaldıracak 4 muhteşem ev yapımı doğal maske tarifi vereceğiz. Bu maskeler erkek ve kadınların kullanımına uygun, bir yandan siyah nokta temizleme işlemini yaparken bir yandan da ciltte ki diğer sorunların da tedavisinde yardımcı olabilmektedirler.

1 – Siyah Nokta Oluşumunu Engellemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Yüzünüzde siyah nokta oluşumunu engellemek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Öncelikli yüzünüzü sabah uyandığınızda ve gece yatmadan önce mutlaka temizlemeniz gereklidir.Cildinize uygun yüz temizleme ürünü ile temizleyebileceğiniz gibi gül suyu kullanarak da cildinizi temizleyebilirsiniz.Terlediğiniz zaman ise mutlaka yüzünüzü yıkayın ki ter gözenekleri kapatıp siyah nokta oluşmasına izin vermesin.Son olarak da sağlıklı yaşamın altın kuralı burada da geçerli: mutlaka günde ortalama 2 litre su içiniz.

2 – Siyah Noktalardan Kurtulmak İçin Maske Tarifleri

Yazımızın bu kısmında sizlere 4 muhteşem siyah nokta maskesi tarifi paylaşacağız. En iyi siyah nokta maskesi hangisidir diye soracak olursanız buna kesin bir cevap vermemiz mümkün değil. Çünkü her cildin her maskeye ya da ürüne vereceği tepki farklıdır. Size tavsiyemiz hangi maskeyi uyguladığınızda cildinizde gözle görülür bir temizlik, ferahlık ve canlılık fark ediyorsanız o maskeyi kullanmanızdır.

Siyah noktalardan kurtulmak için önerilen maskelerin 2 ya da 3 tanesini dönüşümlü olarak da cildinize uygulayabilirsiniz. Örneğin çok yağlı bir cildiniz varsa kil maskesi ile cildinizin fazla yağdan ve siyah noktalardan arınıp sıkılaşmasını sağlarken yulaflı yoğurt maskesi ile cildinizin beslenip sağlıklı bir şekilde nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

I – Siyah Noktalar İçin Kil Maskesi Tarifi

İki yemek kaşığı kil, iki yemek kaşığı yoğurt ve iki yemek kaşığı limon suyunu bir kase içerisinde karıştırınız. Bu karışımı göz çevresi ve dudaklar hariç yüzünüzün tamamına sürünüz ve 20 dakika bekleyiniz. Sürenin dolmasının ardından ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Kil maskesini haftada 2 defa yapabilirsiniz. 3 Haftalık düzenli uygulama sonrasında siyah noktaların azaldığını hatta ciltteki lekeler ile kırışıklara da iyi geldiğini göreceksiniz. Kil maskesi daha çok yağlı ciltler için kullanıma uygundur.

II – Siyah Noktalar İçin Ballı Limon Maskesi

İki yemek kaşığı bal ile 2 yemek kaşığı limon suyunu bir kâsede iyice karıştırın. İlk önce siyah nokta olan bölgeye ardından göz çevresi ve dudaklar hariç yüzünüze sürün. 25-30 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Bal ve Limon Maskesini, haftada 3 defa siyah nokta sorunuz geçinceye kadar yapmaya devam edebilirsiniz.

III – Siyah Noktalar İçin Yumurta Akı

1 Adet yumurtanın beyazını ayırın ve parmaklarınız ile özellikle siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere sürün. Kalan yumurta beyazını cildinizin tamamına ince bir tabaka halinde sürün. 20 Dakika içerisinde yüzünüzdeki yumurta akı kuruyacak ve gerginlik hissetmeye başlayacaksınız. Bol su ile yüzünüzü temizledikten sonra hafif bir nemlendirici sürebilirsiniz.

Yumurta akı, siyah noktalardan kurtulmanızı sağladığı gibi gözeneklerinizi sıkılaştırarak siyah nokta oluşumunu da engellemektedir. Cilt bakımında sıkça kullanılan yumurta akının sıkılaştırma haricinde cildi besleme özelliği de bulunmaktadır. Özellikle karma ciltler için kullanılması uygundur.

IV – Siyah Noktalar İçin Yulaflı Yoğurt Maskesi

Siyah noktalarınız için önerebileceğimiz bir diğer maske ise yulaflı yoğurt maskesidir. 1 yemek kaşığı yoğurda, 1 çay kaşığı limon suyunu, havanda toz haline getirdiğiniz 1 yemek kaşığı yulafı ve 1 çay kaşığı kadar da zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Hazırlamış olduğunuz yulaflı yoğurt karışımını yüzünüze masaj yaparak sürün. 15-20 Dakika kadar bekledikten sonra bol su ile durulayın.

Yoğurt içerisinde yer alan laktik asit fazla yağın giderilmesini, probiyotikler ise cildinizin yenilenmesini sağlarken yulaf ezmesi de gözenekleri temizleyip siyah nokta oluşumunu engelleyecektir. Hafta da 2 kere uygulayabileceğiniz yulaflı yoğurt maskesi, zamanla cildinizin daha sağlıklı, ışıltılı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasında etkili olacaktır. İlginizi Çekebilir: Cilt Kırışıklıklarına Doğal Çözüm: Ananas ve Limon

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!