featured

En Etkili 5 Sigara Bırakma Programı Hangisidir? İşte Sigara Bırakma Yolları ve Etkili Programları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigara bırakma programı arıyorsanız, sigaranın ne kadar zararlı olduğunu kabul etmişsiniz demektir. Sahip olduğunuz sigara alışkanlığı kalbinize ve kan dolaşımınıza zarar vererek hastalık geliştirme riskinizi artırabilir ve 50’den fazla ciddi sağlık sorunu yaşamanıza neden olabilir. 

En Etkili Sigara Bırakma Programı Listesi ile Sağlığınıza Kavuşun!

YouTube video

Sigara bırakma programı kullanarak sigarayı bırakmak için önce kendinizi gerçek anlamda ikna etmelisiniz çünkü girdiğiniz bu yol, büyük bir psikolojik savaşın başlangıcı anlamına gelir. Alışkanlıklardan kurtulmak herkes için zor bir süreçtir. Sigarayı bırakma yolları da en zorlu süreçlerden sayılabilir.

Hazırsanız sigara bırakma programı ile neler yapılabilir, sigara bırakma yolları nelerdir, sigara bırakma ilacı ve sigara bırakma hapı gerekli mi tüm detaylı inceleyelim. İşte sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilecek mobil uygulamalar!

1 – Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa

Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa uygulaması, sigarayı bırakmaya çalışırken attığınız tüm adımları görüntülemenizi sağlar. Uygulamada bırakma tarihinizi ve sigara içme alışkanlıklarınızı belirlediğinizde, sigarayı bırakmak ve sağlıklı yaşamak için sigarayı bıraktıktan sonra vücudunuzdaki değişiklikleri gösterecektir.

Bu uygulamayı ayrıca sigaranın zararlı etkileriyle ilgili bilimsel sonuçları görüntülemek için de kullanabilirsiniz. Pratikte fark etmediğiniz sağlık ve fiziksel gelişmeleri görerek daha motive hissedeceksiniz. Bu sigara bırakma programı aynı zamanda kullanıcılara gerçek zamanlı istatistikler, sigara içmeme süresi, sigara sayısı, akciğer temizleme oranı ve cebinde kalan para ve daha birçok motivasyon bilgisi sağlıyor.

Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa Android İndir

Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa iOS İndir 

2 – Kwit – Sigara İçmeyi Bırak

Kwit, sloganıyla pes edenleri motive edecek bir uygulama olduğunu gösteriyor. Bilişsel Davranışçı Terapiden (CBT) ilham alan Kwit, sigara içme dürtüsüne direnmek için farklı stratejilerle sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilir.

Bu sigara bırakma programı her gün sigarayı bırakma konusundaki ilerlemenizi ve ilerlemenizi takip etmenizi sağlar, ayrıca sigara içmediğiniz günlerin sayısını, sigara içmediğiniz günlerin sayısını ve tasarruf ettiğiniz parayı da hesaplayabilir.

Kwit Sigara İçmeyi Bırak Android İndir

Kwit Sigara İçmeyi Bırak iOS İndir

3 – Smoke Free

Smoke Free ile 30’dan fazla kanıtlanmış sigara bırakma tekniği ile sigarayı bırakabilirsiniz. Uygulamada sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak uzman tavsiyeleri alabilir, en iyi sigara bırakma programı profesyonellerinden bire bir yardım alarak sorularınıza yanıt alabilirsiniz. Smoke Free, dünya çapında 1 milyon insanın sigarayı bırakmasına ve sigara bağımlılığından kurtulmasına yardımcı oluyor.

Uygulama sayesinde bir sigara bırakma programı koçunun tavsiyelerinden faydalanabilirsiniz. Uygulama, başarı rozeti ile kullanıcılarını alışkanlıklarından kurtulmaya teşvik edebildiğinden, günlük kayıtlarınızı tutabilirsiniz.

Smoke Free Android İndirSmoke Free iOS İndir

4 – QuitNow!

QuitNow ayrıca Google Play ve AppStore’da bulabileceğiniz en kapsamlı sigara bırakma araçlarından biridir. Bu uygulama ile gerçek zamanlı durum bildirimleri alarak endişelerinizden kurtulabilirsiniz. En son sigara içtiğinizden bu yana geçen süreyi, kaç sigara içmediğinizi, kazandığınız zaman ve parayı kaydeden uygulamalarla motivasyonunuzu canlandırabilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre QuitNow, belirli bir süre boyunca sağlık ilerlemenizin ve başarılarınızın bir listesini görüntüleyecektir. QuitNow aynı zamanda diğer uygulamalardan farklı bir sosyal platformdur. QuitNow ile profilinizi oluşturabilir ve sigarayı bırakmaya çalışan diğer kişilerle sohbet edebilirsiniz.

QuitNow Android İndir

QuitNow iOS İndir

5 – Qwit (Sigarayı Bırakın)

Qwit sigara bırakma programı, sizi sigarayı bırakmaya motive eden ve bıraktığınızda ihtiyacınız olan desteği sağlayan etkili bir Android uygulamasıdır. Bu uygulama ile;

İstatistiksel verilere erişebilir, bağımlılığınıza farklı bir perspektiften bakmanızı sağlayabilirsiniz.Bu uygulama sizi sigara içmeme konusunda bilgilendirecek ve birçok istatistik sağlayacaktır (tasarruf edilen zaman, sigara içilmeyen gün sayısı, sigara içme hacmi, yaşam beklentisinin uzaması, sigara içmeme ile kazanılan zaman vb.).Qwit ayrıca, ulaşılması gereken hedefler şeklinde sağlığınız hakkında da bilgi sağlar.Uygulama bir oyun gibidir. Performansınıza göre (sigara içmeyenlerin sayısı, içmeyenlerin süresi vb.) madalya alabilirsiniz. Her madalya tek bir tıklama ile sosyal ağlarda paylaşılabilir.Bırakma nedenlerinizi yazmak için Qwit’i kullanabilirsiniz. Bir gün tekrar sigara içmek isterseniz yazdıklarına bakmanızda fayda olabilir.

Qwit Sigarayı Bırakın Android İndir

Sigara Bırakma Programı ile Yeniden Sağlıklı Yaşam Mümkün!

Sigara bırakma programı kullanarak alışkanlığından kurtulamayacağını düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Halbuki inanç bu yolda en önemli şey! Sigara, insanlığın en büyük bağımlılık sorunlarından biridir. Her anınıza sigara katmak, milyonlarca insanın hayatını da acımasızca riske atmaktır. Ancak çözüm, karar vermek ve uygulamak kadar basittir. Ayrıca, artık telefonda bile sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilecek bazı uygulamalar da mevcut. 

Uzmanlar tarafından gözden geçirilmiş ve onaylanmış sigara bırakma programı uygulaması ile, size sigarayı kademeli olarak azaltmanıza yardımcı olabilecek kişiselleştirilmiş bir sigara bırakma planı sunar. Buna ek olarak, sigara içmediğinizde ne kadar para biriktirdiğinizi de takip edebilir ve kişisel hedeflerinize göre ödül rozetleri kazanabilirsiniz. 

a – Mucize Sigara Bırakma Yöntemi Aramaya Son!

Sigara bırakma ilacı ya da sigara bırakma hapı, her zaman sigarayı bırakmanın sihirli bir yolunu arıyoruz. Sigarayı hayatımızdan çıkarmak için sihirli bir değnek kullanmak istiyoruz. Sigara içenlerin %80’inin sigarayı bırakmaya cesaret edemediğini biliyor muydunuz? Tabii ki, aile faktörleri de burda önemli bir rol oynamaktadır.

Aslında hatırlatmak gerek ki sigarayı bırakma sürecinde korku ve kaygıdan daha çok zehirleniyorsunuz ve bu sektöre sadakatle hizmet ediyorsunuz. Sigarayı bırakma sürecinde korku ve endişeye sahip olduğunuz için, sigarayı bırakmanın sihirli bir yolunu aramanız hiç bir işe yaramayacaktır. Tabii sigara bırakma programı farkındalığı hariç…

b – Sigara Bırakmada Kaç Gün Önemli?

Sigarayı bırakmaya çalışan tütün kullanıcıları için nikotin yoksunluk belirtileri rahatsız edici ve streslidir, ancak elbette geçicidir. Nikotin yoksunluk semptomlarının çoğu, sigara bırakma yolları denendikten 48 saat sonra başlayarak zirveye ulaşır ve sonraki 3 ila 4 hafta içinde azalarak son bulur. 

c – Karbonat ile Sigara Bırakma Mümkün mü?

Sigara, insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atan en kötü alışkanlıklardan biridir. Öyle ki sosyal medya bile sigara içenlerin kendi buldukları çözümlerle dolup taşmaktadır. Örneğin karbonatlı su ile sigara içmekle ilgili birçok bilgi kirliliği mevcut.

Sigaralar birçok kanserojen madde içerir. Sigarayı bırakmak, kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Her ihtimali göz önünde bulundurarak karbonatlı suyu denemek isterseniz, karbonat suda eriyene kadar 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. İyice karıştırın ve için. Denemeye değer değil mi?

d – Ücretsiz Sigara Bırakma Uygulaması Var mı?

Elbette var. Sigara içmek, zamanımızın en kötü alışkanlıklarından biri ve birçok insanın karşılaştığı en büyük sorunlardan biridir. Ülkemizdeki hastaneler veya sağlık merkezleri sigarayı bırakmak konusunda tıbbi destek imkanları sunsa da akıllı telefonlarımızın desteği ile de sigarayı bırakmak mümkün.

Artık günümüzde hemen hemen herkes akıllı telefon kullanabiliyor. Bugün akıllı telefonlarımız her derde deva olabilir ve sigarayı bırakmamıza da yardımcı olabilir. Bu durumda sigara bırakma programı sigarayı bırakmak isteyenlerin en yakın arkadaşı olabiliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!