featured

Her Gün Aynı Saatte Uyanmak Size Nasıl Bir Katkı Sağlar | İşte Her Gün Aynı Saatte Kalkmanın 7 Ayrı Faydası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her gün aynı saatte uyunmanın 7 farklı faydası var. İşte bilinen o faydalar

Her gün aynı saatte uyanmak size ne gibi bir katkı sağlar biliyor musunuz? Ya da şöyle soralım… Her gün aynı saatte kalkanlardan mı, yoksa kalkma saati değişken olanlardan mısınız? Uyku, vücuda her anlama katkı sağlayan eylemlerimizden bir tanesi. Kimimiz daha az sevse de oransal olarak daha baskın bir kitlenin uykuyu sevdiği de bir gerçek! Ancak her gün aynı saatte kalktığınızda vücutta tam 7 güzel şey ortaya çıkıyor. İşte, detaylar!

Endişeniz Azalır

Endişeniz Azalır

Uzmanlara göre her gün erken kalkan insanlar daha az endişeli ve kendinde oluyor. Bunun nedeni ise insanların normal saatte kalktıklarını bilmesi ve psikolojik açıdan kendilerini daha iyi hissedebilmeleri… Uyku saatlerinizi standart bir saate çekerek kaygılarınızı azaltabilir, sorumluluk sahibi olduğunuzu kendinize kanıtlayabilirsiniz.

Daha Prolaktif Biri Olabilirsiniz

Daha Prolaktif Biri Olabilirsiniz

Yapılan araştırmaların büyük bir kısmı erken kalkan kişilerin daha başarılı olduğu sonucunu doğuruyor. Çünkü başarmak isteyen ve sorumluluk sahibi olan kişiler günü öldürmek yerine harekete geçmek istiyor. Her gün aynı saatte kalkan bireyler iş birliğine aç, çalışma azmi olan insanlar oluyor.

Erteleme Duygusunun Önüne Geçiyorlar

Erteleme Duygusunun Önüne Geçiyorlar

Aslında her gün çalar saate dahi karşı koymak erteleme duygusundan arınmanıza yardımcı oluyor. Sabah alışkanlıklarından biri olan çalar saati ertelemeyerek, erteleme duygularını bastırabilirsiniz. Bu duygunuzu bastırmanız, bulunduğunuz ortamda daha başarılı ve daha tatminkar olmanızı sağlayacaktır.

Hayatınızdan Daha Memnun Olabilirsiniz

Hayatınızdan Daha Memnun Olabilirsiniz

Sabahları erken kalkamayan ya da aynı saatte kalkamayan kişiler yaşantısını düzene sokmakta zorlanabiliyor. Özellikle sabahları geç kalkan insanlar, günün bir bölümünü uykuda geçirdiklerinden günü planlamakta fazlasıyla zorlanıyor. Bu nedenle yetersizlik hissi ile baş başa kalan kişiler hayatından daha az memnun oluyor. Tam tersi aynı saatte kalkan kişilerin hayatları daha planlı olduğundan çok daha memnun yaşamlarını sürdürebiliyor.

Kendinizi Enerjik Hissedebilirsiniz

Kendinizi Enerjik Hissedebilirsiniz

Yapılan araştırmalara göre her gün erken ve aynı saatte kalktığınıza vücut daha fazla motive oluyor. Kısa zamanda ayılan ve daha az sağlık sorunları yaşayan vücut, kendini daha iyi hissedebiliyor.

Bağışıklık Sisteminiz Güçlenir

Bağışıklık Sisteminiz Güçlenir

Uyku bağışıklığın güçlendirilmesinde önemli bir etmendir. Yeterli uyku süresine sahip ve erken saatlerde kalkan kişiler daha sağlıklı olacaktır. Aynı zamanda her gün aynı saatte kalkan kişilerin metabolizması daha fazla çalışır. Buda hastalıklara karşı daha dirayetli olmalarını sağlayacaktır.

Sindirim Sisteminiz Hızlanır

Sindirim Sisteminiz Hızlanır

Her gün aynı saatte kalkıldığını anlayan metabolizma daha hızlı çalışır. Görevlerini algılayan metabolizmanın çalışması ile birlikte sindirimde bu durumdan olumlu etkilenir. Bu nedenle düzenli bir yaşamı bulunan kişiler, diğer insanlara göre daha az sindirim problemleri yaşayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!