featured

Camdaki Kız Dizisi’ne Bakanlıktan Tepki Geldi! İş Güvenliği Sahnesi Olay Oldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanal D’nin sevilen dizisi Camdaki Kız dizisinin son bölümünün bir sahnesinde iş kazası sonucu meydana gelen ölüm olayının ardından yapılan açıklamalardan sonra iş güvenliği uzmanları ve bakanlık tepki gösterdi.

Yapılan eleştirilerde iş güvenliği konusunun dizilerde izlenmesinin kamuoyunda farkındalığı sağlayacağı yönünde olumlu yorumlar yapılsa da sahnenin gerçeği yansıtmaması ve yanlış bilgi vermesi eleştirileri de beraberinde getirdi.

Dizinin son bölümü sonrasında sosyal medyada iş güvenliği uzmanlarının eleştirilerinin ardı arkası kesilmedi. Diziden özür beklediklerini dile getiren iş güvenliği uzmanları, dizide iş güvenliğinin yer aldığı sahnelerin doğruyu yansıtmadığının altını çizdi.

Bakanlıktan Konuya Dair Açıklama Gecikmedi

Dizinin son bölümüne dair açıklama yapan bakanlık; “Dizinin söz konusu olan iş güvenliği sahnesinde inşaat sahibi olduğu belirtilen karakterin ‘inşaatımızda ölen kişinin sorumlusu neden ben oluyorum? Biz bu iş için bir iş güvenliği uzmanı aldık, kazanın müsebbibi odur’ diyerek aslında 6331 sayılı İş Güvenliği ve Güvenliği Kanunu hükümlerine tamamen zıt ifadeler kullanıyor. Bu ifadeler de kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor” şeklinde açıklama yaptı.

Camdaki Kız Dizisinin Bu Yanlışı Üzerine Bakanlık Tekrar Hatırlattı: “İş Veren Sorumludur”

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği kapsamına dair tüm hükümlülüklerin açık bir dille belirtildiğini ifade eden bakanlık, tekrar 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yer alan “İş yerinin dışarıdan uzman alarak çalıştırması, herhangi bir sorun da iş verenin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.” şeklindeki 4. maddeye dikkat çekti.

Yapılan açıklamalarda ilgili kanunun 8. Maddesine dikkat çekildi ve bu maddeye göre İSG uzmanlarının, çalışanların güvenliğini korumak adına gerekli düzenlemeleri yapmaları ve gerekli önlemleri almaları için görevlendirildiklerini ancak bu süreçte iş verenin de bu süreci ivedilikle takip etmesi gerektiğini ve tüm sonuçlardan sorumlu olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!