featured

Genital Bölgede Yanma Hissi Mantar Habercisi mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zaman zaman genital bölgede kaşıntı gibi durumların oluşması özellikle kadınlar için problem yaşamasına neden olmaktadır.

Farklı sebeplerden dolayı yaşanacak olan genital bölgede yanma hissi sorun yaşanmasına neden olacağından özellikle nedeninin belirlenmesi gerekir. Kişilerde özellikle mantar, yanma hissine sebep olabilecek durumlar arasında yer almaktadır.

Vajinal Mantar Belirtileri

Genital bölgede kaşınma, yanma, sık idrara çıkma, alışılmadık yoğun beyaz akıntı ve cinsel ilişki sırasında ağrı yaşanması özellikle vajinal mantar belirtileri arasında yer almaktadır. Belirtilerin oluşması durumunda mutlaka profesyonel yardım alınması gerekir. Belirtiler çoğu zamanda daha etkili olabilir.

Vajinal Mantar Nasıl Oluşur?

Kişiden kişiye göre farklılık gösterecek olan mantar akıntısı beyaz krem renginde oluşabilir. Bazı durumlarda krem gibi kıvamlı olması. Aynı zamanda peynir kesiği veya çekerek kesiği gibi pütür pütür oluşması da mümkündür. Çoğu zaman kokulu akıntı yapmamasına rağmen bazı durumlarda ekşimsi bir koku oluşmasına neden olabilir.

İlginizi Çekebilir: Vajinal Mantar Tedavi Yöntemleri

Vajinada Kaşıntı Sebepleri Nelerdir?

Vajinada sıklıkla görülecek olan durumlardan birisi mantar nedeni ile oluşan kaşıntıdır. Mantar oluşumunu tetikleyen bazı durumlar bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle kişilerin önlem almak istemesi durumunda bu konuda dikkatli olmaları gerekir. Mantar enfeksiyonuna neden olacak olan maya hücresi çoğu kadında bulunmaktadır. Vajinal flora içerisinde yer almaktadır. Bazı durumlarda bakteriler ile etkileşim olması nedeniyle olumsuz etkiler sağlamaktadır.

Günlük hayatı olumsuz şekilde etkileyecek olan vajinada kaşıntının sebepleri arasında mantar en yoğun olan belirtilerden biridir. Mantarın özellikle dengesinin bozulmasına ve kaşıntıya sebep olmasına neden olacak durumlar bulunmaktadır. Dengesinin bozulmasına sebep olacak durumlar şunlardır;

Gebelik,

Stres,

Antibiyotik kullanımı,

Yanlış hijyen kuralları,

Bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar,

Doğum kontrol hapları,

Sıkı veya dar naylon iç çamaşırı kullanımı,

İntim likit florasını bozacak olan sabunların kullanımı,

Havuz ya da deniz sonrasında ıslak mayoyla kalmak şeklinde sıralanabilir.

Özellikle kaşıntının devamlı olarak artması durumunda yapılacak olan kontroller dahilinde oluşma vajinada kaşıntı nedeni belirlenmelidir. Bunun için profesyonel yardım alınması gerekir. Gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından belirlenecek olan nedene uygun şekilde müdahale edilerek sorunun çözülmesi sağlanabilir.

İlginizi Çekebilir: Vajinal Deformasyonlar Cinsel Hayatı Olumsuz Etkiliyor

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!