featured

Westworld 3 Sezon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevilen bilim kurgu dizisi Westworld 3 sezon ile ekranlara gelmeye devam ediyor. Yetmişli yıllarda beyazperdede gösterime giren aynı isimli bir filmden uyarlanan Westworld, beyin yakan yapımlar arasında yer alıyor.

Westworld 3 sezon izle seçeneği sayesinde diziye ulaşabilir ve yeni sezonun ilk bölümünü izleyebilirsiniz. Ayrıca dizinin son sezonunda diğer sezonlarda görmediğiniz yeni oyuncular da yer alıyor. Yeni sezonuyla da akıllarda soru işareti bırakmaya hazırlanan dizi, gelmiş geçmiş en iyi yapımlar arasında da ilk sırada bulunuyor.

Westworld yeni sezon ile yaratılmış olan batı dünyasının inişlerini çıkışlarını takip edebilirsiniz. Westworld dizinin 3 sezon boyunca zirvede kalması da başarılı kadrosuna ve senaryosuna bağlı. 2019 yılı içerisinde insanları en çok heyecanlandıran olaylardan biri de dizinin yeni sezon fragmanıydı.

Westworld Dizisinin Konusu

YouTube video

Westworld 3 sezon boyunca ekranlarımıza gelmeye devam eden başarılı bir dizi. Tüm zamanların en iyi yapımlarından kabul edilen dizinin popülerliği de dünyaya yayılmış durumda. Konusu ve oyuncuları ile dikkat çekmeyi başaran dizinin senaryosu da ustaca işleniyor.

15 mart ta 3. Sezonun ilk bölümü ile ekranlara yeniden gelen dizi, iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Westworld ün son sezonundan önce genel itibariyle konusuna bakalım dedik.

Dizide, dünyaca ünlü bir şirket tarafından oluşturulan yapay bir batı dünyası bulunuyor. Aslında bir tema park olarak kabul edilen batı dünyasında gerçeği ve gerçek olmayanı ayırt edebilmek oldukça zor. Batı dünyasının insan ziyaretçilerine de tamamen robot olan ev sahipleri eşlik ediyor.

Western filmlerini aratmayan bir atmosfere sahip olan dünyanın ziyaretçileri de burada bambaşka bir kimliğe bürünmüş oluyor.

Aslında üst teknoloji bir eğlence parkı olarak tasarlanan batı dünyasında işler hiç de düşünüldüğü gibi gitmiyor. Parkların dışına çıkan robot ev sahipleri gerçek dünyaya karışarak tehdit oluşturmaya başlıyorlar.

Westworld, batı dünyasının ev sahipleri üzerinden korkunç bir distopyayı yansıtan oldukça başarılı bir bilim kurgu örneğidir. HBO nun şu ana kadar yapmış olduğu en iyi dizilerden biri olan Westworld, Jonathan Nolan tarafından yönetiliyor.

Filmden Diziye Uyarlanan Unutulmaz Bir Yapım

YouTube video

Westworld yeni sezon haberinden önce dizinin dayandığı hikayenin özüne inelim. 1973 yapımı Westworld filmi, dizinin temel senaryosunu oluşturuyor.

Döneminin kült bilim kurgu yapımlarından olan film, çarpıcı kurgusu ile de büyük beğeni toplamayı başarmış. Dizi versiyonuna oranla daha temel bir senaryoda çekilen film, sade yapısına rağmen konuyu oldukça başarılı bir şekilde işlemiş.

Dizinin ilk sezonu da aslında filmin tamamını içeren bir senaryo üzerine kurgulanmış durumda. İkinci sezon itibariyle de dizinin orijinal film senaryosundan tamamen ayrıldığını görüyoruz. Her ne kadar başka bir yapımdan uyarlanmış da olsa hem film hem de dizi, eleştirmenler tarafından tam not almayı başarmıştır.

Westworld 3 sezon boyunca da çizgisini kaybetmeden ustalıkla devam eden bir dizi. Dizinin yeni sezonunun ilk bölümü de bu çizginin kaybolmadan devam ettirildiğini kanıtlıyor. Sezon çıkış tarihi itibariyle ekranlarda yer alan dizi, Westworld 3 sezon fragmanı ile de büyük yankı uyandırmıştı.

Westworld 3 Sezon Hakkında Detaylar

https://www.youtube.com/watch?v=pDJbFA32_QY

Westworld, son sezonu ile 15 Mart 2020 tarihinde yayınlanmaya başladı. Fakat dünyanın ve ülkemizin başına gelen corona salgını yüzünden dizinin ilk bölümü yeterli ilgiyi göremedi.

Öyle ki TV eleştirmenleri de 3. Sezon ilk bölümün dizi tarihinde en az izlenen bölüm olduğunu doğruladı. Yine de yeni sezonun batı dünyasını ikinci sezonun sonunda bıraktığımız yerden alıp bir adım ileriye taşıdığı da aşikar. Yani kült dizi, yeni sezonuyla da iddiasını devam ettiriyor. Westworld 3 sezonu izle seçeneğiyle dizinin son sezonuna ait bölümleri izleyebilirsiniz. Üstelik evden çıkmadan, self karantina ortamında da Westworld yeni sezonu sayesinde daha iyi vakit geçirmiş olursunuz.

Dizinin her sezonunda olduğu gibi son sezon için de aklınızın sınırlarını zorlayan bir hikayeye hazırlıklı olmalısınız. Özellikle zamanda geçişler ve olaylar arasındaki bağlantılar dizinin zorlayıcı hikayesinde ön plana çıkıyor.

Westworld Oyuncu Kadrosu

Westworld, ekrana geldiği ilk bölümü itibariyle zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çekmeyi başaran bir dizi oldu. Dizinin ilk sezonunda usta oyuncu Anthony Hopkins’i izlemek de sinemaseverleri memnun etmişti.

Hopkins’e eşlik eden oyuncular arasında Ed Harris ve Evan Rachel Wood gibi isimler de gibi isimler de bulunuyor. Özellikle de Dolores karakterine hayat veren Evan Rachel Wood, dizinin tüm bölümlerinde ön plana çıkmayı başarıyor.

Westworld dizisinin 3 sezon için sürpriz bir isim de dizi kadrosunda yer almaya başladı.  Aynı zamanda Breaking Bad serisinden tanıdığımız Aaron Paul da dizinin son sezonunda ana bir rolde kaşımıza çıkıyor.

Tüm bunların yanı sıra Lena Waithe ve  Jeffrey Wrigth gibi usta oyuncuları da dizinin yeni sezonunda da izleyebiliyoruz. Jeffrey wright ‘a pek çok bölümde Thandie Newton, Lisa Joy, ve Jimmi Simpson gibi isimler de eşlik ediyor.

Ayrıca Luke Hemsworth ve Tessa Thompson da dizinin genç ve yetenekli oyuncularını oluşturuyor. Yani Westworld, hem zengin kadrosu hem de yoğunlaştığı hikaye ile yeni sezonuyla da sevenlerinin karşısına çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!