featured

64 Yaşında İkiz Bebek Dünyaya Getiren Annenin Bebekleri Neden Elinden Alındı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde İspanya’da alınan bir karar dünyayı ikiye böldü. 64 yaşında ikiz bebek dünyaya getiren annenin bebekleri alınarak koruyucu aileye verildi.

İspanya’da yaşanan bir olay son günlerde dünya gündemine yansıdı. Bu ülkede yaşayan ve 64 yaşında dünyaya getirdiği ikiz çocukları ile ülkesinde tartışmalara neden olan Mauricia Ibanez , 4 yılı aşkın süredir devam ettirdiği hukuk mücadelesini kaybetti. Şu anda 69 yaşına giren İspanyol kadının, 64 yaşındayken dünyaya getirdiği ikiz bebekleri, 4 yıl süren dava sonucunda elinden alınarak mahkeme kararı ile koruyucu aileye verildi.

2/9

2017 Yılında 64 Yaşında Anne Olmuştu

2017 Yılında 64 Yaşında Anne Olmuştu

Mauricia Ibanez, 2017 yılında, 64 yaşında iken İspanya’da dünyaya getirdiği ikiz bebeklerinin bakımı ve kendisinden alınmak istenmesi nedeni ile ülkesinde bir hukuk savaşı vermeye başlamıştı. Dört yılı bulan mahkeme süreci sonunda ise davaya bakan mahkeme, Mauricia Ibanez’in çocuklarına gerektiği gibi bakamadığını vurgulayarak, ikiz çocukların Ibanez’den alınarak koruyucu aileye verilmesine hükmetti.

3/9

Tüp Bebek Yöntemi ile Sahip Olduğu Bebekleri Elinden Alındı

Tüp Bebek Yöntemi ile Sahip Olduğu Bebekleri Elinden Alındı

Mauricia Ibanez, İspanya Burgos şehrinde 64 yaşında tüp bebek yöntemi ile ikiz bebek annesi olmuştu. İkiz bebeklerin dünyaya geldiği 2017 yılında, İspanyol kadının çocuklarının bakımını yürütemeyeceği kaygısı ile bebeklerin koruma altına alınması üzerine, yaşlı anne Ibanez başlattığı hukuk mücadelesini 4 yılın sonunda kazanamadı.

4/9

İspanya Yüksek Mahkemesi’nin Dikkat Çeken Kararı

İspanya Yüksek Mahkemesi’nin Dikkat Çeken Kararı

İspanyol annenin, 4 yılı bulan hukuk savaşında son karar İspanya Yüksek Mahkemesi’nden çıktı. Ancak verilen karar, şu an 69 yaşında olan Mauricia Ibanez’i mutlu etmedi. İspanya Yüksek Mahkemesi, baktığı davaya dair verdiği kararında, 69 yaşında olan Ibanez’in ikiz çocuklarına bakamadığına hükmederek, ikizlerin anneden alınarak, koruyucu aileye verilmesi gerektiği konusunda hüküm verdi.

5/9

Sosyal Hizmetler Kurumu 64 Yaşındaki Anneyi Takip Etmiş

Sosyal Hizmetler Kurumu 64 Yaşındaki Anneyi Takip Etmiş

Bu ilginç olaya ilişkin davanın detaylarında ise Mauricia Ibanez’in ikiz bebeklerini dünyaya getirmesinden itibaren 1 ay süre ile hastanede kaldığı ve bu süreçte sosyal hizmetler görevlileri tarafından takip edildiği, bu bir ay boyunca bebeklerin bakım süreçlerinin izlendiği anlaşıldı. Yine Ibanez’in, ikiz bebeklerinin doğumu üzerine onların 24 saat kesintisiz şekilde bakımlarını sağlayabilecek bir yardımcı görevlendirerek işe alacağına dair bir belge imzaladığı da ortaya çıktı.

6/9

İkiz Çocuklar Koruyucu Aile Bakımına Verilecek

İkiz Çocuklar Koruyucu Aile Bakımına Verilecek

Tüm dünyada ilgi çeken olaya dair Burgos Kenti Sosyal Servisler sözcüsünün, yerel medya üzerinden kamuoyuna yaptığı açıklamada, doğumun gerçekleşmesi üzerine ikiz bebeklerin bakımlarının yapılıp yapılmadığının tespiti için uzman bir ekibin görevlendirildiğini, bu uzman ekip tarafından düzenlenen raporlarda ikiz bebeklerin bakıma gereksinim duyduğunun anlaşıldığını ifade etti.

7/9

Bebeklerin Anne ile Bir Araya Gelme İhtimali Olduğu Belirtildi

Bebeklerin Anne ile Bir Araya Gelme İhtimali Olduğu Belirtildi

Burgos Kenti Sosyal Servisler Sözcüsü, bu nedenle ikizlerin bir müddet koruyucu aile yanında kalmasının gerekeceğini, daha sonra anne ile ikizlerin tekrar bir araya gelebilmelerinin ise mümkün olduğunu belirtti.

8/9

Mauricia Ibanez İspanyol Basınına Açıklama Yaptı

Mauricia Ibanez İspanyol Basınına Açıklama Yaptı

Verilen bu karar sonrası İspanya Basınına açıklamalarda bulunan yaşlı anne Ibanez ise, ilk çocuğu Blanca’dan sonra tekrar anne olmaya karar verdiğini, yaşından dolayı endişe duymadığını, kendisinin yaşlı olmasına karşın hamile kalmasının mümkün olduğunu beyan ederek, tıp ve bilimin kendisi gibi yaşlı insanlar için fırsatlar sunduğunu ifade etti. Mauricia Ibanez, çocuklarının kendisinden alınması konusunda endişeli olduğunu, onların çok küçük ve narin olduklarını ve savunmasız durumda bulunduklarını, çocuklarının sosyal hizmetlerin eline düşmemesi için dua ettiğini beyan ettiği de görüldü.

9/9

İlk Çocuğu da Koruyucu Ailede!

İlk Çocuğu da Koruyucu Ailede!

Yine Mauricia Ibanez’in önceki çocuğu olan ve şu an 11 yaşında olan Blanca’nın da 2014 yılında koruyucu aileye verildiği ve bu kararın İspanyol kadın üzerinde travmatik etkilerinin olduğu da Ibanez’in avukatı tarafından İspanyol basınına açıklanmıştı. İspanya’da verilen bu karar sonrası, 64 yaşında anne olan ve şu an 69 yaşında bulunan Mauricia Ibanez ile ikiz çocuklarının ve koruyucu ailenin bundan sonra yaşayacakları da yine tüm dünya tarafından ilgi ile izlenmeye devam edilecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!