featured

5 Adımda Dövme Kapatma Yöntemleri Neler? Dövme Kapatma Modelleri Nasıl Uygulanır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dövme kapatma yöntemleri neler? Dövme kapatma modelleri ile dövme görünümü tamamen ortadan kalkar mı?

Vücudun herhangi bir bölgesinde yaptırılan dövme ilk yapılma sırasında tercih edilse de zaman içerisinde farklı düşüncelere yol açabilmektedir.

YouTube video

Kişiler yaptırdığı dövmeleri bir şekilde silme yoluna bu yüzden düşer. Dövme kapatma yöntemleri farklı şekillerde günümüzde gerçekleştirilebilir.

İster kol dövmeleri ister bacak dövmeleri… Alanın ne olduğu fark etmeksizin belirli yöntemlerle dövmelerinizden kurtulabilirsiniz. 

Özellikle işe giriş aşamasında geçici olarak dövme kapattırmak istiyorsanız siz de bahsedilecek dövme kapatma modelleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Dövme Kapatma Yöntemleri ile Cildinizin Görünümünü Değiştirin!

Mülakat için dövme kapatma, dövme kapatma yöntemleri araştırmasının temel sebebi olarak bulunur. Ancak yaşantılar sonucunda fikirlerinizin değişmesi de bir sebep olabilir.

Nedeni her ne olursa olsun dövme kapatma modelleri araştırması yapıyorsanız deneyebileceğiniz çeşitli yollar mevcut.

İşte dövme sildirmek için ne yapmalı sorusuna verilebilecek birkaç yöntem…

1- Dövme Kapatma Makyajı | Kalıcı Makyajla Dövme Kapatma Nasıl Yapılır?

Makyajla dövme kapatma çok sık tercih edilen yöntemlerden sadece birisidir. Üstelik sadece kadınlara özgü olmadığını da bilmek gerekiyor.

Günümüzde geçici dövme kapatma amacıyla makyaj uygulamaları gerçekleştirilir. Bu makyajı kişisel olarak yapabileceğiniz gibi özel bir uzmandan da yardım alabilirsiniz.

Kalıcı makyajla dövme kapatma İstanbul gibi büyük şehirlerde çok sık uygulanır. Peki makyajla dövme silme yöntemleri neler?

Öncelikle makyaj yaparak dövme kapatacaksanız seçeceğiniz kapatıcının çok iyi olması gerekir. En iyi fondöten ve kapatıcı malzemeleri porselen makyaj yaparken kullanılan malzemelerdir.

Yüksek kapatıcılık ve yoğunluğa sahip bu malzemeleri ten renginize uygun olarak tercih edin. Daha sonra dövmenin olduğu bölgeye uygulayın.

Dövme kapatma yöntemleri arasında bulunan bu yöntemi uygularken dikkatli olmalısınız. İnce bir katman ile kapatıcıyı sürmeye başlamalı, kademeli olarak arttırmalısınız.

Aynı zamanda fondöten ya da kapatıcının kusmaması için dikkat etmelisiniz. Üzerine çok ince bir kat pudra geçip sabitleyebilirsiniz.

2-Dövme Kapatma Bantları Nedir? Dövme Kapatma Bandı Nerede Satılır, Nasıl Kullanılır?

Dövme kapatma yöntemleri arasında tercih edebileceğiniz bir diğer tercihtir. Türkiye’de çok bilinmese ve kullanılmasa da özellikle yurt dışında çok sık kullanılır.

Dövme bantları adından da anlaşılacağı üzere dövme üzerine yapıştırılarak geçici kapatma sağlamaktadır. Bu bantlar ten renklerine göre farklı çeşitlerde üretilir.

Kişi kendi ten rengine uygun olarak bir bant alır ve dövme alanına yapıştırır. Böylece geçici dövme kapatma işlemi sağlar.

Bilinmelidir ki bu kapatma yöntemi sürekli değildir ve bantların kalitesine göre yapıştırma gücü değişir. Su ile temas ettiğinde açılma ihtimalleri mevcuttur.

3- Dövme Kapatma Kremi Nedir? Dövme Kapatma Kremi İşe Yarar mı?

Günlük hayatta kullandığımız kremlerden farklı olarak dövme kapatma yöntemleri olması amacıyla özel üretilmiş bazı kremler bulunur.

Bu kremler ilk bakışta akla fondöteni getirir. Yapı olarak fondöten gibi daha sıvıdır, krem katılığı beklenmez.

Renkli bir krem olarak düşünebilirsiniz, ten renginize göre değişiklik gösterir. Kremi cildinize uyguladığında özellikle mürekkebi solmuş dövmelerde işe yarar.

Ancak yine uzun süreli olmadığı gibi su ile temas sonrası direkt olarak akar. Yeni yapılmış dövmeleri de kapatması mümkün değildir.

4- Ten Rengi Mürekkep Dövme Kapatma

Sık tercih edilen dövme kapatma yöntemleri  arasında dövmeye dövmeyle karşılık vermek bulunuyor. Nasıl mı?

Dövmenizin üzerine kendi ten renginize uygun bir mürekkep seçerek dövme yaptırırsanız, dövmeniz kapanacaktır.

Burada eğer dövmeden anlamıyorsanız ve profesyonel değilseniz bir uzmana başvurmanızda fayda var. Çünkü doğru tonu tercih etmezseniz dövme alanı ile teniniz arasında ciddi bir ton farkı oluşur.

Oluşacak bu ton farkından dolayı estetik açıdan rahatsız olabilirsiniz. Yine de dövme kapatma modelleri arasında tercih edilebilir bir durumdur.

5- Profesyonel Dövme Kapatma Yöntemleri| Dövmecide Dövme Sildirme

Geçici dövme kapatma istemeyenler kalıcı olması amacıyla bir dövmeci ile çalışacaktır. Dövmeciler, nasıl ki dövme yapıyorsa aynı şekilde dövmelerin silinmesi konusunda yardımcı olacaktır.

Her şehre ve ilçeye göre farklı uzmanlıkta dövmeciler bulunur. Daha önce yaptırdığınız ve memnun kaldığınız dövmecileri tercih etmek daha doğru olacaktır.

Seçeceğiniz dövmeci belirli bir süre kapsamında dövmelerinizi yok edecektir. Profesyonelliğine göre tamamen silinmiş bir dövme görüntüsüyle karşılaşabilirsiniz.

Bununla birlikte ciddi bir işlem gerektirmez, yüksek acı yaratmaz.

Dövme kapatma yöntemleri arasında en doğru ve en kalıcı olan bu hizmeti farklı fiyatlarla elde edebilirsiniz. Dövme kapatma fiyatları bulunan şehir ve dövmeciye göre değişecektir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!