featured

En Lezzetli Yemek Tarifi: Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En lezzetli yemek tarifi pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır? Türk mutfağının şaheseri, zenginin fakirin en sevdiği yemeği lezzetli pastırmalı kuru fasulye değil midir? Bir çoğumuz pilav üstü kuru fasulye olarak çok sevdiğimiz bu yemeği genellikle üzerine pul biber serpiştirerek ve yoğurt eşliğinde yeriz. Kuru fasulyenin pastırmalısını ve sucuklusunu da çoğumuzun annesi muhakkak mutfağında pişirmiştir, bu alternatifleri de farklı birer lezzettir ve tadına doyum olmaz. 

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Pastırmalı Kuru Fasulye Malzemeleri

Yarım kilo kuru fasulye,150 – 200 gram kalın kestirilmiş pastırma,1 orta boy kuru soğan,2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yemek kaşığı domates salçası,Yarım su bardağı domates konservesi,3 – 4 diş sarımsak,tatlı kaşığı ile biraz tuz, pul biber.

Pastırmalı Kuru Fasulye Yapılışı

Lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye tarifi için bu tarife başlamadan bir gece öncesinden kuru fasulyeyi ayıklamak ve tuzlu suda bekletmek gerekir. Bunun için kuru fasulyelerin içerisinde taş veya benzeri şeyler varsa onlar seçilerek ayıklanır ve yıkanarak tuzlu su içerisinde gece boyunca bekletilir. Sabah kuru fasulyeler suyundan süzülür ve tencere içerisine bol su konularak tuzsuz bir şekilde haşlanır. Bir gece bekletme ve haşlama işlemleri kuru fasulyede bulunan gazın dışarı çıkması ve yemek yapılırken daha kolay pişmesi için yapılır. Kuru fasulyeler haşlanıp piştikten sonra suyu süzülür ve kuru fasulye yemeği yapılmak üzere bekletilir.

Bir tencere içerisine sıvıyağ ve tereyağı konur.Soğanlar kabukları soyulduktan sonra ince bir şekilde kıyılır ve tencereye eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.Sarımsaklarında kabukları soyularak tencereye eklenir.Pastırmalar küpler halinde doğranır ve soğanlarla birlikte 1- 2 dakika içinde renk değiştirene kadar kavrulur.Üzerine domates konservesi, salça ve yarım çay bardağı içme suyu ilave edilerek karıştırılır ve yağ ile salçanın bütünleşmesi sağlanır.Yağ ile salça birbirinden ayrışınca tencereye önceden haşlanmış kuru fasulyeler ilave edilir, biraz karıştırılarak fasulyeler salçalı karışımla birlikte birleştirilir. Tenceredeki fasulyelerin üzerleri kapanana kadar kaynar su dökülür ve bir tutam tuz katılır.Zaten önceden haşlanmış olan fasulyeler kısık ateşte kısa bir süre içerinde pişecektir.Tencereden bir kaç adet kuru fasulye alınarak bir kase içerisidne ezilip yemeğe karıştırılır.

Pişen kuru fasulyeden yemek tabağına alınır, önceden de dediğimiz gibi çoğunlukla pirinç pilavı ile tercih edilerek yenir. Lezzetli bir pilav üstü kuru fasulye tarifiyle yaptığımız yemeğimiz hazır Afiyet olsun.

Pastırmalı Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktası:

Lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye pişirmenin püf noktası konusuna değinecek olursak eğer:

Fasulyeleri ayıkladıktan sonra bir gece öncesinden tuzlu suda ıslatmak önemlidir.Lezzetli bir pastırmalı kuru fasulye yapmak için tereyağı kullanmanız gerekir.Kuşbaşı et  yerine pastırma ile yapmak kuru fasulyeyi daha lezzetli yapacaktır.Tenceredeki fasulyeler iyice yumuşayınca tencereden 7 – 8 adet fasulye alınır ve bir kâse içinde ezilir. Ezilen fasulyeler tencereden alınan birkaç kaşık yemeğin suyu ile karıştırılarak tencereye eklenir ve 5- 6 dakika daha tekrar pişirilir. Bu işlem pastırmalı kuru fasulye yemeği suyunun biraz koyulaşması ve kıvama gelmesi için yapılır.

Okuhaber sitesi içerisinde çok lezzetli tatlı tarifleri, kek tarifleri, pasta tarifleri, çiğ köfte tarifi ve bu yıl yayınlanan bir çok yemekleri ve tariflerini bulabilirsiniz. Videolu olarak yapılışları da site içerisinde bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!