featured

Evde Yapılabilecek Hobiler Arayanlara 15 Farklı Öneri! İşte Evde Yapılacak Hobiler Hakkında Bilgiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde yapılabilecek hobiler boş zamanı değerlendirmenin en güzel yöntemidir. Küçük masraflı hobiler sayesinde çok rahat vakit geçirebilirsiniz.

Evde yapılacak hobiler farklı şekillerde mevcuttur. Masrafsız hobiler kapsamında yer alan uğraşlar olduğu gibi alışveriş yaparak da kendinize hobi yaratabilirsiniz.

YouTube video

Özellikle karantina döneminde evde zorunlu kalmak insanın canını fazlasıyla sıkar. Halbuki bu vaktinizi kendinizi geliştirmek adına değerlendirebilirsiniz.

Dönem dönem en trend hobiler zamanı değerlendirmek adına çıkabildiği gibi aynı zamanda evde hobi olarak yapılacak işler ile para bile kazanabilirsiniz.

Nasıl mı? İşte evde yapılabilecek hobiler ve evde hobi yaparak para kazandıracak yöntemler…

Evde Yapılabilecek Hobiler Nelerdir? Kafanızı Dağıtırken Kimi Zaman Para da Kazanabileceğiniz Evde Yapılacak Hobiler!

Ev hobileri ilk bakışta sınırlı gibi görülse de günümüzde çok geniş bir skalaya sahiptir. Evde yapılacak hobi işleri sanat, eğlence, para kazandırma üzerine çeşitlenebilir.

Aslında temelde evde yapılabilecek hobiler listesinde cinsiyet olarak bir ayrım bulunmaz. Ancak toplumda sık görülme durumuna göre erkekler için evde yapılabilecek hobiler, kadınlar için ev hobileri gibi ayrımlar görebilirsiniz.

Evde yapılacak hobiler kapsamında değerlendirebileceğiniz, zamanınızı doldururken kimi zamanda para kazanmanızı sağlayacak yöntemler şu şekilde yer alıyor…

1- Takı Tasarımı Yapabilir ve Bunu Ticarete Dökebilirsiniz

Yaratıcı fikirler evde yapılabilecek hobiler ile şekillendirilebilir. Sanat adına hobiler kapsamında yer verebileceğiniz takı tasarımı eğer yaratıcılığınız varsa tam size göredir.

Üstelik masrafsız hobiler kapsamında da yer verebileceğiniz bir yöntemdir. Çok az parayla alacağınız birkaç parça takı tasarım malzemeleri ile evde saatlerce takı tasarlayabilirsiniz.

Evde yapılacak hobiler kapsamında yapacağınız takılarınız ile birlikte sosyal medya hesabı açarak bu hesap üzerinden satış yapabilirsiniz. Günümüzde öğrenciler başta olmak üzere birçok birey tarafından ek gelir adına yapılmaktadır.

2- Dil Öğrenerek Farklı Dünyalara Işık Tutabilirsiniz

Kendimizi geliştirmek için hobiler kapsamında dil öğrenme ortamınızı oluşturabilirsiniz. Özellikle bunun için ekstra bir masraf yapmanıza da gerek yoktur.

Malum günümüz internet dünyası olarak adlandırılır ve internet üzerinde çeşitli bilgi mevcuttur. Youtube gibi ücretsiz platformlarda paylaşımlara göz atarak dilediğiniz dili öğrenmeye çaba harcayabilirsiniz.

Başta İngilizce olmak üzere Çinceye varana dek dil videolarına erişebilirsiniz. Böylece evde kaldığınız vakti kişisel gelişim sağlamak için değerlendirmeniz mümkün.

3- Evde Yapılabilecek Hobiler Para Kazandıran Yöntemlerden Birisi: Yazmak!

Eğer belirli bir çalışma alanınız yoksa, dışarıda herhangi bir alanda çalışmak istemiyorsanız ancak evde durmaktan da sıkıldıysanız, ev hobileri arasında yazmak size göre olabilir!

Yazı yazmak farklı amaçlar uğruna tercih edilebilir, gerekli olabilir. Ancak biraz internet dünyasına hakimseniz internet sayfalarında yayınlanmak üzere makale yazarlığı konusunda bilgi sahibisinizdir.

Google üzerinde bulunan blog sayfalarına yazı yazarak para kazanmak istemez misiniz? Bunun için temel SEO bilgisi ve dil bilgisi sahibi olmanız yeterli olacaktır.

Kısa sürede ücretsiz olarak da alabileceğiniz bu eğitimlerin sonunda 100 kelime üzerinden fiyatınızı belirleyerek satış yapabilirsiniz.

Yazı yazarak para kazanmak sandığınızın aksine ilerleyen süreçte evde yapılabilecek hobiler kapsamından çıkarak işiniz bile olabilir.

4- Eğlenceli Hobiler Arıyorsanız ” Sayılarla Boyama” Deneyin

Son zamanlarda evde yapılacak hobiler arasında sık sık sayılarla boyama yapma seti örneklerini görebilirsiniz.

İnternet üzerinde satılan hobi setleri arasında tablo üzerine yerleştirilmiş bir desen seçin. Deseniniz üzerinde sayıların bulunduğunu göreceksiniz.

Her sayıya bir renk eşleştirilmiştir. Sanata, çizime ve boyaya dair bir yeteneğiniz olmasa bile sayılara bağlı kaldığınız müddetçe bir sanat eseri ortaya çıkarabilirsiniz!

Üstelik bu ev hobileri ile aynı zamanda evinize dekorasyon malzemesi bile çıkarabilirsiniz. Uygun fiyatlı sayılarla boyama seti alarak uzunca bir süre kendinizi meşgul edebilirsiniz. Aynı zamanda kendinizi dinlemek, stres atmak adına da oldukça etkilidir.

5- Evde Yapılabilecek Hobiler Bayanlar için Kanaviçe Yapımı

Geçmiş zamanlardan beri kadınların en çok uğraştığı evde yapılabilecek hobiler arasında şüphesiz kanaviçe yapmak yer alıyor.

Bahsedilen bu evde yapılacak hobi sayesinde stresinizi öyle rahat atabilirsiniz ki siz de bu duruma şaşırabilirsiniz.

Başta eğer daha önce yapmadıysanız, kanaviçe biraz zor gelebilir. Fakat yeni şeyler öğrenmek, ev hobileri yaparken beyninizin aktif kalmanızı sağlamak istiyorsanız kesinlikle denemelisiniz.

Kanaviçe yapım yöntemlerini izleyerek bakabilirsiniz, deneyebilirsiniz. Bununla birlikte kanaviçe yapabilmek için temel birkaç malzemesini almanız yeterlidir.

Elbette belirtmek gerekiyor ki evde yapılacak hobiler arasındaki kanaviçe sadece kadınlara özgü değildir. Erkekler tarafından da çok rahat yapılıp denenebilir.

6- Karantinada Yapılabilecek Hobiler Arayanlar Mutfakta Aşçı Ruhunuzu Ortaya Çıkarın!

Karantina döneminde özellikle zorunlu evde kalma günlerinde neredeyse birçok kişinin ekmek yaptığını görmüşsünüzdür. Evde yapılabilecek hobiler arasında mutfağa girip yemek yapmak hem gelişmenizi sağlayacakken hem de midenizi doyuracağı için oldukça mantıklıdır.

İlla girip ekmek yapmanıza gerek yok kahvaltılarınız için basit kahvaltılıklarda kendinizi geliştirebilirsiniz, tatlı alanına yoğunlaşabilirsiniz.

Özellikle yemek yapma konusunda yeteneğiniz varsa ve sürekli evdeyseniz, sosyal medya üzerinden kişilere yaptığınız yemekleri dahi satabilirsiniz. Bu sektörde gelişmiş birçok profili görüp inceleyebilirsiniz.

7- Akvaryum Oluşturmak Evde Yapılabilecek Kolay Hobiler için Bir Seçenek Olabilir

Evinizde dekoratif anlamda bir değişiklik yapmak aynı zamanda canlı bir hayvan bakmak istediğinizde deneyebileceğiniz yöntemlerden birisi de akvaryum oluşturmaktır.

Kısa süreli bir ev hobileri arıyorsanız, bu uğraş size göre olabilir. Birkaç gününüzü düzeni ve balık seçimi için ayırdıktan sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz.

Ancak bu alanda profesyonel hale gelmek adına da kendinizi geliştirmeniz mümkündür. Sıradışı hobiler arasında olmasa da tercihiniz arasında bulunabilir.

8- Bilinmeyen Hobiler Arıyorsanız Karınca Kolonisi Beslemeyi Deneyin! 

Tabii ki kedi ya da köpek gibi evcil hayvan beslemek evde yapılabilecek hobiler arasında yer almaktan çok daha ötesindedir.

Ancak bilinen bu hayvanlara bakmanın dışında kendinize çok da yaygın olmayan farklı bir alanda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Karınca kolonisi kurmak sıradışı hobiler arasında sadece birisidir. Hatta Twitch yayıncılarını takip ediyorsanız, Elraenn olarak bilinen Tuğkan Gönültaş’ın bu hobiyle ilgilendiğini görebilirsiniz.

Evde besleyebileceğiniz bu küçük canlıları daha yakından tanıyabilir, evinizde ufak yaşam alanlarını oluşturarak ömürlük bir uğraş elde edebilirsiniz.

9- Evde Yapılabilecek Değişik Hobiler mi Arıyorsunuz Taş Boyamaya Ne Dersiniz? 

Belki de listedeki en masrafsız hobiler arasında taş boyama bulunuyor. Basit bir sulu boya bile taş boyama için size yeterli gelecektir.

Dışarıdan topladığınız düzgün yüzeyli taşları bulabilir, bunları dilediğiniz gibi boyayabilirsiniz. Tamamen içinizdeki sanatçıyı çıkarmak için güzel bir fırsat!

10- Origami Sanatı Evde Yapılabilecek Sıradışı Hobiler Listesinde İlk Sıralarda

Uzak Doğu ülkelerinin temel uğraşları arasında bulunan Origami yani kağıt katlama sanatı çocuklarla yapılabilecek hobiler içinde sayılabilir.

Yetişkin ve çocuklar için evde yapılabilecek hobiler listesindeki Origami sayesinde bir kağıttan çeşitli şekiller oluşturabilirsiniz.

Temel ihtiyacınız olacak şey basit bir dosya kağıdı olacaktır. Daha sonra internetten Origami videoları açarak buradaki yönlendirmeler ile farklı şekilleri meydana getirebilirsiniz.

11- Evde Yapılacak Hobi İşleri ile Beyin Güçlendirin! Nasıl mı? Örgü Örerek İşe Başlayın!

Uzmanlar tarafından beyin sağlığına en iyi gelen, evde yapılacak yöntemler arasında örgü örmek gösteriliyor. Bunun sebebi ise örgü sırasında beynin birçok alanının aktif olmasıdır.

Özellikle hafıza problemi yaşayan bireylerin bu sorununu ortadan kaldırmak ve hafızayı sürekli dinç tutmak adına örgü örülmesi gerekir.

Örgülerinizi kendinize saklayabileceğiniz gibi satışa da sunarak ekonomik bir gelir elde edebilirsiniz. Artan ip fiyatlarına bağlı olarak maliyetsiz hobiler arasında bulunmasa da çok pahalı da değildir.

12- Müzik Aleti Çalmayı Öğrenmek de İyi bir Tercih!

Evde yapılabilecek hobiler arasında müzik aleti öğrenmek bulunabilir. Yalnız bunun için belirli bir maliyet oluşacaktır.

Eğer bütçeniz çok yoksa, ukulele ya da kalimba gibi küçük müzik aletleri ile başlangıç yapabileceğinizi unutmayın. Hatta çocuğunuza sadece ilgi alanı oluşturmak adına evdeki eşyalardan yararlanabilirsiniz.

Örneğin; kavanozların içine farklı sular ekleyerek değişik ses tonları elde edebilirsiniz. Kalemle kavanozlara vurarak davul elde edebilirsiniz.

Keza flüt ile bir yetişkin olarak ileri düzey bir flüt performansı ortaya koymayı çalışabilirsiniz.

13- Kil Hamurundan Heykeller Yapmak Kulağa Hoş Geliyor!

Eğer Instagram kullanıcıysanız mutlaka Keşfet bölümünde karşınıza kil hamuru ile çeşitli şekiller yaparak bunu satışa sunan profiller görmüşsünüzdür.

Kil hamuru düşük maliyetli özel bir malzemedir. Bu malzemeyi internet üzerinden sipariş ederek kendinize ya da sevdiklerinize heykeller yapabilirsiniz.

Heykel olarak düşünmek eğer evde yapılacak hobiler için çok iddialı geliyorsa bir küllük, basit saksı bile yapabilirsiniz.

Tamamen yaratıcılığınıza ve hayal dünyasına bağlı olarak kaldığınız bu eşyalarınızı satışa sunma ihtimalinizde bulunuyor. Kişiye özel malzemelerin çok sık tercih edildiği göz önünde bulundurulduğunda güzel bir uğraş olacaktır.

14- Mum ya da Sabun Yapmak Son Dönemlerin Moda Hobileri

Mum ve sabun yapımı neredeyse birçok evde yapılarak yeni bir e-ticaret alanı oluşturdu. Öğrencilerin ufak bütçeleri ile mum ve sabun yapımları ile e-ticaret sitelerinde satışlarına devam ettiği görülüyor.

İster öğrenci olun ister yetişkin hobi yapım seti alarak kendinize özel mum ve sabunlar tasarlayabilirsiniz. Kısa sürede kendinize pratik bir hobi edinmiş olursunuz.

15- Blog Sitesi Kurarak Bildiklerinizi ve Yaşadıklarınızı Aktarın!

İnternet aleminde kendinize bir günlük oluşturmak kulağa nasıl geliyor? Evde yapılacak hobiler arasında en güzel yöntemlerden birisidir.

Tamamen ücretsiz bir şekilde kendi adınıza açacağınız blog sayfanızda dilediğiniz konularda yazı yazabilirsiniz.

Belirli bir kitle edindikten sonra okuyucularınızla etkileşime girmek sizi daha iyi hissettirecektir. Uzun soluklu bir hobi olduğundan sizi ciddi bir dönem meşgul edebilir.

Üstelik kendinize ait olduğundan kimseye hesap vermeden tamamen içinizden gelen duyguları anonim şekilde de aktarabilirsiniz.

 

Evde Yapılabilecek Hobiler için En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Evde yapılabilecek hobiler konusunda karantinadayken ya da normal zamanlarda merak edilen birçok soru bulunuyor.

Boş vakitleri doldurmak amacıyla aradığınız ev hobileri adına çok merak edilen sorular bir araya getirildi. İşte sorular ve cevapları…

Hobi Nedir Ne İşe Yarar?

Hobi; yapılmaktan hoşlanan ve keyif veren aktiviteler bütünüdür. Kişilerin boş zamanlarını değerlendirmesini sağlarken aynı zamanda özel olarak vakit ayırmak da gerekebilir. Sadece boş zamanlarda yapılması gerekmez. Kişiyi iyi hissettirmekle birlikte gelişimini de sağlar.

Hobi Edinmek Neden Önemli?

Hobi edinmek kişinin ruh haline iyi gelecektir. Her hobi olmasa da kimi hobiler fiziksel ve zihinsel gelişimi de destekler. Amaçsız ve hedefsiz insan olmanın da önlenmesine neden olur. Çocukların hobi elde etmesi ileride ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkmasında yardımcı olacaktır.

Kendime Nasıl Bir Hobi Bulabilirim?

Evde yapılabilecek hobiler arıyorsanız; internetten araştırma yapabilir, çevrenize göz atabilirsiniz. Sanıldığının aksine maliyetsiz şekilde yapılabilecektir. Çünkü hobi edinmek illa maliyetli bir iş değildir. Bununla birlikte başkalarının yapmadığı yeni hobileri kendinizde geliştirebilirsiniz.

Sanatsal Hobiler Nelerdir?

Sanatsal hobiler farklı sanat dallarına göre gelişebilir. Bu müzik alanında çoğu zaman ses geliştirmek ya da müzik aleti öğrenmek olarak yansıtılabilir. Bunun dışında resim alanında boyama yapmak olabilir. Seslendirme adına ses gelişimi, tiyatro açısından ise rol yapabilme gibi şeyler de sayılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!