featured

10 Maddede Ovulasyon Testi Hakkında Her Şey! Ovulasyon Testi Nedir? Ovulasyon Testi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bebek sahibi olmak isteyen anne adayları, hamile kalmanın yollarını ararken, hamilelik için yumurtlama dönemini aktif olarak takip etmeyi her zaman düşünemezler. İşin aslında ise kadınların adet döngüsü, hamilelik ihtimalinin artıp azaldığı günleri belirler. Bu adet döngüsü içerisinde bazı dönemler hamile kalma ihtimalinin yüksek olduğu dönemler olarak ifade edilmektedir. Yumurtlamanın yani ovulasyonun yüksek olduğu dönemlerde yapılacak olan ovulasyon testi ile siz de hamile kalabilirsiniz.

1 – Ovulasyon Dönemi Nedir?

Yumurtlama dönemi olarak da bilinen ovülasyon dönemi, yumurtaların ortaya çıkarak döllenmek için hazır olma durumudur. Adet döngüsünün on birinci günü ile on beşinci günü arasındaki döneme ovulasyon dönemi denir. 

Uzun süredir hamile kalmak istiyorsunuz ama başarılı olamadınız mı? Kesinlikle hamile kalmak için doğru zamanı yakalayamadığınızdandır. Hamileliğin kolaylaşması için ovulasyon testinden faydalanabilirsiniz.

2 – Ovulasyon Testi Nedir?

Anne bebek sağlığı uzmanları ovülasyon testi uygulama konusunda anne adaylarını büyük bir önemle yönlendirmektedirler. Bu bağlamda, gebe kalma gününü belirlemek açısından testler yapılır. Ovulasyon testi ile hamile kalabilirsiniz. Peki, ovulasyon testi nedir? Ovülasyon testi, LH değerinin ölçüldüğü, idrar üzerinden testin yapıldığı bir uygulamadır. LH, Luteinise Hormon açılımıdır. Yumurtayı harekete geçiren hormon olarak açıklanabilir. Yani yüksek olması durumunda, gebe kalma ihtimalinin de artması söz konusu olacaktır. Yumurtlamadan 48 saat öncesinden başlayarak LH seviyesinin 15 – 20 kat artması sağlanacaktır.

3 – Ovulasyon Test Sonucu Nasıl Okunur?

Testin yapılmasından direkt olarak idrarda bulunan hormon tespit edilecektir. LH’nin artması ile hamile kalma sürecinin hızlanması da sağlanmış olacaktır. Uygulamada ilaç alınması ya da alkol kullanılması sorun olmayacaktır, herhangi bir şekilde teste etkisi olmaz. Fazla su içilmesi durumunda ise LH konsantresinde incelme olacağından, sıvı tüketiminin 4 saat öncesinde durdurulması önerilir. Ovulasyon testi ile hamile kalmak için direkt olarak test sonucunun doğru alınması açısından bunlara dikkat edilerek testin yapılması sağlanmalıdır.

4 – Ovulasyon Testi Nasıl Kullanılır? ( Video )

YouTube video

Ovulasyon testi nasıl yapılır ? Gebelik testi gibi çok basit bir uygulaması vardır. Öncelikli olarak ovulasyon testi almanız gerekmektedir. Yumurtlama testi olarak da geçen ovulasyon testi öncesinde dikkat etmeniz gereken ise yumurtlama zamanınızın yakın olmasıdır.

Hamile kalma ihtimalinin en yüksek olduğu yumurtlama zamanı nasıl belirlenir? diye soracak olursanız; Şayet adetleriniz düzenli olarak ortalama 28 günde geliyorsa, adet başlangıcınızdan itibaren 14. ile 16. Günler arası yumurtlama zamanıdır. Bu dönemler arasında ya da 2-3 gün öncesinden başlayarak ovulasyon testini uygulamanızı tavsiye ederiz.

Ovulasyon testi, gebelik testinde olduğu gibi idrar ile yapılmaktadır. Bunun için idrarın bir kapta olması gerekiyor. Sonrasında ise plastik bir damlalık yardımı ile direkt olarak idrarın test kitine damlatılması gerekiyor. Ortalama olarak 4- 5 damlanın yeterli olacağını bilmelisiniz. Testin çalışmasından sonra kısa bir süre içinde cevap alacaksınız. Ortalama olarak 5 dakikanın yeterli olduğunu söyleyebiliriz. 10 dakika içinde ise testin üzerinde herhangi bir değişim yoksa; yani 5 dakika önceki sonuç ile aynıysa, direkt olarak bu sonucu dikkate alabilirsiniz.

Ovulasyon testinin gebeliğe etkisi konusunda, çıkan sonuca göre hareket etmeniz en doğrusu olacaktır. Değerlendirip, kısa süre içinde hamilelik için uygun dönemin tercih edilmesini sağlayabilirsiniz. Test uygun koşullarda yapıldığında doğru sonucu verecektir.

5 – Ovulasyon Testi Ne Zaman Yapılır?

Ovulasyon testi uygulamak için öncelikle adetten sonraki 11. gün takip edilmelidir. Adet bitim tarihinden sonraki onbirinci gün ovulasyon testi başlangıcı için uygun bir gündür. 

6- Ovulasyon Testi Hangi Saatlerde Yapılır?

Ovulasyon testi başarısı konusunda bir şüpheye düşmüşseniz, en uygun saatlerin 08:00 ve akşam 20:00 saatleri arasında olduğu bilmelisiniz. Testi her gün aynı saatlerde uygularken hangi gün pozitif sonuç alırsan, o gün ovulasyon tarihin demektir. 

7 – Ovulasyon Testi Pozitif Çıktıktan Sonra Ne Zaman İlişki Olmalı?

Eğer ovulasyon testi üzerinde çift çizgi görünüyorsa, yani sonuç pozitif ise sonraki 24 saat ile 36 saat içinde ilişkiye girmek en uygunudur. 

8 – Ovulasyon Testi Nerede Satılır?

Ovulasyon testi hepsiburada gibi online alışveriş sitelerinin yanı sıra eczanelerde satılmaktadır. Çok fazla marka ve çok fazla alternatif olması gözünü korkutmamalı. En iyi ovulasyon testi, eczacının önerdiği herhangi ve doğru şekilde uyguladığınız testtir. Yine ovulasyon testi n11 ve ovulasyon testi gittigidiyor üzerinden sipariş edilebilir. Daha önce ovulasyon testi ile hamile kalanlar bu forumlar üzerinden ovulasyon testi yorumları okunarak en iyi ovulasyon testi seçenekleri ( clearblue ovulasyon testi ) ile tanışabilirler. 

Ovulasyon testi fiyatı eczane ve online alışverişte değişiklikler gösteriyor olabilir. Bu noktada  ovulasyon testi fiyatı eczane 2019 fiyatları incelenerek minimum fiyatlar öğrenilebilir. 

9 – Ovulasyon Testi Güvenilir mi? 

Ovulasyon testi, ovulasyon tarihi belirlemede en güvenilir yöntemdir. Çünkü test ile vücutta bulunan LH değerleri araştırılarak gebe kalmaya en uygun dönem belirlenebilir. 

10 – Ovulasyon Testi ile Hamilelik Öğrenilir mi?

Ovulasyon testi ile hamilelik öğrenilir mi, Hayır. Kesinlikle öğrenilmez. Ovulasyon testi, hamilelik testi değildir; yumurtlama verimini ölçer.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!