Sağlık için Günde 2 Litre Su İçmemiz GEREKMİYOR! - iyi

Sağlık için Günde 2 Litre Su İçmemiz GEREKMİYOR!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık için Günde 2 Litre Su İçmemiz GEREKMİYOR!

Sağlık için Günde 2 Litre Su İçmemiz GEREKMİYOR!

Büyütmek için resme tıklayın

Sağlığımız için günde en az 2 litre su içmemiz gerektiği uzmanlar tarafından söylenir. Gerçekte bu doğru ama bir zorunluluk değil ve çoğunlukla yanlış anlaşılıyor. Çünkü günde 2 litre su içmeden de sağlıkla yaşayabiliriz. Elbette ki çok çok fazla olmadığı sürece bir gün içinde fazla su içmenin bir zararı yok. Ancak toplumda ‘’günde en az 2 litre su için’’ dayatması da doğru değil. İşte, günlük su tüketimiyle ilgili bilmeniz gerekenler…

Günde 2 Litre Su İçilmesi Gerektiği, Vücudumuzun Günlük Olarak Kaybettiği Su Miktarı ile İlgili

İnsan vücudunun yaklaşık %70’i sudan oluşuyor. Ve bir gün içinde bu suyu sürekli olarak kaybediyoruz. Her gün kaybettiğimiz yaklaşık su miktarı ve suyu kaybetme nedenlerimiz ise şu şekilde:

Terleme nedeniyle 500 mlTükürük ve nefes harcama yoluyla 230 mlİdrar ve dışkı nedeniyle 1.4 litre

Tüm bunların toplamı da yaklaşık olarak 2 litre ediyor ve bu nedenle de uzmanlar tarafından bizlere, sağlık için günde en az 2 litre su içmemiz gerektiği söyleniyor.

Gün İçinde Yiyip İçtiğimiz Her Şeyden de Su Alıyoruz

Sağlık için günde 2 litre su takviyesi yapmamız gerektiği bizlere söyleniyor ancak burada gözden kaçan bir şey var! Gün içinde yediğimiz içtiğimiz her şeyden de su alıyoruz. Örneğin; bir muzda bile %75 oranda su bulunuyor ve muz yediğimizde de dolaylı olarak vücudumuza su almış oluyoruz.

Yani; bir gün içinde yediklerimize ve içtiklerimize ek olarak 2 litre daha su içmenin herhangi bir zararı yok ancak her gün en az 2 litre su içmek, sağlık için bir mecburiyet değil. Zaten vücudumuzdaki fazla su idrar yoluyla atılıyor.

Vücudunuzu Dinleyin ve Susadığınızda Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Sonuç olarak sağlık için günde 2 litre su içmek gibi bir zorunluluğumuz yok. İçersek de sıkıntı değil çünkü vücudumuz fazla suyu idrar yoluyla atacak. O halde yapmamız gereken tek şey; susadığımızı hissettiğimizde vakit kaybetmeden ve aksatmadan bir bardak da olsa su içmek…

08 Mar 2022 – 14:05

İlginc Konular

— Okunma

Yazdır

Son bir ayda okuhaber.com sitesinde 285.689 gösterim gerçekleşti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir