featured

Yağlı Ciltler için Bakım Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cildimiz, bir ömür boyu bizimle beraberdir. Bu aksesuarı elimizden geldiğince korumak oldukça önemlidir. Özellikle mevsim geçişleri cildimizi etkilemektedir. Peki, yağlı ciltler için yaz bakımı önerileri nelerdir? Yağlı ciltler, cilt bakımında hangi noktalara dikkat etmelidir? İşte, detaylar!

Yağlı Ciltler İçin Yaz Bakımı

Sebum dengesi, mevsim geçişlerinde bozulur. Özellikle yağlı ciltler için yaz ayları, tam bir kabusa dönüşebilir. Cildin yağını dengelemek, yatıştırmak, yağlı ciltler için güneş kremi kullanırken parlamasını önlemek, sivilce ve siyah noktalardan uzak kalabilmek zaman zaman zorlaştırabilir. Ancak düzenli ve doğru bakımlarla yağlı ciltler, bu tip sorunları yaşamaz. Temizlik, peeling, tonik ve nemlendirme gibi cilt bakım aşamaları düzenli bir biçimde uygulanmalıdır.

Yağlı Ciltler İçin Yaz Aylarında Cilt Temizliği

Yağlı ciltler için cilt temizliği; her ay her mevsim atlamadan yapılması gereken bir adımdır. Tüm maskeler ve bakımlar temizlenmiş cilde uygulanmalıdır. Yağlı ciltler yaz aylarında günde en az iki kez sabah ve akşam cilt temizliği yapmalıdır. Ancak bu temizlik aşamasında, cilt yapınıza uygun ürünleri kullanmalısınız.

Kuru ciltler için olan ürünler, cilde yoğun nem veren maddelerden oluşur. Bakım adına aldığınız bu ürünü kullandığınız zaman sebum dengesi zarar görecek ve yağlanma daha da artacaktır. Cilt temizleyicilerinin içeriğine dikkat etmeli ve parfüm olan ürünlerden uzak durmalısınız. Aynı zamanda, içeriğinde sabun olan kurutucu özellikteki temizleyicilerden de uzak durmak gereklidir. Yağlı ciltler için krem kullanmadan önce cilt analizi yaptırmanız önem taşır.

Yaz Aylarında Yağlı Ciltler Nasıl Bir Bakım Yapmalıdır?

Yağlı ciltler, cilt temizliğini yapmalarının ardından tonik işlemini uygulamalıdır. Temizliğin ardından kullanılacak tonik; cildi sıradaki işlemlere hazırlayarak nemlendirir. Cildin üzerinde kalan temizleyicilerden de kurtulmaya yardım eder. İçeriğinde; gül suyu ya da yeşil çay gibi doğal malzemeler bulunan tonikleri yaz aylarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tonik işleminin dışında yağlı ciltler için kurtarıcı bir adım ‘’peeling’’ adımıdır.

Peeling; cildi ölü derilerden arındırır ve derinlemesine yardım eder. Tıkanmış gözenekleri açarak temizler. Peeling ardından tonikleme işlemi uygulanmazsa, siyah noktaların oluşumu tekrarlanabilir. Bu nedenle tonikleme işlemi, özellikle yaz aylarında mutlaka yapılmalıdır. Tüm bu işlemler düzenli uygulandığı zaman, yağlı ciltlerdeki sebum dengesi düzenlenmiş olur.

Yağlı Ciltler İçin Krem Nasıl Olmalıdır?

Yağlı ciltler için krem kullanmadan önce, eğer cildiniz çok yağlıysa bir doktora başvurmanız önemlidir. Cildin yağlı olması bazen cilt yapısından değil, sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir. Bu yüzden bir uzmanla görüşmek önem taşır. Yağlı ciltler için krem önerileri genelde içinde yağ içermeyen kremlerden oluşur. Böylece cildinizin sebum dengesi korunarak yağ azaltılabilir. Fazla yağlı ciltler de sivilce problemi de çok fazla göründüğünden kişiler bu sorunla da baş etmek zorunda kalırlar.

Yağlı Ciltler İçin Doğal Maske Önerileri

Yağlı ciltler için pek çok doğal maske tarifi bulunmaktadır. Önemli olan içlerinden kendinize uygun olanını deneme yanılma yöntemi ile bulup, haftada bir kez olacak şekilde bu maskeleri uygulamaktır. İşte, yağlı ciltler için en çok işe yarayan 2 maske tarifi!

1. Yumurta ve Salatalık Mucizesi

Yumurta ve salatalık bir olunca ortaya yağlı ciltler için harika bir maske çıkıyor. Yumurta cildinizde ki yağı emerken salatalık nem veriyor ve cildiniz ipeksi bir görünüm kazanıyor. Tabii içine ekstra girecek olan malzemelerin yarattığı etkiye de unutmamak gerek.

Malzemeler

1 yumurtanın beyazı1 YK salatalık suyu2-3 damla limon½ kil

Yapılışı

Yukarıda yazılı malzemeleri cam bir kase içerisinde krem kıvamı alıncaya kadar karıştırın.Göz çevrenize gelmemesine dikkat ederek kremin hepsini yüzünüze ve gerekli ise boynunuza uygulayın.En az 15 en fazla 20 dakika bekletin.Ilık su yardımı ile nazik bir şekilde cildinizi yıkayın.

Haftada bir uygulayacağınız bu maske ile sivilcelerinizden de kurtulabilirsiniz.

2. Bal Ve Muz İkilisi

Bal ve muz ikilisi yağlı ciltler için harikalar yaratır. Hem cildinizi artık işinize yaramayan ama fark etmediğiniz ölü derilerden arındırır, hem de sebumu dengeler.

Malzemeler

1 adet orta boy muz1 ÇK kadar balBir iki damla limon suyu

Yapılışı

Malzemeleri yine cam bir kasede iyice karıştırın.Homojen bir hal alsın.Tüm yüzünüze uygulayın (göz çevresi hariç)Yirmi dakika bekletin, durulayın.

Muzun gençleştirici etkisiyle balın nemlendirme etkisi birleşince u maske yağlı cildin dengesini bulmak amacıyla en yapılası maskelerden biri haline geliyor.

Erkek yağlı ciltler için Yüz TEMİZLEME Jeli de bulunmaktadır. Yağlı ciltler için fondöten kullanarak hem kusurlarınızı kapatabilir hem de cildin parlama yapmasını önleyebilirsiniz. Aşırı yağlı cilt tedavisi alanında uzman kişiler tarafından yapılmaktadır. Cildim çok yağlı ne yapmalıyım, diye soruyorsanız, önerdiğimiz yöntemler tam size göre. Yağlı ciltler için sabun çeşitleri kolay bir şekilde bulunabilmektedir. Yağlı ciltler için doğal maskeler listemizi en iyi 2 maske olacak şekilde sizlerle paylaştık.Yağlı ciltler için Bakım Ürünleri Gratis mağazalarından da bulabilirsiniz. Yağlı ciltler ne yemeli konusunu diyetisyenlere danışabilir ve internetten araştırabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!