featured

En İyi Strateji Oyunları PC

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Strateji oyunları PC aracılığı ile oynandığında büyük haz veren ve oynayanı tatmin eden strateji odaklı oyunlardır. Bilgisayarın karşısına geçerek ordular yönetmek, şehirler kurmak, rakibi saf dışı etmek için plan üretmek herkesin sevdiği bir tarzdır. Oyuncular kahramanlarını yöneterek oyunu kontrol altında tutarak komutanlık ve yöneticilik hissi yaşayarak mutlu olmaktadırlar.

Oyunlarda ki amaç oyuncuyu gerçek dünyadan alarak, sanal dünyada olmak istedikleri kişi yapmaktır. Bu amaca en uygun hizmeti strateji oyunları pc üzerinden vermektedir. Oyuncular farklı dünyalarda, farklı savaşlarda, farklı karakterlerle oyunu yönetmekte ve kendini özgür hissetmektedirler. Bu özgürlük hissi nedeniyle strateji oyunlarına büyük bir ilgi duyulmaktadır.

Oyun dünya tarihinde birbirinden güzel ve efsaneleşmiş strateji oyunları arasında bulunmaktadır. Bunların en başında tartışmasız Age Of Empires oyunu gelmektedir. Bu oyuna benzer birçok türde farklı oyunlarda son dönemlerde popüler olarak oyuncular tarafından oynanmaktadır. İşte sizler için bu yazımızda bugüne kadar gelmiş efsane ve kaliteli en iyi strateji oyunları pc listesini hazırladık.

Strateji Oyunlar PC

1. Age Of Empires

YouTube video

Age of Empires, strateji oyunlarının tartışmasız en efsaneleşmiş oyunudur. Bilgisayar oyunlarına başlayan çoğu kişi en azından bir kez Age Of Empires oyununu oynamıştır. Bu oyunda oyuncular arkadaşlarıyla karşılıklı mücadele edebildiği gibi bilgisayara karşıda oynayabilmektedir.

Oyunda ki amaç devletinizi ve savaşçılarınızı güçlendirerek, sayılarını artırarak karşı devletlere saldırmak ve topraklarını işgal etmektir. Oyun da çeşitli çağlar bulunmaktadır. Gerekli seviyeleri tamamlandıkça çağlar arasında yükselme gerçekleşmektedir. Çağ yükseldikçe askerlerin ve ordu araçlarının güçleri ve özellikleri de güçlenmektedir.

2. Total War Warhammer 2

YouTube video

Total war oyunu çıkarılan ikinci oyunu ile büyük bir popülerlik kazanmıştır. Oyunda birbirinden farklı tarzda ve güçte ırklar bulunmaktadır. Bu ırkların her birinin kendine özgü savaş stratejileri bulunmaktadır.

Oyuncular oyun başında istedikleri ırkı seçtikten sonra ordularını güçlendirerek karşı ırkı savaşta yenmeye çalışmaktadır. Oyun kontrolü tamamen oyuncun elindedir. Ürettiği stratejiler ile oyunu kazanabilmektedir.

3. XCOM 2

YouTube video

XCOM, 90’lı yıllarda piyasaya sürülen ve strateji oyun dünyasında beğenilerek oynanan bir oyundur. Oyunda insan ırkı uzaylılar tarafından esir alınmış durumdadır. Oyunda ki kahramanı yönlendirerek ve çeşitli stratejiler üreterek insanlığı kurtarma görevi sizin elinizdedir. Uzaylıların istila ettiği insanlığı konu alan uzay strateji oyununda insanlığı kurtarmak herkese büyük bir zevk verecektir.

4. Civilization 6

YouTube video

Civilization oyunu büyük bir seriyi kapsamaktadır. Sürekli gelişerek piyasaya yeni sürümleri sürülmektedir. Oyunda en baştan bir medeniyet kurmanız istenmektedir. Bu medeniyeti ilk çağlardan başlayarak teknoloji çağına kadar yükseltmek tamamen sizin kontrolünüzdedir.

Oyun içinde ki diplomatik kararlar ve stratejik uygulamalar sizleri ya başarıya ya da mağlubiyete sürükleyecektir. Diğer medeniyetlerle olan savaşı kazanabilmeniz için sürekli gelişmeniz gerekmektedir.

5. Warcraft

YouTube video

Warcraft oyunu kendi hayran kitlesini oluşturan ve büyük bit oyuncu kitlesine sahip oyunlardandır. Her bilgisayar oyuncusunun karakterine hitap etmemesi nedeni ile belli bir oyuncu grubu tarafından oynanmaktadır. Döneminin oyunlarına göre etkileyici bir grafik kalitesine sahiptir.

6. Total War Rome 2

YouTube video

Eski çağlarda ki savaş meydanlarında bir komutan olmanın hissiyatını yaşayacağınız mükemmel bir oyundur. Yapacağınız hamleler ile savaşa yön vermektesiniz ve tüm yönetim sizin kontrolünüzdedir. Grafik kalitesi ve etkileyici tarihi hikâyesi sayesinde birçok oyuncu tarafından oynana strateji oyunları pc oyunudur.

7. Company Of Heroes

YouTube video

Age of Empires tadında ve yüksek grafikte herkes tarafından beğenilerek oynanan bir strateji oyunudur. Teknolojik savaş silahları ile teknolojik savaş yapılan etkileyici bir oyundur. Yapacağınız hamleler ile savaşı yönlendirmek tamamen sizin elinizdedir.

8. Rise Of Nations

YouTube video

Askeri bir deha olduğunuzu kanıtlamak istiyorsanız bu oyun tam sizlik. Oyunun ilk başlangıcında ilkel bir medeniyet olarak başlamaktasınız ve gelişerek nükleer silahlar ile savaş yapacak seviyeye gelebilmektesiniz. Kontrol tamamen oyuncunun yönetimindedir. Bir orduya komutanlık yapmak için büyük bir fırsat.

9. Battlefleet Gothic Armada

YouTube video

Armada oyunu online olarak oynanan bir uzay strateji oyunudur. Bir uzay mekiği kaptanı olarak rakip oyuncular ile müthiş bir mücadeleye girmektesiniz. Yüksek oyun grafikleri ve detayları ile uzayda soluksuz oynayacağınız bu oyun birçok strateji oyunları pc severlerinin tercih ettiği bir oyundur. Uzayın derinliklerinde uzay mekiği patlatmak istiyorsanız tam sizlik bir oyundur.

10. Battletech

YouTube video

Robotların dünyası artık gözle görülür şekilde yaşanmaktadır. Bu oyunda da robotların savaşları konu alınmaktadır. Oyuncular kendi robot ordusunu oluşturarak ve geliştirerek rakiplerle savaşmaktadır.

Her robot farklı tarzlarda geliştirilebilmektedir ve farklı silahlarla silahlandırılabilmektedir. Dev robotları yöneterek efsane bir savaşa girmek isteyenler için mükemmel bir oyundur. Strateji oyunları pc üzerinden en çok tercih edilen oyunlardan biridir.

Ayrıca Total war serisinin Total War Shogun 2 oyunu, age of empires ii age of kings, Hearts of İron IV, warcraft iii, starcraft ii legacy of the void, reign of chaos, age of kings endless legend, sıra tabanlı strateji oyunlarından Panzer Corps oyun olarak strateji türünü destekleyen oyunlardır. 2006 yılında piyasaya sürülen dünya savaşı oyunlarından Company of Heroes, ilk oyunun elic Entertainment tarafından geliştirildi.

Oyun severlerin tercih edebileceği oyunlardan olan bu oyunlar aynı zamanda en iyi strateji oyunları PC arasında bulunuyor. Bu oyunlar gerek yalnız gerekse arkadaşlarla oynanabilecek oyunlardan da bir kaçı olarak sayılabilir. çoğunluğun oynadığı oyunlardan olan birde Command & Conquer red alert bulunmaktadır. Tüm bu oyunları oyuncular zevkle oynamaktadırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!