featured

Topuk Çatlağı Nedir? Topuk Çatlaklarına Ne İyi Gelir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Topuk çatlakları oldukça rahatsız edicidir. Hem can yakar, hem de oldukça kötü görünür. Peki topuk çatlaklarından nasıl kurtuluruz? Tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, detaylar!

Topuk Çatlağı Nedir?

Topuk çatlağına ne iyi gelir sorusu merak edilen sorulardan önemli bir tanesidir. Topukta oluşan çatlakların birçok nedenle oluştuğu bilinmektedir. Erkekler ve kadınlarda farklı nedenlere dayalı olarak ortaya çıkan topuk çatlaklarına kısa sürede önlem almak gerekir. Çatlaklara önlem alınmadığı zaman, çatlak olan bölgeler, zamanla yaraya dönüşmektedir. Yaraların iyileşme süresi uzadığında da ayakkabı giyerken büyük sıkıntıların yaşandığı görülmektedir.

Topuk Çatlağına Ne İyi Gelir? Topukta Çatlaklar Nasıl Oluşur?

Topuk çatlaklarına ne iyi gelir, sorusunun cevapları aslında oldukça basittir.Topuk çatlağının oluşmasına neden olan pek çok faktör bulunmaktadır. Ayaklarda ortaya çıkan kuruluklar, çatlağa yol açmaktadır. Bu nedenle cildin kuru kalmaması önemlidir. Fazla kilolu insanlarda da topukların çatlaması durumu, sıklıkla görülen durumlar arasında yer almaktadır.

Topuk çatlaklarına ne iyi gelir sorusunun yanı sıra aynı zamanda ne yapılmaması gerektiği de bilinmelidir. Ayrıca kadınlarda topuklu ayakkabı giyilmesi, topukların zarar görmesine ve zamanla çatlamasına yol açmaktadır. Ayak bakımı belirli sürelerde yapıldığında, kişinin topuğunda çatlak oluşma riski azalacaktır. Ayrıca nemlendirici kremlerin kullanılması da ayak sağlığı için faydalı sonuçlar vermektedir.

Topuklarda Nemlendirici Krem Kullanmak İyi Gelir mi?

Topuk çatlağına ne iyi gelir sorusuna nemlendirici kullanmak iyi gelir cevabı verilebilir. Zarar gören topukların çatlaması ile ayakkabı giymek adeta bir eziyet halini alabilir. Bu nedenle ayakların düzenli olarak nemlendirici kremle ovulması faydalı olmaktadır. Topuk kısmı kolay bir şekilde çatlamaya meyilli olduğu için ayak bakımına dikkat etmek gerekmektedir.

Çünkü çatlaklar derinleşirse ayakta ciddi yaralar ve ağrılar meydana gelebilmektedir. Nemlendirici kremler, ayak bakımının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Duştan çıktıktan sonra özellikle ayaklar nemli iken nemlendirici krem kullanmak gerekmektedir. Sürülen nemlendirici kremin cilde kısa sürede ve etkili bir şekilde nüfuz etmesi için pamuklu bir çorap giyilmelidir. Topuk çatlaklarına ne iyi gelir sorusunun bir diğer cevabıda nemlendirici krem kullanmaktır. 

Pirinç Unu İle Topuklara Peeling Yapmak İyi Gelir mi?

Topuk çatlağına ne iyi gelir sorusunun başka bir cevabı da pirinç unu olmaktadır. Ayaklarda bulunan ölü derinin atılması gerekmektedir. Ayaklara peeling uygulamak için birkaç malzeme kullanarak özel bir karışım yapılmalıdır. Bu karışımı hazırlamak için 1 avuç kadar pirinç unu, elma sirkesi ve az miktarda ve birkaç çay kaşığı ölçüsünde bal kullanılmalıdır. Bu malzemeler güzelce karıştırılmalıdır.

Karıştırma işlemi sonunda koyu renkli bir macun elde edilmelidir. Çatlakların durumuna göre koyu renkli karışıma zeytinyağı ve badem yağı eklemek de mümkündür. Çatlakların ağır durumda olması durumunda zeytinyağı ve badem yağı kullanımı, çatlakları kısa sürede iyileştirmektedir. Karışımı kullanmadan önce ayaklar 10 dakika boyunca ılık suda bekletilmelidir. Ilık su seansı bittikten sonra ayaklara, özel karışımın sürülmesi gerekmektedir. Topuk çatlaklarına ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en büyük cevap bu karışımdır. 

Topuk Çatlakları için Muz Kullanmak

Topuk çatlağına ne iyi gelir sorusuna muz kabuğu cevabını vermek de mümkündür. Çatlayan topuklar için ezilmiş muz faydalı olmaktadır. Çatlaklara kısa sürede etki eden muzun, çatlaklar için kullanımı da kolaydır. İyice olgunlaşmış 1 adet muzun iyice ezilmesi gerekmektedir. Muz ezildikten sonra topuktaki çatlakların üzerine sürülmelidir.

15 dakika bekleyerek ayakların muzu emmesine izin verilmelidir. Bu uygulamadan sonra topuklar ılık derecedeki bir miktar su ile yıkanmalıdır. Ilık su ile yıkama işleminden sonra ayaklar 10 dakika boyunca soğuk suda bekletilmelidir. Bu işlem, birkaç hafta boyunca devam ettirilmelidir. Bu süre boyunca işlem her gün yapılmalıdır.

Vazelin Kullanmak

Topuk çatlağına ne iyi gelir sorusu için vazelinin öneminden bahsetmek yararlı olacaktır. Vazelin kullanmak cilde olumlu faydalar sunmaktadır. Vazelin sürülen ciltte bir tabaka oluşmaktadır. Bu tabaka sayesinde nem o bölgede kalmaktadır. Vazelin sayesinde kurumuş ve çatlamış topuklar yumuşamaktadır. Vazelinden fayda elde etmek için pamuk çorap kullanmak da mümkündür. Kurallara uygun olarak vazelin kullanıldığında, uyku sonrasında ayaklar yumuşak bir hale gelmiş olacaktır.

Bal Kullanmak

Topuk çatlaklarına ne iyi gelir sorusunun bir diğer yanıtıda baldır. Çatlayan topuklar için antibakteriyel özelliğe sahip bir besin olan bal kullanmak da mümkündür. Ilık su ile bal, geniş bir kabın içerisinde karıştırılmalıdır. Ayaklar bu suyun içerisinde 20 dakika süresince durmalıdır. Suyun içerisinde ayaklara masaj yapmak mümkündür. Bu işlem haftada birkaç kez uygulanabilir.

Ayakları Suda Bekletmek

Topuk çatlağına ne iyi gelir sorusunun en basit cevabı ayakları suda bekletmek olarak verilebilir. Bu yöntem, ayakları nemlendirmek için son derece faydalı bir yöntemdir. Geniş bir kabın içerisine koyulan ılık su, ayaklarınız için ideal olacaktır. Bu suyun içerisine ayaklar sokularak 20 dakika boyunca ayakların dinlendirilmesi gerekmektedir. Su çok sıcak olmamalıdır.

Çok sıcak su, ayakların nem oranını azaltmaktadır. Ayaklar sudan 20 dakika sonra çıkarıldıktan sonra nemlendirici krem kullanılmalıdır. Bu yöntemi limon suyu karışımı ile uygulayarak derinin yumuşaması sağlanabilmektedir. Ayaklar 15 dakika boyunca limonlu su katılmış ılık suda bekletilmelidir. 15 dakika sonunda ayaklar havlu yardımı ile kurulanmalıdır. Tercihe göre nemlendirici krem de kullanılabilir.

Epsom Tuzu Kullanmak

Topuk çatlaklarına ne iyi gelir sorusunun cevabı da tuz kullanmaktır. Deniz tuzu ve epsom suyu kullanmak ayaklardaki kan dolaşımını iyileştirici bir etki sunmaktadır. Yarım fincan kadar epsom tuzu ile ılık su kullanılarak ayaklara güzel bir masaj yapmak iyi gelecektir. Ayaklar, epsom tuzu karıştırılmış su bulunan kabın içerisinde dinlendirilmelidir. 10 dakika suda bekleyen ayaklar, sudan çıkarılmalı ve ponza taşı ile ovulmalıdır.

Taş kullanımı sonrasında ayaklar tekrardan suyun içerisine sokulmalıdır. İkinci 10 dakikalık seanstan sonra ayaklar sudan çıkarılarak kurulanmalıdır. Ayaklardaki nemi hapsetmek için krem ya da vazelin kullanmak gerekmektedir. Vazelin ya da krem sürüldükten sonra da pamuklu çorap giyilerek yatılmalıdır.

Parafin Tedavisi Uygulamak

YouTube video

Topuk çatlağına ne iyi gelir sorusuna Parafin tedavisini eklememek olmazdı. Ayaklarda bulunan çatlakların durumu çok kötüyse ve acilen tedavi edilmesi gerekiyorsa Parafin tedavisi çözümün ta kendisi olmaktadır. Metal kap kullanarak bu kabın içerisinde parafin eritilmelidir. Parafin içerisine iki çorba kaşığı kadar hardal yağı ya da hindistan cevizi yağı eklenmelidir.

Bu işlemle birlikte ayakların üzerinde ince bir katman oluşmalıdır. Bu katman oluşana kadar beklemek gerekmektedir. Katman soğuyarak meydana çıktıktan sonra ayaklar metal kaba daldırılmalıdır. Karışımın içerisinde 10 saniye kadar ayaklar bekletilmelidir. 10 saniye bittikçe ayaklar çıkarılmalı ve sonra tekrar daldırılmalıdır. Bu işlem birkaç kez yapıldıktan sonra ayaklar streçle sarılmalıdır. 30 dakika kadar ayaklar bu şekilde bekletilmelidir. Hafta içerisinde en fazla iki kez bu yöntem uygulanmalıdır.

Topuk Çatlakları Karbonat Tedavisi

YouTube video

Topuk çatlakları karbonat tedavisi de çatlaklar için önemli etkiler sunmaktadır. Yöntemin uygulanması için ılık su ile dolu bir kaba 3 yemek kaşığı kadar kabartma tozu eklenmelidir. Suya eklenen kabartma tozu dibe çökene kadar karıştırma işlemi uygulanmalıdır. Sonrasında ayaklar 15 dakika boyunca bu karışımda bekletilmelidir. 15 dakika sonunda ayaklar sudan çıkarılarak ponza taşı ile ovulmalıdır. Bu işlem haftada iki kere tekrarlanabilmektedir.

Topuk Çatlakları Nasıl Giderilir Çatlayan Topuklara Ne İyi Gelir?

Topuk çatlakları nasıl giderilir, çatlayan topuklara ne iyi gelir, sorusunun en doğru cevabı doğal çözümler olmaktadır. Doğal besinlerle anlatılan yöntemler uygulandığında, çatlayan topukların kısa sürede iyileştiği görülecektir. Ayrıca sürekli olarak nemlendirici krem kullanmak da topukların çatlamamasına neden olacaktır.

Topuk Çatlağına Ne İyi Gelir Doğal Yöntemler Nelerdir?

Topuk çatlağına ne iyi gelir, doğal yöntemler nelerdir sorusu merak edilmektedir. Doğal yöntem olarak; karbonat, bal, limon suyu, muz, pirinç unu, epsom ve deniz tuzu gibi ürünler kullanılabilmektedir. Bu sayede topuklar doğal yöntemlerle iyileştirilmektedir. Ölü deriyi bu sayede atabilirsiniz. Ayaklarınızı ılık suda bekletmek de bir başka yöntemdir. Topuk çatlaklarına neden olan sorunların bu yöntemlerle etkileri azaltılmaktadır.

Topuk Çatlakları Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur?

Topuk çatlakları hangi vitamin eksikliğinden olur sorusu da cevaplanmalıdır. Topuk çatlakları demir ya da B vitamini eksikliğinden kaynaklanabilmektedir. Ayrıca cilt kuruluğundan da topuklar çatlamaktadır. Ayakların banyo sonrası ıslak bırakılmaması gerekmektedir. Böylelikle topuk çatlağına ne iyi gelir sorusu yazı kapsamında cevaplanmış olmaktadır.

Topuk çatlakları neden olur  nasıl geçer, neden olabilir, gibi soruların yanıtlarını en geniş haliyle verdik. Ayaklarınızı haftada bir kez ılık ve sabunlu suda bekletin, böylelikle olacak çatlaklarında önüne geçmiş olursunuz. Yatmadan önce süreceğiniz nemlendirici de ayaklarınıza iyi gelecektir. Daha sonra başka bilgilendirici yazılarda görüşmek dileği ile…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!