1 Kilo Altın Kaç TL 2023 | 1 Kilo Altın Kaç Dolar | 1 Kilo Altın Hesaplama
1 Kilo Altın Kaç TL 2023 | 1 Kilo Altın Kaç Dolar | 1 Kilo Altın Hesaplama

1 Kilo Altın Kaç TL 2023 | 1 Kilo Altın Kaç Dolar | 1 Kilo Altın Hesaplama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 kilo altın ne kadar sorusu, altına ciddi olarak yatırım gerçekleştirmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Son yıllarda altının ciddi bir artış göstermesi, hem küçük hem de büyük yatırımcıların altına yönelmesine neden oldu. Bu nedenle de gram altın kadar, 1 kilo altın kaç tl diye de merak ediliyor. İşte altın piyasası hakkında güncel bilgiler ve 1 kilo altın hesaplama yöntemi.

gau
GR. ALTIN
0.22%
2.325,56 TRY

Üstte gram altın güncel değerini görebilirsiniz. 1 Kilo altın kaç tl hesaplamak için gram altın değerini 1000 ile çarparak hesaplayabilirsiniz…

1 Kilo Altın Kaç TL 2023 : 1 Kilo Altın Ne Kadar ?

 

1 kilo altın fiyatı oldukça merak ediliyor. Ancak günden güne dünya piyasasına göre ülkemizde de altının fiyatında farklılıklar yaşanıyor. Çünkü ülkemizde de altının fiyatını dünya piyasası belirliyor.

1 Kilo Altın Kaç TL

Bu yazının hazırlandığı sırada 1 kilo altın fiyat olarak alışta 1 milyon 680 bin 400 TL’den işlem görüyor.

Ancak 1 kilo altının alış ve satış olmak üzere iki farklı fiyatı bulunuyor. 1 kilo altın ne kadar diye araştıran ve bu alanda yatırım yapmak isteyen kişilerin alış satış arasındaki farklılığa dikkat etmesi gerekiyor.

1 Kilo Altın Kaç TL 2023 | 1 Kilo Altın Kaç Dolar | 1 Kilo Altın Hesaplama
1 Kilo Altın Kaç TL 2023 | 1 Kilo Altın Kaç Dolar | 1 Kilo Altın Hesaplama

 

Güncel olarak, bu yazının hazırlandığı esnada 1 kilo altın alış fiyatı yani bozdurma fiyatı 1 milyon 680 bin 400 TL olarak, 1 kilo altın satış fiyatı ise 1 milyon 694 bin 800 TL‘den işlem görüyor. Dolayısı ile günlük 1 kilo altın fiyatı 2023 durumuna göre satış ve alış arasında 11 bin TL civarı fark bulunuyor. Dolar ve Euro cinsinden külçe altın hesaplaması yaparken de döviz kurları bilgisine sahip olunması gerekiyor.

1 Kilo Altın Kaç Dolar ? Amerika’da 1 Gram Altın Kaç Dolar ?

 

Dolar cinsinden 1 kilo altın ne kadar sorusunun yanıtı da internet üzerinde sıklıkla araştırılıyor. Güncel altın piyasasına göre 1 kilo altının dolar cinsinden karşılığı satışta; 60.060 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Ancak anlık ve günlük olarak 1 kilo altının dolar cinsinden ne kadar olduğu da değişime uğruyor. Ayrıca 1 kilo altının dolar cinsinden alış 1 kilo altın fiyatı ise güncel olarak 65.288 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Amerika’da 1 gram altın ise 65,848 dolar değerindedir.

1 Kilo Altın Kaç Euro

1 kilo altın kaç tl sorusunun cevabı kadar 1 kilo altının kaç Euro olduğu da merak ediliyor. Özellikle yatırımcılar, altının hem TL hem dolar hem de Euro cinsinden takibini yakından yapıyor. Anlık yükselmelerden ya da düşmelerden yararlanarak kara geçmek isteyen yatırımcılar, 1 kilo altın fiyat takibini yakından yapıyor. Günümüzde 1 kilo altın Euro olarak satışta 58.550 Euroya denk geliyor. Alışta ise 59.222 Euro olarak işlem görüyor.

1 Kilo Altın Hesaplama

 

1 kilo altın hesaplama için öncelikle altının ons fiyatı ve altının ons gramı bilgisinin elde edilmesi gerekiyor. Günlük kurlar ve altın ons fiyatı hakkında bilgi sahibi olan kişiler, alton ons gramı ile kolaylıkla 1 kilo altın hesaplamasını yapabiliyor. Altının ons gramı dünyanın her yerinde 31,1034768 olarak hesaplandığı için sabit tutuluyor. Altın hesaplaması yaparken de günlük altın ons fiyatının takibinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Bu yazının hazırlandığı esnada altının ons fiyatı; 1.864,27 olarak karşımıza çıkıyor. Altının ons fiyatının, ons gramına bölünmesi ile dolar cinsinden 1 gram altın fiyatı ortaya çıkıyor. Anlık kur ile hesaplaması yapıldığında; 1.864,27/31,1034768=59,937 dolar sonucuna ulaşılıyor. Bu hesaplama bize; 1 gram altının 59.93 dolara karşılık geldiğini açıklıyor. 59,93×1000=59.930 dolar hesaplaması ise 1 kilo altın dolar olarak karşılık buluyor.

 

TL cinsinden 1 kilo altın değerinin bulunması ise altının ons fiyatının, altının ons gramına bölünmesinden sonra günlük dolar/TL kuru ile çarpılmasıyla gerçekleştiriliyor. 1.864,27/31,1034768×13,050= 755 bin 451 TL 1 kilo külçe altın fiyatı olarak belirleniyor. Türkiye’de sadece gram altın değil; çeyrek altın, yarım altın, tam altın gibi tüm altınlar da ons fiyat üzerinden belirleniyor.

1 Külçe Altın Kaç Kilo

 

1 kilo altın kaç gram ve 1 kilo altın kaç kilo gibi sorular da sık sorulanlar arasında bulunuyor. 1 külçe altın tam olarak 13 kilo 102 gram olarak üretiliyor. Ancak külçe altın denilince akıllara yalnızca 1 kiloluk altın gelmesi oldukça yanlış bir algı. Çünkü külçe altın, 24 ayar ve yüzde 100 saf altın anlamına geliyor ve farklı gram aralıklarında olabiliyor. İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) tarafından üretilen külçe altınlar; 1 gr, 5 gr, 10 gr, 20 gr, 50 gr, 100 gr ve 1000 gr yani 1 kilo olarak satışa sunuluyor.

Külçe Altın Nereden Alınır

 

1 kilo altın alımının nereden yapılabileceği de oldukça merak ediliyor. Özellikle de birikimlerini altına yönlendirmek ve en az zararla yani satış ve alış arasındaki farkla kar elde etmek isteyen kişiler, 1 kilo külçe altına nereden ulaşabileceklerini merak ediyor. Genel olarak tüm kuyumculardan 1 kilo altın satın almak mümkün. Ancak burada sertifika özelliğine dikkat etmek gerekiyor. Çünkü 1 kilo altın sertifikalı olarak satılıyor. Dolayısı ile dolandırıcılık faaliyetlerinde mağdur olunmaması için sertifikalı satış yapan kuyumculardan 1 kilogramlık külçe altın satın almak önem taşıyor.

Külçe Altın Fiyatı

Altına yatırım yapmak isteyen kişiler, külçe altının fiyatını merak ediyor. Ancak biraz önce de belirttiğimiz gibi farklı gramajlarda külçe altın üretimi İAR tarafından yapılıyor. 22 ve 24 ayar altın olarak üretilen külçeler, has altın olarak geçiyor. Dolayısı ile külçe altın fiyatı araştırması yapılırken, kaç gram külçe altının söz konusu olduğu açıkça belirlenmeli. Bu yazının hazırlandığı esnada 1 gram külçe altın fiyatı 755,451 Türk Lirası olarak işlem görüyor. 5 gr külçe altın fiyatını öğrenmek isteyen kişilerin, 1 gr altın fiyatını 5 ile çarpması gerekiyor. Yine aynı şekilde 1 kilo altın fiyatını hesaplamak isteyen kişilerin de 1 gram külçe altın fiyatını 1000 ile çarpması, ulaşılmak istenen sonucu veriyor.

Risksiz En İyi Yatırım Aracı Altın mı | Son 10 Yılda En Çok Kazandıran Yatırım Aracı

Risksiz en iyi yatırım aracı altın mı? Son 10 yılda en çok kazandıran yatırım aracı hangisi? İşte, küçük birikimler için risksiz en iyi yatırım aracı altın hakkında merak edilenler…

Birikimlerinizi yatırıma dönüştürmek için risksiz en iyi yatırım aracı arayışında mısınız? En çok kazandıran yatırım aracı nedir, hangi yatırım ne kadar kazandırır merak mı ediyorsunuz? O zaman bu yazımız sizin için… Son 10 yılda en çok kazandıran yatırım araçları arasında altın karşımıza çıkıyor. Az parayla yatırım yapmak isteyenlerin ve en risksiz en iyi yatırım araçları arayışında olanların tercih ettiği altın gün geçtikçe değer kazanmaya devam ediyor.

Yıllara göre altın getirisi arttıkça az parayla yatırım yapmak isteyenlerin, sabit gelirlerin ve memurlar için en iyi yatırım araçları listesinde altın yatırımı yerini koruyor. İşte, uzun vadeli yatırım aracı kategorisinde olan fakat son yıllarda kısa vadede kazandıran en risksiz en iyi yatırım aracı altın hakkında bilgiler…

Risksiz En İyi Yatırım Aracı Olarak Altın Yatırımı

Risksiz yatırım araçları denince Türkiye’de akla ilk gelen risksiz en iyi yatırım aracı içinde altın yatırımı yer alıyor. Birikimlerini güvenli alanda gerçekleştirmek isteyenlerin ilk aklına gelen altın, normal şartlarda döviz kuruyla ilintili. Yani; ekonomik istikrarı olan ülkelerde döviz artış eğrisi ile altın artış eğrisi birbirine yaklaşıktır.

Ancak Türkiye’deki ekonomik dengesizlikler, altının çok daha fazla değer kazanmasına, döviz eğrisinden daha dik hareket etmesine yol açıyor. Böylelikle doğru zamanda altına yatırım yapanlar sadece uzun vadede değil, kısa ve orta vadede de kazanç sahibi oluyor. Peki, altın neden risksiz en iyi yatırım aracı listesinde yer alıyor?

Neden Altın Risksiz En İyi Yatırım Aracı Olarak Görülüyor?

Türkiye’de altın hem en güvenli yatırım aracı hem de bir gelenektir. Az parayla yatırım yapmak isteyenler ve sabit gelirle yatırım yapanlar genelde yastık altında altın birikimine yönelir. Hatta memurlar için en iyi yatırım araçları listesinde daima altın yatırımı bulunur. Peki neden? İşte, altının risksiz en iyi yatırım aracı olma nedenleri…

1– Altın Bir Emtiadır

Altın bir emtia türüdür. Peki, emtia nedir; ticarete konu olan, alım ve satımı yapılan, üzerinden kar edilme amacı olan mallardır. Tıpkı altın gibi doğalgaz, gümüş, petrol, pamuk, kahve, şeker, mısır da emtiadır. Emtia borsasında bu malların alımı satımı yapılır ve üzerinden kâr etmek amaçlanır. Yalnızca Türkiye borsasında değil, Forex gibi dünya borsasında altın en revaçta olan yatırım aracıdır. Bu nedenle de güvenilir ve risksiz en iyi yatırım aracı arasında altın yer alır.

2– Her Ülkenin Merkez Bankasında Altın Rezervi Bulunur

Altın değerli bir madendir ve her ülkenin merkez bankası rezervinde daima altın bulunur. Bu sebeple altın, diğer yatırım araçlarına göre en güvenilir yatırım aracı olarak kabul edilir. Çünkü hemen hemen her ülkenin birincil merkez bankası rezerv ürünü altındır.

3– Altın Uzun Vadede Kazandıran Yatırım Aracıdır

Altın güvenli bir yatırım aracıdır çünkü kaybettirme riski, pek çok yatırım araçlarına göre düşüktür. Örneğin; hisse senedi yatırımı ya da kripto para yatırımı hem kısa hem de uzun vadede tamamen kaybettirebilir. Hisse senedi satın alınan şirket iflas edebilir veya güncel bir olay nedeniyle, spekülasyonlarla hisse senedi ve kripto para gibi yatırım araçları sert bir değer kaybı yaşayabilir.

Böylelikle söz konusu hisse senedi ve kripto para, maddi karşılığı olmayan değersiz bir varlık haline gelebilir. Ancak altın fiyatı, zaman zaman düşse de asla değersiz ve maddi değeri olmayan bir maden haline gelmez. Bu nedenle de altın kısa vadede kazandırmasa bile uzun vadede kazandıran risksiz en iyi yatırım aracı türlerindendir.

4– Altın, Enflasyona Karşı Dirençlidir

Türkiye’de enflasyon artışı son yıllarda herkesi ilgilendiriyor. Çünkü enflasyon arttıkça vatandaşın alım gücü azalıyor ve piyasadaki malların fiyatı yükseliyor. Enflasyonu oynak olan ülkelerde de yani günümüzün Türkiye’sinde az parayla yatırım yapmak isteyenlerin karşısına risksiz en iyi yatırım aracı olarak altın çıkıyor. Çünkü bireysel tasarruflar için enflasyona karşı en dirençli yatırım araçlarından biri altın. Örneğin; yüksek enflasyon nedeniyle her ay tasarruf ettiğiniz 500 TL ile alabilecekleriniz azalır ama her ay 500 TL’lik yaptığınız altın değerini korur ve alım gücünüzü düşürmez.

5– Altın Hiçbir Ülkeye ve Kuruluşa Bağlı Değildir

Altın en risksiz en iyi yatırım aracı olarak kabul görür çünkü herhangi bir kuruluşa ya da ülkeye bağlı değildir. Bu bakımdan döviz türlerinden daha az risklidir. Çünkü bir ülkede yaşanan kriz ya da uluslararası anlaşmazlıklar, söz konusu dövizin değer kaybı yaşamasına neden olabilir. Hatta döviz piyasasının çalkantılı olduğu zamanlarda altın değer kazanır. Ya da bir şirket hakkında çıkan spekülasyon, hisse senedinin zarar etmesine neden olabilir. Bu kıyaslamayla; altın güvenilir ve en az riskli yatırım aracı olarak ele alınır.

Altın Ne Zaman Alınır?

Son zamanlarda memurlar için en iyi yatırım araçları, son 10 yılda en çok kazandıran yatırım araçları ve az parayla yatırım yapmak gibi araştırmalar internet kullanıcıları tarafından sık araştırılıyor. Çünkü Türk Lirası değer kaybı yaşıyor. Ve birikimlerini güvenli alana yöneltmek isteyenlerin tercihi, risksiz en iyi yatırım aracı altın olabiliyor. Peki, altın ne zaman alınır? Altın almak için en doğru zaman nedir?

Genel olarak altın almak için en doğru zaman; dövize karşı piyasada güvenin azaldığı zamanlardır. Geçmiş deneyimlere bakıldığında da; dövize karşı güvenin uluslararası anlaşmazlıklar, doğal afetler, savaşlar, siyasi anlaşmazlıklar ve ekonomik krizler zamanında azaldığı görülüyor. Günümüz Türkiye ekonomik koşullarına bakıldığında da; TL’nin alım gücü günden güne düşüyor. Bu nedenle de birikimlerini güvenli alana yönelmek isteyenler en az riskli en iyi yatırım aracı altını tercih edebiliyor.

Güncel Altın Fiyatları Bugün

Güncel Altın Fiyatları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!