featured

2 Atom Bombasına Maruz Kalıp Hayatta Kalan Adam: Devasa Bir Işıma Beni Kör Etti!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiroşima’ya iş için giden Yamaguchi, herkesin kolay kolay başına gelmeyecek bir deneyim yaşadı ve 2 kere atom bombasına maruz kalmasına rağmen hayatta kaldı.

Dünyanın en şanslı (ya da şanssız) adamı Tsutomu Yamaguchi, 1945’te iş için gittiği Japonya’da 2 kez atom bombası saldırısına maruz kalmasına rağmen hayatta kalmayı başardı. 16 Mart 1916’da dünyaya gelen Yamahuchi sanılanın aksine 2 atom bombasından dolayı değil, 2010 yılında 93 yaşındayken mide kanseri sebebi ile hayata gözlerini yumdu.

İşte mucize adamın mucize hikayesi!

İş İçin Hiroşima'ya Gitmişti!

İş İçin Hiroşima’ya Gitmişti!

Mayıs 1945’te Hiroşima Tersanesi’nde çalışmak üzere üç aylık bir iş gezisine çıkan Yamahuchi, buradaki işi tamamladıktan sonra bir iki gün içinde Nagazaki şehrine dönecekti. Ancak 6 Ağustos 1945 sabahı, 3 kilometre uzaktaki işine giderken bir atom bombası düştü. Bombayı ve iki küçük paraşütü gördüğünü hatırladığını söyleyen şanssız adam olanları şöyle anlattı:

“Gökyüzünde büyük bir ışık belirdi ve sonra büyük ışık beni geçici olarak kör etti.”

Patlama nedeniyle Yamaguchi’nin sol kulak zarı yırtıldı ve üst vücudunda yanıklar bıraktı…

İşkolik Yamaguchi Durumuna Aldırmadan İşe Kısa Sürede Geri Dönmüş!

İşkolik Yamaguchi Durumuna Aldırmadan İşe Kısa Sürede Geri Dönmüş!

Diğer binlerce insan gibi Yamaguchi de yaraları için tedavi gördü ve geceyi meslektaşlarıyla hava saldırısı sığınağında geçirdi. Ağır yaralanmasına rağmen ertesi gün şehri Nagasaki’ye dönmek isteyen Yamaguchi, 7 Ağustos’ta Nagazaki’ye döndü. İki gün evde dinlenen Yamaguchi işkolik olduğundan mı bilinmez hemen işe  geri dönmek istedi ve sakatlığına rağmen 9 Ağustos’ta işe geri döndü.

Derken Bir Atom Bombası Daha!

Derken Bir Atom Bombası Daha!

Saat 11:02’de bu sefer Nagazaki’ye atom bombası atıldı. Patlama ayrıca Yamaguchi’deki çalışma sahasına yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Bu patlamadan dasağ kurtulan Yamaguchi, ilk seferden daha kalıcı bir hasar görmedi. Ancak sonraki birkaç gün içinde radyasyonun neden olduğu yüksek ateş ve kusma ile mücadele etti. Sonraki birkaç gün içinde iyileşti ve iki atom bombasından kurtulan tek (bilinen) kişi oldu.

Yamaguchi 2 Atom Bombasından Değil Ama 93 Yaşında Mide Kanserinden Hayata Gözlerini Yumdu

Yamaguchi 2 Atom Bombasından Değil Ama 93 Yaşında Mide Kanserinden Hayata Gözlerini Yumdu

Bu olaylardan sonra medyadan uzak kalmayı tercih eden Yamaguchi, daha sonra Japon hükümeti tarafından iki bombadan kurtulan tek kişi olarak resmen tanındı. 2010 yılında ise 93 yaşında mide kanserinden hayata gözlerini yumdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!