featured

Bu Toplumların Tuhaf Cinsel Geleneklerini Öğrenince Çok Şaşıracak ve Kızacaksınız!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu toplumların cinsellik ile ilgili geleneklerini öğrenince çok şaşıracak ve hatta çok kızacaksınız!

Her toplumun kendisine has kültürü, gelenekleri ve alışkanlıkları var. Buna cinsel konulara yaklaşımları ve cinsel gelenekleri de dahil. Dünya üzerindeki çoğu kültür, tek eşliliği kabul etse de günümüzde çok eşliliği savunan yani poligamiyi benimseyen toplumlar da var. İşte, Türk kültürüne göre oldukça farklılık taşıyan 10 toplumun şaşırtıcı ve tuhaf cinsel gelenekleri…

Hindistan / Deer Horn Muria Kabilesi

Hindistan / Deer Horn Muria Kabilesi

Hindistan’ın Chhattisgarh bölgesinde yaşayan Deer Horn Muria Kabilesi, genç kızları ve genç erkekleri Ghotu adlı bir festivalde bir araya getiriyor ve onlara kabile dansı, şarkılar, ilişki hakkında öğretilerde bulunuyor. Bu festivalde kadınlar ve erkekler geceleri oyunlar oynayarak cinsel birliktelik yaşıyor.

Ghotu festivalinde kadınların hamile kalmasını engellemek için de doğal bir likör kullanılıyor. Her gece cinsel partneri değişen kadınlar, doğal liköre rağmen hamile kalırsa da, bebeğin babası belli olmadığı için tüm kabile doğacak çocuğu sahipleniyor.

Brezilya / Mehinaku Köyü

Brezilya / Mehinaku Köyü

Brezilya’daki Mehinaku Köyü insanları da oldukça tuhaf bir cinsel geleneğe sahip. Bu köyde erkekler, kadınlara balık hediye ederek onlarla cinsel ilişkiye girmek için birbiriyle yarışıyor.

Endonezya

Endonezya

Dünyanın bir ucu Endonezya’da yapılan Pon Kutlamaları sırasında, kutlama katılımcıları kendi eşlerinin dışında başkalarıyla da cinsel birliktelik yaşayabiliyorlar. Endonezya toplumundaki bir inanca göre; yıl içinde aynı kişiyle 7 defa cinsel birliktelik yaşanırsa, o kişinin istekleri kabul oluyor.

Avusturya

Avusturya

Doğası ve kırsallığı ile bilinen Avusturya’da geleneksel bir dans, kadınların koltuk altlarına elma dilimleri sıkıştırmasıyla gerçekleştiriliyor. Bu geleneksel dansın sonrasında da her bir genç kız, kendi tercih ettiği bir erkeğe o elma dilimlerinden veriyor ve o erkek de bu elmayı yiyor.

Hindistan

Hindistan

Hindistan’da ev temizliğine giden kişiler yalnızca evin temizliği ile ilgilenmiyor. Çünkü ev temizliğine giden kadınlar aynı zamanda evde bulunan bekar erkeğin cinsel isteklerini de karşılamak durumunda.

Papua Yeni Gine / Sambia Kabilesi

Papua Yeni Gine / Sambia Kabilesi

Papua Yeni Gine’de yaşayan Sambia Kabilesi oldukça tuhaf bir geleneğe sahip. Çünkü Sambia kabilesi, 7 yaşına gelen erkekleri 10 yıl boyunca kızlardan ayrı tutuyorlar. Bu dönemde de erkek çocuklarının bedenlerine farklı tarzlarda piercing takılıyor ve bu çocukların kabiledeki güçlü erkeklerin menilerini tüketmeleri isteniyor.

Kolombiya

Kolombiya

Kolombiya’da yaşayan Guajiro’lu insanların adeta tören havasında gerçekleştirdikleri bir dansı bulunuyor. Eğer bu dans esnasında bir kadın, bir erkeğe çelme takarsa; ikisinin cinsel birliktelik yaşaması gerekiyor.

Güney Afrika

Güney Afrika

Güney Afrika toplumu, cinsel birliktelik konusunda oldukça tuhaf gelenekleri olan bir toplum ve üstelik çok eşliliği benimsiyor. Bu toplumdaki pek çok durum, cinsel birliktelik yaşanmasını da kısıtlıyor. Örneğin; burada insanlar fırtına olan günlerde birliktelikten kaçınıyor. Ayrıca bir kadının kocası timsah, sırtlan veya piton öldürdüyse veya kötü bir rüya gördüyse yine cinsel birliktelik kısıtlanıyor.

Markiz Adaları

Markiz Adaları

Markiz Adaları’nda özel hayatın gizliliğini baltalayan oldukça tuhaf bir geleneğin varlığı söz konusu. Çünkü burada, ebeveynlerin cinsel birlikteliklerine şahitlik etmek oldukça doğal bir durum.

Papua Yeni Gine / Trobriander Kabilesi

Papua Yeni Gine / Trobriander Kabilesi

Papua Yeni Gine’de yaşayan Trobriander kabilesinde cinsellik, oldukça küçük yaşlardan itibaren yaşanmaya başlıyor ve bu oldukça doğal kabul ediliyor! Çünkü bu kabilede kız çocukları 6, erkek çocuklar da 10-12 yaşları arasında cinsellik yaşamaya başlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!