featured

Gua Sha Taşı Faydaları Nelerdir? Neden Bir Gua Sha Sahip Olmalısınız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gua Sha taşı , ismini belki daha önce duydunuz belki de bu yazıda karşılaştınız. Ancak yeşim taşı dersek mutlaka aklınızda görüntüsü canlanacaktır. Gua Sha, Uzak Doğu’da uzun yıllardır uygulanan son zamanlarda da popüler hale gelmiş masaj trendleri arasında bulunuyor.

Kelime anlamlarına bakıldığında Gua’nın Çince’de sürtmek manasını taşıdığını, Sha’nın ise kızarmış cilt demek olduğunu görüyoruz. Yüzyıllar önce Çin’deki bir imparatoru tedavi ederken kullanıldığı ön görülen bu masaj tekniği vücudun gevşemesine ve iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Peki, Gua Sha masajı nedir? Gua Sha cildi gençleştirir mi ? Gua Sha masaj teknikleri nasıl uygulanır?

Gua Sha Faydaları Nelerdir?

Gua Sha taşı orjinal yani temel amacı, kas ve eklem ağrılarını azalmak iken aynı zamanda bağışıklık sistemi için de yararlı olabileceği düşünülmektedir. Vücut için sağladığı bu faydalardan ötürü ateşli hastalıklar, karaciğer rahatsızlıkları ve soğuk algınlığı gibi sağlık problemleri için kullanılabiliyorlar.

Gua Sha Masajı Faydaları Nelerdir?

Gua Sha masajı sırasında kullanılan özel taşlar sayesinde, ellerin uyguladığı baskı arttırılabiliyor. Modernize edilmiş Gua Sha masajı için ise bu konuda özel olarak geliştirilen Gua Sha yüz masaj aleti tercih ediliyor.

YouTube video

Gua Sha masajına duymamış olsak bile son dönemlerde popülerliği artmış olan yeşim taşını mutlaka duymuşuzdur. Asıl adı Jade olan yeşim taşı, aslında mutluluk taşıdır. Pek çok yerde karşılaştığımız dillerden düşürülmeyen yeşim taşı faydaları nelerdir?

1 – Gua Sha Taşı Kan Dolaşımını Hızlandırır

Kalp ritmini düzenleyerek bu sayede kan dolaşımının ve sinirlerin dengelenmesine yardımcı olur. Birçok olumsuz etkiye neden olan toksinlerin vücuttan atılmasında etkilidir. Bu özelliklerinin yanı sıra huzur ve güven duygularının da kaynağıdır.

2 – Hücre Yenilemesini Artırır

Çok yüksek baskıyla uygulanmadığı taktirde Gua Sha masaj tekniği sayesinde, hücrelere ulaşan besin ve oksijen miktarının arttırılabilir. Cildin yaşlanmasına neden olan cilt hücrelerinin yenilenmemesi probleminde de etkilidir. Hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunarak yüzde bulunan kırışıklık ve gerginliklerin hafifletilmesinde rol oynar.

3 – Gua Sha Taşı Cildi Gençleştirir mi?

Daha sağlıklı ve aydınlık bir cilt görünümüne sahip olmak istiyorsanız, yüz için özel tasarlanmış farklı boyut ve keskinliğe sahip pembe kuvars veya yeşim taşı ile cildinize düzenli olarak Gua Sha masajı yapabilirsiniz. Cilt bakımı ve sağlığı için önerilen yüz masaj taşı son yılların en çok tercih edilenleri arasında yerini aldı.

Gua Sha satın al  

4 – Gua Sha Taşı Toptan Satışa Sunuluyor

Hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyük ilgi toplayan Gua Sha taşı toptan satış rekorları da kırmaktadır. Özellikle pandemi döneminde çok satan cilt bakım ürünleri arasında yerini alan bu özel yüz masaj taşı fiyatı 100 ile 300 TL arasında değişiyor.

Gua Sha Hangi Taştan Olmalı ?

Olumlu Gua Sha taşı Yorumları her geçen gün artarken, her sektörde olduğu gibi imitasyon ve kalitesiz ürün sorunu bu ürünün de karşısına çıkmaktadır. Peki, doğru masaj aletini bulmak için ne yapmalı? Gua Sha hangi taştan olmalı ? Özel taşlardan yapılmış olması, bu masaj aletinin rahatlatıcı hissini ortaya çıkarmaktadır. Jade taşı, Ametist taşı ve Pembe Quartz taşı bu taşlardan en önemlileridir.

Gua Sha Nasıl Kullanılır?

YouTube video

Gua Sha masajı yapmak için öncelikle cildinizin makyaj ve kirden arınmış olmasını sağlamalısınız. Bunu yapmak için su ve sabun kullanabilirsiniz. Peki, Gua Sha taşınızı kullanırken nelere dikkat etmelisiniz?

Gua Sha taşınızı kullanmadan önce cildinize uygun bir yağ ya da nemlendirici kullanın. Cildinizi nemlendirdikten sonra taşınızı bir havlu yardımı ile ısıtın. Cildinize uygulamaya başlayın. Masaj yaparken

göz altı torbalarınıza yatay bir şekilde,gülme çizgilerinize yatay bir eksende,çene bölgenizi kulaklara doğru,boyun bölgenizi aşağıdan yukarı şekilde veelmacık kemiklerinizi göz hizanızda uygulama yapmalısınız.   

Neden Bir Gua Sha Taşı Sahip Olmalısınız?

Kil maskesi gibi kan dolaşımını hızlandıran Gua Sha taşı ile düzenli olarak uyguladığınız masaj, parlak canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız, cildinize uygun bir nemlendirici ile güzel bir masajı hak ediyorsunuz demektir. Siz de mucizevi etkisi ile Gua Sha taşı ile tanışın. Cildinizdeki rahatlama hissini anında hissedeceksiniz.Tek yapmanız gereken cildinizi rahatlatmak olacak. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!