featured

Düğün Mekanları Nasıl Seçilir? Düğün Mekanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlilik; insan hayatının en önemli aşamalarından birisini temsil eder. Çiftler; bu özel günde aileleri, akrabaları ve diğer sevdikleriyle aynı ortamda bulunmak isterler. Bu yüzden, çiftlerin düğün yapması gerekli olur. Siz de sevdiğiniz kişiyle evleneceğiniz bu süreçte tam da hayal ettiğiniz gibi bir düğünü yaşamak istiyorsanız en doğru yerdesiniz. Yazımız sayesinde düğün mekanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Düğün Mekanı Ne Zaman Seçilmeli?

Evlenmeye karar verdiyseniz acele etmelisiniz. Takdir edersiniz ki, insanlar; düğün mekanlarına geçmiş yıllara kıyasla daha çok ilgi gösteriyorlar. Bu noktada, hayal ettiğiniz düğün mekanında rezervasyon yaptırmak adına elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Hatta, düğünden bir yıl önce dahi rezervasyon yaptırmayı düşünebilirsiniz. Hem organizatörler hem de mekan sahipleri; yer bulamama sorunu yaşamamak adına çiftlerin harekete geçmelerini tavsiye ediyorlar.

Düğün mekanı ne zaman seçilir diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu noktada, dikkate almanız gereken birtakım unsurlar mevcut! İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde her yıl binlerce düğün gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra, söz konusu düğünlerin birçoğu hafta sonu yapılıyor. Ayrıca, dini bayramların da düğün mekanı seçiminde belirleyici olduğunu söylemek gerekir. Bu yüzden, çiftlerin düğün tarihlerinden en az altı ay öncesinden başlayarak mekan araştırması yapmaları şart!

Düğün mekanı seçiminde geç kalanların önüne farklı fırsatlar da çıkabilir. Birçok düğün mekanı; boş kalan günlerini doldurmak adına fiyatlarını düşürerek düğün sezonuna kıyasla çok daha uygun fiyatlar sunuyorlar. Bilhassa Ekim ila Nisan ayları arası düşük fiyatlar ile karşılaşılabilir. Buna ek olarak, düğün mekanı rezervasyonunu bir yıl öncesinden yapanlar; yüzde 30’a varan indirimlere erişebilirler.

Düğün Mekanı Seçiminde Hangi Unsurlara Dikkat Edilmelidir?
Düğün Mekanı Seçiminde Hangi Unsurlara Dikkat Edilmelidir?

Düğün Mekanı Seçiminde Hangi Unsurlara Dikkat Edilmelidir?

Güzel bir düğün ile dünya evine girmek her insanın hayalidir. Düğünler; 90’lı ve 2000’li yıllara kıyasla çok daha profesyonel bir şekilde organize ediliyor. Hem çiftlerin hem de davetlilerin mutlu olması adına gereken her şey yapılıyor. Ancak, yine de bazı çiftlerin hayatlarının en önemli gecesinden hayal kırıklığı ile ayrıldıklarını söylemek mümkün! Siz de kötü bir deneyim yaşamak istemiyorsanız düğün mekanı seçiminizi birtakım unsurları dikkate alarak gerçekleştirmelisiniz.

  • Her şeyden önce, nasıl bir düğün istediğinize karar vermelisiniz. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde çiftler geçmişte olduğu gibi herhangi bir salonda düğün yapmak zorunda değiller! Çiftlerin önünde farklı seçenekler de yer alıyor. Kır düğünü veya tekne düğünü de yeni jenerasyon tarafından çok fazla tercih ediliyor. Bu noktada, siz de eşinizle nasıl bir düğün mekanı istediğinize karar vermelisiniz. Kapalı bir düğün salonu veya açık hava düğün mekanı seçenekleri arasından birisini tercih etmelisiniz.
  • Düğün mekanı seçiminizi doğrudan etkileyen unsurlardan birisi de tahmin edebileceğiniz mevsim! Çünkü, düğün mekanını da düğünü yapmak istediğiniz mevsime göre belirlemelisiniz. Yaz düğünü istiyorsanız çok daha şanslısınız. Kapalı bir düğün salonu yerine kumsalda şık bir kutlamayı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, birçok genç kızın hayalini kurduğu geniş bir kır bahçesinde gerçekleşen kır düğününe de imza atabilirsiniz. Kış veya sonbahar mevsiminde bir düğün gerçekleştirecekseniz size otel seçeneğini tavsiye ediyoruz. Şık bir otelde harika bir düğün organizasyonu ile evlenebilirsiniz. Buna ek olarak, korunaklı bir kır bahçesi de listenizde olmalı!
  • Davetli sayısını belirlemeniz son derece önemli! Düğünün hangi mekanda yapılacağına karar verdikten sonra elinize kağıt ve kalem alıp düğününüze kaç kişinin geleceğini hesaplamalısınız. Çiftler; şık ve geniş katılımlı bir düğün hayal ediyor olabilirler. Bunun yanı sıra, Covid-19 döneminde çok fazla tercih edilen aile arasındaki düğün organizasyonları da önemli bir seçenek olabilir. Davetli sayısını kararlaştırdıktan sonra işiniz çok daha kolay olacaktır.
  • İşin bir de ekonomik kısmı bulunuyor. Düğün mekanlarının fiyatları; özelliklerine göre değişir. Bu noktada, ilk olarak, kendinize bir bütçe belirlemelisiniz. Söz konusu bütçenin dışına çıkmadan mekan araştırması yapmalısınız. Bütçenize hitap eden düğün mekanlarını tercih ettiğiniz takdirde hayal kırıklığına uğramamış olursunuz.
  • Konukların memnuniyeti adına yapmanız gereken şeyler de var! Örneğin, düğünün yemekli olup olmayacağına karar vermelisiniz. Yemekli mekanların fiyatları daha yüksektir. Bu noktada, davetlilere yemek ikramında bulunmaya karar verdiyseniz menüyü de belirlemelisiniz. Mekanın sunduğu menü seçenekleri arasından seçim yapmalı ve menüyü de mutlaka tatmalısınız. Bunun yanı sıra, her düğün mekanı yemekli hizmet vermez. Yalnızca pasta ve içecek ikramında bulunan düğün mekanları da mevcuttur.
Düğün Mekanları Nasıl Seçilir? Düğün Mekanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Düğün Mekanları Nasıl Seçilir? Düğün Mekanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Dekorasyon ve aksesuarları da unutmayın! Düğün temanıza uygun aksesuarlar tercih etmeniz şart! Bu sayede, düğün atmosferinin tam da hayal ettiğiniz gibi olmasını sağlayabilirsiniz. Belirlediğiniz konsepte ve renklere uygun dekorasyon ve aksesuarları tercih ettiğiniz takdirde kendinizi dünyanın en mutlu çifti gibi görebilirsiniz. Bu konuda, düğün organizasyonundan sorumlu kişilerden de yardım alabilirsiniz. Ayrıca, belirlemiş olduğunuz temada düğün yapmış çiftlerin düğün fotoğraflarını da inceleyerek aksesuar seçimlerinizi netleştirebilirsiniz.
  • Davetlilerin memnuniyetini sağlamak adına ulaşım ve konaklama sorununu da çözmeniz gerekiyor. Bilhassa düğün mekanın uzak olduğu durumlarda şehir dışından gelenler için farklı çözümler geliştirilmelidir. Bu noktada, otel düğünlerinin önemi ortaya çıkar. Davetliler; düğünün ardından otelde konaklayabilirler.

Sonuç olarak, düğün mekanı seçiminde yukarıdaki kriterleri dikkate almanız gerektiğini söyleyebiliriz. Her şeyden önemlisi düğünün sizin ve müstakbel eşinizin hayallerine uygun bir düğün olmasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!