featured

Bu Ağaçları Görürseniz Hemen Yolunuzu Değiştirin | İşte Dünyadaki En Tehlikeli 6 Ağaç!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatımızın devamlılığı için gerekli oksijeni veren ağaçlar olmazsa olmaz! Ancak bazı ağaçlar var ki gördüğünüz an ordan uzaklaşmanız gerekiyor. İşte o tehlikeli ağaçlar!

Şimdi açıklayacağımız dünyanın en tehlikeli 6 ağacından birisiyle karşılaşırsanız hemen yolunuzu değiştirin çünkü yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duyduğumuz ağaçlar bazen ölümcül olabiliyor. İşte en tehlikeli 6 ağaç türü!

Yaygın Porsuk Ağacı

Yaygın Porsuk Ağacı

Sokrates’i öldüren bitki olarak bilinen Yaygın Porsuk Ağacı, havuç ailesine ait zehirli bir bitkidir. Bu ağaç yenildiğinde veya küçük miktarlarda dahi insan ömrüne son verebilir. Bu toksik özelliğinin yanı sıra okçuluk ürünlerinde ve odun üretiminde de kullanılmaktadır.

Bu ağaç, Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya’da çok yaygındır ve çevredeki diğer ağaçlara ciddi zararlar vermekte ve insanları zehirlemektedir. Zararlı olduğu halde ağacı kesseniz bile kesilen ağacın dallarında ve yapraklarında zehir asla kaybolmaz. Bu yüzden bu ağaçla karşılaştığınızda çok dikkatli olmalısınız.

Kum Havuzu Ağacı

Kum Havuzu Ağacı

Meyve zehirlenmesini ağaçtan görebileceğiniz en ciddi zarar olarak düşünebilirsiniz. Kum Havuzu Ağacı adı verilen bu ağaç adeta bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi. Bu ağaçlardan 25 km hızla fırlayan meyveler çevredeki insan ve hayvanlara tıpkı bir el bombası atılmış gibi ciddi zararlar verebiliyor!

Kargabüken Ağacı

Kargabüken Ağacı

Kargabuken ağacı dünyanın en ürkütücü ağaçlarından biridir ve antik çağlardan beri ölüm iksiri olarak kullanılmaktadır. Güney Amerika kıtasında oldukça yaygın olan bu öldürücü ağacın ilk etkisi, bilinmeyen nedenlerle bu ağaca tırmanan böceklerin ve kuşların ölmesidir. Bu özelliğe sahip bir ağaç, ilaç endüstrisinin az gelişmiş olduğu dönemlerde de kullanılmıştır.

Bu ağaçtan zehirlenmenin ilk belirtileri göz ağrısı, baş dönmesi ve yutulduğunda acı verici ölüme yol açabilen kas kramplarıdır.

İntihar Ağacı

İntihar Ağacı

Adından da anlaşılacağı gibi intihar ağacı çok ölümcül olabilen ağaçlardan sadece biridir. Bu ağacın çiçeklerinde zehirli kimyasallar vardır ve görünüş olarak oldukça masumdur. Bir insanı birkaç saniyede öldürebilen bu ağacın bazı filmlerde cinayet silahı olarak kullanıldığını görenler bile oldu.

Özellikle Hindistan’da malını korumak isteyen zenginler bu ağacı evlerinin etrafına çit gibi dikiyor. Zehirli olmasına rağmen, kokusu ve tadı hiçbir özellik göstermez, bu da bu ağacı diğer ağaçlardan daha tehlikeli yapar.

Manchineel Ağacı

Manchineel Ağacı

Bu ağacın meyvesi elma ağacına benzer ve elma kadar masum görünür. Sadece bu meyveyi yemek değil, bu ağacın altında yürümek de size büyük zarar verir. Yağmurlu bir günde bu ağacın altından geçerseniz ciddi ölümcül yanıklara maruz kalabilirsiniz. Bu ağaçlar İspanyolca’da ölümcül küçük elmalar olarak adlandırılır ve genellikle Orta ve Güney Amerika’da bulunmaktadır.

Bilim adamlarının henüz tam olarak çözemediği zehirli kimyasalların vücuda temas etmesi durumunda toksik maddenin içerdiği forbol maddesi hızla cilt yanıklarına neden olabilir. Bu ağaç yenildiğinde ağızda yanmaya ve boğazda şişmeye neden olarak ölüme neden olabilirken bazı durumlarda geçici körlüğe de neden olabilir.

Bumya Çamı

Bumya Çamı

Yılbaşında süs olarak kullanılan masum çam ağaçlarının ölümcül etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Bumya çamı olarak bilinen bu çam ağacı, üzerinde yer kaplayan devasa bir koni ile oldukça öldürücü bir ağaç olarak literatürde kullanılmaktadır. Her yıl bu ağacın diğer ağaçlardan daha yüksek olan kozalakları insanların üzerine düştüğünde birçok kişi hastanelik oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!