featured

Yüzdeki Tüylerinizin Uzamasını Önlemek İster misiniz? İşte, Yüzdeki Tüylerinizin Uzamasını Önleyecek O 7 Yöntem

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzdeki tüylerin uzamasını ve köklerinin zayıflamasını ister misiniz? İşte, bunun için yapmanız gerekenler!

Hem kadınlarda hem de erkeklerde, yüz kısmında tüylerin olması olağandır. Ancak bu tüylerin aşırı yoğun ve uzun olması, özellikle kadınlarda çok kötü bir görünüm sunacaktır. Tüylerin bu denli yoğun olması, kadınların sürekli ağda ya da cımbız ile tüylerini alma noktasına getirebilir. Bir insanda tüylerin aşırı olmasına hirsutizm adı verilmekle birlikte bu tüylenme genel olarak hormonal dengesizlikten kaynaklanmaktadır. Peki, yüzdeki tüylerinizin uzamasını azaltmak ve yoğunluğunu seyreltmek ister misiniz? İşte, o zaman bu 7 yöntemi uygulayabilirsiniz.

Nane Çayı İçebilirsiniz

Nane Çayı İçebilirsiniz

Nane çayının oldukça fresh ve lezzetli bir tadı bulunmaktadır. Ayrıca sinirleri yatıştırma konusunda oldukça etkili olan nane çağı, erkeklik hormonlarını baskılayacaktır. İşte bu nedenle tüylerde uzama ve yoğunluk büyük ölçüde ortadan kalkabilecektir. Yapılan araştırmalara göre günde 2 fincan nane çayı içerek tüylerin büyümesini yavaşlatabilir, yoğunluğunu azaltabilirsiniz.

Günde Bir Kez Yüzünüze Vazelin Uygulayabilirsiniz

Günde Bir Kez Yüzünüze Vazelin Uygulayabilirsiniz

Vazelinin tüylerin uzamasını ve yoğunluğunu azaltması yönünde etkisinin olduğunu biliyor musunuz? Bu nedenle eskinin kadınları o dönemde vazelin kullanarak yoğun tüy görünümünden kurtulabiliyormuş. Yüzünüzdeki tüylerinizi azaltmak ve yoğun görünmemesini sağlamak için sabah kalktığınızda yüzünüzün tamamına vazelin uygulayabilirsiniz.

Lavanta ve Çay Yağlarını Kullanabilirsiniz

Lavanta ve Çay Yağlarını Kullanabilirsiniz

Bitkisel içerikli uçucu yağlar kategorisinde bulunan lavanta ve çay yağları, istenmeyen tüylerin azaltılmasında oldukça etkilidir. Yapılan bir araştırmaya göre istenmeyen tüylerin olduğu bölgelere uygulanan bu yağlar, düzenli ve doğru kullanım sonrasında tüylerde incelme ve azalmalara yol açmıştır. Bu nedenle tüylerde incelme ve azalma istiyorsanız, haftada 1-2 kez bu yağları uygulayabilirsiniz.

Papatya ve Zerdeçal Karışımını Cildinize Uygulayın

Papatya ve Zerdeçal Karışımını Cildinize Uygulayın

Papatya ve zerdeçal cildin yatışmasına yardımcı olan iki bitkisel içeriktir. Ancak düzenli kullanıldığında yalnızca yatıştırmakla kalmayıp tüylerin yoğunluğunu ve uzamasını azaltabilecektir. Bunun için kuru papatyalar ve bir yemek kaşığı zerdeçal bir kaba alınmalı ve azıcık su eklemesi yapılmalıdır. Karışım cilde uygulandıktan sonra yarım saat kadar bekletilmeli ve yıkanmalıdır. Çok kısa sürede, istenilen görünüme ulaşabilmek mümkün olacaktır.

Cildinizi Gül Suyu ile Temizleyin

Cildinizi Gül Suyu ile Temizleyin

Geçmişten günümüze pek çok kadın doğal bir içerik olan gül suyu ile cildini temizliyor. Doğal bir makyaj temizleyicisi olan gül suyu, uzun vadede tüylerin incelmesi ve uzamasını önleyebilecektir. Gül suyunun olumlu etki gösterebilmesi için günde bir defa uygulanması ve organik gül suyu tercih edilmesi gereklidir.

Portakal Kürü ile İstenmeyen Tüylerinizden Kurtulun

Portakal Kürü ile İstenmeyen Tüylerinizden Kurtulun

Portakalı yedikten hemen sonra kabuklarını atıyor musunuz? Aman sakın atmayın! Portakal kabukları tüy köklerini zayıflatmakta oldukça başarılı bir meyvedir. Bunun için kabukları rondodan geçirmeniz ve kremsi bir kıvam aldığında içine bir çay kaşığı zeytinyağı kullanmanız önerilir. Daha sonra elde ettiğiniz bu karışımı haftada 1-2 kez uygulayarak, 30 dakika ciltte bekletmelisiniz. Düzenli kullanımda bu karışım, tüy köklerinizin zayıflamasına yardımcı olacaktır.

Yumurta ve Mısır Unu Mucizesi!

Yumurta ve Mısır Unu Mucizesi!

Tüy köklerini zayıflatması için bir diğer bitkisel önerimiz ise yumurta ve mısır unu karışımıdır. 1 yumurta akına, 1 yemek kaşığı mısır unu ekledikten sonra bir fiskede şeker eklemelisiniz. Daha sonra malzemeler tamamen homojen olana dek karıştırılmalıdır. Karışım cilde sürüldükten sonra 15-20 dakika bekletilmeli ve durulanmalıdır. Düzenli kullanımda mucizevi etkileri görülebilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!