featured

Retro Nedir ? Eskimeyen Renkleriyle En Güzel Retro Hediyelik Eşya Fikirleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda retro akımının her alanda tercih edildiğini görmemek olanaksız. Peki retro nedir ? Retro kelime anlamı olarak eskiyi çağrıştıran eskiden gelen anlamları taşımakla birlikte geriye doğru anlamına gelen Latince bir ön ektir. Retro gözlükler , retro makyaj, retro mobilya ve retro giyim, bu eğlenceli akımın hayatımızdaki örneklerinden yalnızca birkaçıdır. Bu hem eğlenceli hem de şık akımın hayatımızdaki yerlerine gelin birlikte bakalım. 

Hayatımızdaki Retro Rüzgarları 

Hemen hepimizin bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız giyim, eşya ya da dekorasyon tercihlerinde yer alan retro rüzgarı hayatımızın her alanını sarmayı başarmıştır. Özellikle genç nüfusun tercih ettiği retro giyim ürünleri bu durumun en kolay örnekleri arasındadır. Retro ne demek sorusunu yönelttiğinizde cevap veremeyen binlerce insan, farkında bile olmadan bu akımın bir parçası olmuşlardır. Peki, retro tarzı hayatımızın neresindedir?

1 – Retro Makyaj

Kırmızının hakim olduğu retro makyaj modası kıpkırmızı dudaklar ve tırnaklar ile karşımıza çıkmaktadır. Canlı renklerle yapılan, Yeşilçam makyajlarını andıran bu etkileyici göz ve dudak makyajı modası retro makyaj furyasını oluşturmaktadır.

YouTube video

Retro vintage ile çok fazla karıştırılan bir konu olsa da eyeliner kullanımındaki sıklık ve pürüssüzlük bu durumu ortadan kaldırmaya yetmektedir. Pürüssüz ten makyajı, orantılı bir şekilde kullanılan allık ve pudra tercihleri ile retro makyajı bizleri 50 yıl öncesinin güzel kadınlarına götürmektedir. Aramızdaki tek fark ise onların muazzam ve doğal benlerinin olmasıdır. 

2 – Retro Giyim

Kabarık fırfırlı elbiseler, yüksek bel pantolonlar, vatkalı gömlekler, ceketler, puantiyeler… Kabul edelim eskiler modadan anlıyormuş. Bizde onları taklitte ve zamanımıza uyarlamakta ustayız. Pastelin hakimiyeti hayatımıza renk kattı. Retro kıyafetlerdeki abartı kabul edilir ama hayatımızın detaylarını ortaya çıkarması da yadsınamaz. Takı ve aksesuarlarda da eski modeller yine ön planda. Kolyeler, saatler, yüzükler miras kalmış nadide parçalar gibi.

Retro giyim tarzı erkek modasında da kendisine yer bulmayı başardı. Kareli ceketler, dik yaka gömlekler ve muhteşem kazaklar retro modasını geçmişten bugüne canlı tutmayı başarıyor. 

3 –  Retro Dekorasyon

Ev dekorasyonu da retro rüzgarından payını alan yaşam alanlarımızdandır. Mobilyaların duruşlarında çizgi ve renklerinde eski köşklerin havası esiyor . Retro akımı evlerde olduğu gibi kafelerde ve işyerlerinde de hakim. Her köşede eskiden kalma bir parça, bir hatıra var. Hatta öyle ki bu aksesuarlar, bugün geçmiştekinden daha da anlamlı.

Her parçada bir antika hissi ve vintage havası var. Antika parçalar da aksesuar olarak evlerimizde yerini aldı. Gramafon ve pikaplar müzik dinlemek için en iyisi bu günlerde. Bunlarla birlikte fazlaca tercih edilen parçalar; daktilolar, eski saatler, teneke aksesuar kutular… Ve tabi ki bunların replikaları da oldukça ön planda kendilerine yer buldu. 

4 – Klasik Araba Modası 

Retro ne demek sorusunun en özel ve güzel cevaplarından biri de klasik araba modasıdır. Hemen herkesin hayalinde yer edinen klasik araba modelleri de birer retro rüzgarı etkisidir. 

5 – manevi anlamlar içermesini isteriz. Retro hediye modelleri ise bu noktada yardımımıza koşuyor.

Eski bir plak, tozlanmış bir kitap, çok eski bir aksesuar, bir kolçaklı saat ya da antika bir tesbih. Her biri koleksiyon meraklısı yakınlarımız için hazırlanmış ve özenle saklanmış retro hediye seçeneklerini oluşturuyor. Anneler günü, babalar günü, sevgililer günü ya da evlilik yıldönümü için aradığınız retro hediye örneklerini arıyorsanız, okumaya devam ediniz. 

Retro Hediye Fikirleri

En sevdiğimize hediye alırken özel ve anlamlı bir seçenek bulmaya çalışırız. Retro hediye fikirleri de tam burada hayatımıza girer. Antika görünümlü hediyelik ürünler ve bizleri eskiye götüren yüzlerce hediye fikirleri arasından karşımızdakini en çok mutlu edecek olanı seçmeye çalışırız. İşte, hem çok anlamlı hem de çok özel retro hediyelik eşya önerileri. 

1 – Gramafon Dekorlu Telefon

En güzel retro hediye seçeneklerinden biri olan gramafon dekoru, yalnızca geçmişte değil bugünlerde de trend olmayı başarıyor. Çevirmeli telefon modelinin kullanıldığı, 80’lerin iletişim yöntemi şimdilerin modası halini aldı. Antika parçalara ilgisi olan yakınlarınıza hediye edebileceğiniz bu ürünü Aliexpress üzerinden satın alabilirsiniz.

2 –  Decotown Nostaljik Pikap Biblo

Pikap meraklısı bir yakınınıza hediye edebileceğiniz en güzel retro hediye Decotown Nostaljik Pikap Biblo olacaktır. 23.90 TL’ye Pinterest üzerinden sipariş edebileceğiniz bu özel hediye için acele edin. 

3 – Gramafon Müzik Kutusu

Gramafon Müzik kutusu, retro hediye fikirleri arasında hem eğlenceli hem de klasik olanlardan bir tanesidir. Müziksever yakınınız için seçeceğiniz müzik kutusu modellerine Hediyemen.com sitesinden ulaşabilirsiniz. 

4 – Daktilo

Eğer yazma tutkusu olan bir yakınınız için retro hediyelik eşya arıyorsanız, işte bu seçenek tam size göre. Hatta daktilo ile yazdığınız anlamlı bir metni hediye paketinizin içerisine yerleştirebilir ve ona çok daha anlamlı bir hediye kurgulamış olursunuz. 

5 – Fotoğraf Makinesi

Retro hediyelik eşya fikirleri arasında en çok tercih edilenlerden biri de fotoğraf makinesidir. Anılarınızı taze tutmak ve unutulmaz fotoğraflar çekmek için sevdiğiniz kişiye antika bir fotoğraf makinesi alabilirsiniz. Bu hediye karşınızdaki kişinin kendisini hem çok değerli hem de çok özel hissetmesini sağlayacaktır. 

6 – Pipo

70’ler ve 80’lerin zenginlik belirtilerinden olan pipo, en güzel retro hediyelik eşya türleri arasındadır. Dekoratif olarak da kullanılabilecek olan pipo, eğer tutkunu bir kişiye hediye edilirse inanılmaz özel olacaktır. 

7 – İNSTAX Fotoğraf Makinesi

Şipşak fotoğraf makinelerine hasret kaldığımız son günlerde anında fotoğraflar çekip hediyeleşmek isterseniz işte tam size göre bir hediye. Retro severlerin ilgisini çekecek en güzel hediyelerden olan instax fotoğraf makinesinin yanında çantası, albümü ve 2 paket filmi de hediye ediliyor. Eğer bu özel hediyeye uygun fiyata ulaşmak isterseniz ÇiçekSepeti üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. 

8 – Plak

Eğer sevdiğiniz kişiye en güzel müzikleri en özel şekli ile dinletmek isterseniz, o çok aradığı ve bulamadığı plak senin aradığın hediye olabilir. Retro hediyelik eşya fikirleri arasında hem çok anlamlı hem de çok özel bir yere sahip olan bu seçenek ile birlikte müzik dinlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. 

9 – Retro Hediyelik Eşya Fikirleri – Mercek

Retro hediyelik eşya seçenekleri arasında 9. sırada yer alan mercek, genç yaşlı herkesin ilgisini çekebilecek bir hediyedir. Eğer Coğrafya ve Tarih meraklısı bir yakınınız varsa ve mercek ile yapacak çok şeyi olduğunu düşünüyorsanız, işte en güzel hediyeyi buldunuz demektir. 

10 – Okuma Koltuğu 

Okuma tutkunu bir arkadaşınız ya da yakınınız için alabileceğiniz en güzel retro hediye rahat bir okuma koltuğu olacaktır. Okuma köşesinde kullanabileceği hem özel hem de anlamlı olan bu hediye ile yakınınız okuma yaptıkça sizi hatırlayacak ve ona ne kadar değer verdiğinizi hissedecektir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!