featured

Büyük Köpek Cinsleri İsimleri ve Özellikleri Nelerdir | En Büyük Köpek Irkı Hangileridir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük köpek cinsleri isimleri ve özellikleri nelerdir diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! Çünkü bu yazımızı, dünyanın en büyük köpek cinsleri nelerdir merak edenler için derledik. Yazımızın içeriğinde en büyük köpek ırkı bilgilerine yer verdik ve cins cins tüm büyük köpek türlerinin öne çıkan özelliklerine değindik. İşte, en büyük köpek cinsleri isimleri ve özellikleri hakkında bilgiler…

En Büyük Köpek Cinsleri ve Özellikleri Nelerdir?

Büyük köpek cinsleri isimleri ve özellikleri, hayvan dostları tarafından sık sık araştırılıyor çünkü genellikle köpek sahiplenmek isteyen kişiler, köpeklerin özelliklerine göre karar veriyor. Kimi pati dostları da kucak köpeği, süs köpeği ya da büyümeyen köpek cinsleri olarak bilinen köpek ırkları yerine daha heybetli, daha hareketi ve bakımı da bir o kadar güç gerektiren büyük köpek cinslerini tercih ediyor.

Bir köpek türü sahiplenmeden önce yaşam alanının analizinin yapılması, koşulların değerlendirilmesi son derece önemli. Özellikle de tercihiniz büyük köpek cinsleri arasından olacaksa, yaşam alanınızın ve imkanlarınızın buna elverişli olması gerekiyor. Aksi halde büyük köpeklerin ihtiyaçları karşılanmadığında çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. İşte, büyük köpek sevenlerin ilgisini çekebilecek en büyük köpek ırkı isimleri:

Kangal (Anadolu Çoban Köpeği)Kafkas Çoban KöpeğiAlman Çoban KöpeğiRottweilerDoberman PinscherBernese Dağ KöpeğiDogo ArgentinoGolden RetrieverDalmaçyalıAkita İnuLabrador RetrieverAlaskan MalamuteSaint BernardAmerikan Pitbull TerrierSamoyedPerro de Presa CanarioBelçika Kurdu (Malinois)Tibet MastiffNewfoundland

1- Kangal (Anadolu Çoban Köpeği) Özellikleri

Bekçi köpeği türü olan Anadolu Çoban Köpeği, dünyadaki korumacı ve sahibine en sadık köpekler arasındadır. Sürü koruma köpeği olarak bilinen Anadolu çoban köpeği ağırlığı 36-70 kg, yüksekliği ise 68-75 cm arasında değişir. Eğitilebilirlik seviyesi orta, ortalama yaşam ömrü ise 10-14 yıldır.

2- Kafkas Çoban Köpeği Özellikleri

Çoban ve bekçi köpeği türü olan Kafkas Çoban Köpeği ağırlığı 45-80 kg, yüksekliği ise 60-80 cm arasında değişir. Ortalama ömrü 10-12 yıl olan Kafkas Çoban Köpeğinin en çok öne çıkan özelliği; güçlü, iradeli ve kendine güvenidir.

3- Alman Çoban Köpeği Özellikleri

Adından da anlaşılacağı üzere çoban köpeği türü olan Alman Çoban Köpeği oldukça akıllı ve cesurdur. Kendine güvenen yapısıyla öne çıkan Alman Çoban Köpeği ağırlığı 22-40 kg, yüksekliği ise 55-68 cm arasında değişir. Ortalama ömürleri ise 10-15 yıldır. En zeki köpek ırkları arasında bulunan Alman Çoban köpeği kurtarma köpeği ve polis köpeği olarak sık tercih edilir.

4- Rottweiler Özellikleri

Dünyadaki en büyük köpek cinsleri arasında adı bulunan Rottweiler daha çok polis ve koruma köpeği olarak bilinir. Cesaretli, özgüvenli ve sadık olmalarının yani sıra oldukça sevgi doludurlar. En büyük köpek ırkları arasında yer alan Rottweiler köpeklerin ömrü 8-11 yıl arası değişir. Ağırlıkları 35-60 kg, yükseklikleri ise 55-70 cm arasındadır.

5- Doberman Pinscher Özellikleri

Dünyanın en büyük köpek cinsleri arasında bulunan Doberman Pinscher atletik gövdesi, kaslı yapısı, kendine güvenen özellikleri ile bilinir. Çalışma ve bekçi köpeği türü olan Doberman köpeklerin ağırlıkları 30-40 kg, yükseklikleri ise 60-70 cm arasında değişir. Doberman yaşam süresi ise ortalama olarak 13 yıldır. Sahibine en sadık köpek ırkı arasında da Doberman bulunur.

6- Bernese Dağ Köpeği Özellikleri

İsviçre menşeili olan Bernese Dağ Köpeği, dağ ve çiftlik köpeği ailesinden gelmektedir. Ağırlıkları 30-55 kg, yükseklikleri ise 60-70 cm arasında değişir. Bernese Dağ Köpeği ortalama yaşam süresi 6-10 yıldır. Heybetli yapıya sahip olmalarına rağmen oldukça sakın ve uysaldırlar.

7- Dogo Argentino Özellikleri

Av köpeği ve bekçi köpeği türü olan Dogo Argentino ırkı, Türkiye’de sahiplenilmesi yasak olan köpekler arasındadır. Çünkü sadık ve aşırı korumacı olduklarından saldırgan tavırlar gösterebilir. Yaşam süresi ortalama olarak 10-15 yıl arasında değişir. Ağırlıkları 35-45 kg, yükseklikleri ise 60-70 cm arasındadır.

8- Golden Retriever Özellikleri

Büyük köpek cinsleri arasında sakin yapısıyla ve sevgi dolu iyi bir aile köpeği olmasıyla bilinen Golden Retriever köpeklerin ortalama yaşam süresi 10-13 yıldır. Golden Retriever ağırlığı 25-35 kg, yüksekliği ise 52-61 cm arasında değişir.

9- Dalmaçyalı Özellikleri

Dalmaçyalı köpekler, enerjisiyle ve sevgi dolu olmasıyla bilinen en büyük köpek cinsleri arasındadır. Yükseklikleri 50-60 cm, ağırlıkları ise 18-30 kg arasında değişen Dalmaçyalı köpeklerin ortalama yaşam süresi ise 11-14 yıl arasında değişir. Oldukça hassas ve duyarlı köpeklerdir ve uzun süreli olarak yalnız kalmayı sevmezler ve uzun süre yalnız kaldıklarında olumsuz davranışlar sergileyebilirler.

10- Akita İnu Özellikleri

Av köpeği türü olan ve en büyük köpek cinsleri arasında yer alan Akita İnu Spitz ailesinden gelir. Fizik ve karakter olarak da Spitz özelliklerini taşır. Yaşam süreleri 10-15 yıl arasında değişir. Sahiplerine oldukça sadık ve bağlı olan Akita İnu köpeklerin ağırlıkları 30-60 kg, yükseklikleri ise 60-70 cm arasında değişir.

11- Labrador Retriever Özellikleri

Avcı köpeği türü olan Labrador Retriever da en büyük köpek cinsleri arasında yer alıyor. Güzel huyları sahip olan Labrador aynı zamanda iyi bir aile köpeğidir. Yükseklikleri 55-65 cm, ağırlıkları ise 25-35 kg arasında değişir. Ortalama yaşam süresi ise 10-12 yıldır.

12- Alaskan Malamute Özellikleri

Alaskan Malamute spitz özelliklerini taşıyan oldukça güçlü ve çalışkan bir köpektir. En büyük köpek cinsleri arasında olmasına ve heybetli görüntüsüne rağmen aşırı sevgi doludur. Menşei Alaska olan Alaskan Malamute yaşam süresi 10-16 yıl arasında değişir. Yükseklikleri ortalama 65 cm, ağırlıkları ise 33-40 km’dir.

13- Saint Bernard Özellikleri

Menşei İsviçre olan, dost canlısı Saint Bernard köpekler, heybetli görünüşleriyle ön plana çıkar. Dünyadaki en büyük köpek cinsleri arasında bulunan Saint Bernard köpekler aşırı sadık, sakin ve sevecen olmalarıyla bilinir. Saint Bernard köpeklerin ortalama ömrü 8-10 yıldır. Yükseklikleri 65-75 cm, ağırlıkları ise 55-90 kg arasında değişir.

14- Amerikan Pitbull Terrier Özellikleri

Amerikan Pitbull Terrier köpekler, Türkiye’de yasak köpekler arasındadır. Aslında eğitilebilir ve dost canlısı olan Amerikan Pitbull Terrier köpekler sosyalleştirilmeyip gerekli özen gösterilmediğinde saldırgan olabilirler. Bu köpeklerin ortalama ömrü 12-16 yıldır. Ağırlıkları 18-33 kg, yükseklikleri 40-50 cm arasında değişir.

15- Samoyed Özellikleri

Uzun süre yalnız kalmaması gereken, yalnız kaldıklarında ise olumsuz davranışlar sergileyebilen Samoyed köpekler, Sibirya menşeilidir ve spitz ailesine dahildir. Yaşam süresi 10-15 yıl arasında değişen Samoyed köpeklerin ağırlıkları 15-30 kg, ağırlıkları 50-60 cm aralığındadır. Huzursuz ve rahatsız olduklarında uluyarak belli ederler ve ulumaları, konuşuyormuş gibidir.

16- Perro de Presa Canario Özellikleri

Bekçi ve koruma köpeği türleri arasında yer alan Perro de Presa Canario aynı zamanda dünyanın en büyük köpek cinsleri listesinde yer alır. Mastiff ailesinden gelen İspanya menşeili Presa Canario köpeklerin ailesine yaklaşımı sevgi doludur ve sahiplerine karşı sadıktır. Ancak yabancılara ve diğer canlılara karşı olumsuz tavırlar sergilemesi söz konusudur.

Presa Canario köpeklerin ağırlıkları 40-50 kg, yükseklikleri ise 55-65 cm arasında değişir. Ortalama ömürleri de 9-11 yıldır.

17- Belçika Kurdu (Malinois) Özellikleri

Çoban ve bekçi köpeği türleri arasında yer alan Belçika Kurdu sahibine düşkündür ve sahibiyle oldukça güçlü bir bağ kurar. Üstelik çocuklarla da iyi anlaşır ve çocukların adeta bir oyun arkadaşı olabilir. Belçika Kurdunun ortalama yaşam süresi 10-16 yıl arasında değişir. Ağırlıkları 25-30 kg, yükseklikleri ise  55-65 cm arasındadır.

18- Tibet Mastiff

Dünyadaki en büyük köpek cinsleri arasında yer alan Tibet Mastiff köpeklerin yüksekliği 60-66 cm, ağırlıkları ise 31-68 kg arasında değişir. Koruyucu çalışma köpeği olarak ön plana çıkar. Yoğun tüylerinin de etkisiyle oldukça heybetli bir görünüme sahiptir.

19- Newfoundland

İri kemikli ve güçlü yapısıyla dünyadaki en büyük köpek ırkları arasında adı geçen Newfoundland köpekler, duygusal ve ağırbaşlıdır. Oldukça sabırlı olmalarından dolayı da iyi bir arkadaş köpeğidir. Newfoundland köpeklerin yükseklikleri 66-71 cm, ağırlıkları ise 45-68 kg arasında değişiklik gösterir.

En Büyük Köpek Cinsleri Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

En büyük köpek cinsleri isimleri ve özellikleri hakkında internet kullanıcıları pek çok soruyu da beraberinde merak ediyor. İşte, internet kullanıcıları tarafından en büyük köpek ırkları ile ilgili arama motorunda en çok sorulan sorular ve cevapları…

1- En Büyük Köpek Irkı Hangisidir ? Dünyada En Büyük Köpeğin Cinsi Ne ?

En büyük köpek ırkı denince tek bir ırktan bahsetmek doğru olmaz. Çünkü en büyük köpek ırkı denince birden fazla seçenek bulunuyor. Dünyada en büyük köpeğin cinsi ne dendiğinde şu köpekler karşımıza çıkıyor:

Anadolu çoban köpeğiKangalSaint BernardLeonbergerNewfoundlandDauna

2- Evcil Büyük Köpek Cinsleri Hangileridir ?

Bakım koşullarına göre neredeyse her köpek evde beklenebilir ve buna büyük köpek ırkları da dahil. Yazımızda bulunan en büyük köpek cinsleri arasında yer alan tüm köpekler evde beslenebilir ancak Türkiye’de evde beslenmesi yasak olan köpekler hariç. Türkiye’de yasak köpekler ise şunlar:

Pitbull TerrierBandogDogo ArgentijoBrezilya MastiffPresa CanarioWolfdogAmerikan BulldogJapanese TosaNapoliten Mastiff

3- Tüylü Büyük Köpek Cinsleri Hangileridir ?

Kimi köpek dostları tüylü köpek ırklarını sahiplenmeyi tercih eder. Tüylü büyük köpek cinsleri ise genel olarak şunlar; Alman çoban köpeği, Golden Retriever, Anadolu çoban köpeği, Kafkas çoban köpeği, Saint Bernard, Belçika kurdu, Alaskan Malamute, Akita İnu, Samoyed, Bernese dağ köpeği, Newfoundland, Leonberger.

4- Büyük Safkan Köpek Irkları Nelerdir ?

En büyük köpek cinsleri arasındaki 70 cm ve üstü büyük safkan köpek ırkları; Anadolu çoban köpeği, Saint Bernard, Kangal. 50 cm ve 70 cm arasındaki Büyük safkan köpek ırkları ise; Newfoundland, Amerikan Akita, Rottweiler, Pharaoh Hound, Tibet Mastiff, Cane Corso ve Transilvanya tazısı.

5- En Büyük ve Hareketli Köpek Cinsleri Nelerdir ?

Yaşam alanında beslemek için en büyük ve hareketli köpek cinsleri nelerdir merak ediyorsanız onlar da şu şekilde; Anadolu çoban köpeği, Kangal, Newfoundland, Transilvanya tazısı, Tibet Mastiff, Pharaoh Hound.

6- Türkiye’de Büyük Köpek Cinsleri Nelerdir ?

En büyük köpek cinsleri isimleri ve özellikleri kapsamındaki bu yazımızdaki köpeklerin büyük bir çoğunluğu Türkiye’de bulunur. Yalnızca Türkiye’de yasak olan köpekler; Pitbull Terrier, Bandog, Dogo Argentijo, Brezilya Mastiff, Presa Canario, Wolfdog, Amerikan Bulldog, Japanese Tosa, Napoliten Mastiff sahiplenilmesi ve beslenmesi yasaktır.

7- En Güçlü Köpek Hangi Köpek ?

Dünyadaki en büyük köpek cinsleri arasındaki Siberian Husky, Cane Corso, Dogo Argentino, Amerikan Pitbull, İngiliz Mastiff, Kangal, Saint Bernard, Rottweiler ve Alman çoban köpeği en güçlü köpek cinsleri arasındadır.

8- Büyük ve Eğitilmesi En Kolay Köpek Hangisidir ?

Büyük ve eğitilmesi en kolay köpek kategorisinde birden fazla köpek ırkı bulunur. Büyük köpekler arasında en kolay eğitilebilir olanlar şunlardır;

9- Kaç Çeşit Köpek Cinsi Vardır ?

Köpek cinsleri ile ilgili olarak En çok sorulan sorulardan bir tanesi; kaç çeşit köpek cinsi olduğu. Bilinene göre dünyada toplamda 400 tür köpek bulunuyor. Ancak bu köpeklerin tamamı Türkiye’de yok.

10- Evde Bakmak için Büyümeyen Köpek Cinsleri mi Büyük Köpek Cinsleri mi Tercih Edilmeli?

Evde bakmak için sahiplenilmesi tavsiye edilen köpek türü, evcil köpek cinsleri olmalı. Evcil büyümeyen köpek cinsleri, evde bakmaya en uygun köpekler. Ancak ev koşulları da bu noktada önemli. Eğer geniş ve bahçeli bir eviniz varsa büyük köpek cinsleri içinden de tercih yapabilirsiniz. Ancak apartmanda yaşıyorsanız sizin için en uygunu evcil büyümeyen köpek cinsleri olacaktır.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!