featured

2019 Makrome Çanta Modası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makrome çanta çok eski zamanlara dayanan bir çanta modasıdır. Yaklaşık 90’lı yıllarda yaygınlaşan makrome çantalar her kadının kendisinin yapıp kullandığı çantalardandı. Daha sonralar da unutulmuş olan bu çantaların günümüz de kullanımı tekrar artmıştır. Makrome ipi sert bir yapıda olduğundan dayanıklı çantalar ortaya çıkar. Ayrıca yapılan çantalar el işçiliğine göre değerlendirildiğinde hazır çantalardan daha güzel olabilir. Makrome çantaları evimizde nasıl kolayca yapabiliriz buna değinelim.

Makrome Çanta Modası

Makrome çanta nasıl yapılır?

Makrome örnekleri nelerdir?

Makrome örneklerinin başında hala çoğu insanın pazarlarda alışveriş için bile kullandığı file çantalar gelir. Makrome file çanta yapımı oldukça basittir. Makrome çanta yapımı nasıldır?

1) File çanta yapımı:

Makrome file çanta için ipimizi ve makasımızı hazırlarız. İlk olarak uzunca bir ip keseriz ve bu ip çantamızın bir nevi iskelesini yani sap kısmını oluşturacaktır. Bu uzun ipi boyumuza göre ayarlamalıyız. Daha sonra bu ipin çevresine ağ gibi öreceğimiz ip parçalarını kesmemiz gerekiyor. Bu ip parçaları yaklaşık 120-150 cm boyunda olmalıdır. Makrome çanta nasıl yapılır? İlk kestiğimiz uzun ipi düz bir zemine açalım ve kestiğimiz ip parçalarını ikiye katlayalım. Ardından uzun ipe sırasıyla düğüm atarak bağlayalım. Bağladığımız ip parçalarının 2. Sıralarını yaparken komşu 2 parçalı iplerden bir tanesini diğer komşu ip ile düğümleyelim. Aşağıya doğru sağlı sollu düğüm atarak indiğimizde yuvarlak bir görüntü ortaya çıkacak. Yaptığımız düğümlerin mesafesini çok açmayalım yoksa eşyalarımız deliklerden düşebilir. Düğümleme işlemi bittiğinde en alt kısmını başka küçük bir ip ile bağlayalım böylelikle ters üçgen şeklinde file bir çanta yapmış oluruz. Makrome file çanta yapımı 15 dakikada yapabileceğimiz kadar basittir. Makrome çanta modelleri nelerdir?

2) Gündelik çanta:

Makrome file çanta yapımı makrome çantaların temelini oluşturacak niteliktedir. Gündelik çantamız için yapmamız gereken işlem yine aynıdır. Fakat bu çanta da hazır çanta sapı almamız gerekebilir. Bu çantayı yaparken yine file çanta yaparız, ama ilk başta kestiğimiz uzun ipi daha kısa keserek halka haline getiririz. Sonrasında file çanta yapar gibi geri kalan işlemleri yaparız. Makrome çanta modasını takip etmek için makrome çanta yapımına göz atabilirsiniz. Düğüm atma işimiz bittiğinde hazır aldığımız sapları durumuna göre dikeriz ve ya başka bir makrome ipiyle düğümleriz. Daha sonra ise yaptığımız çantaya uygun astar keserek çantamızın içine dikeriz. Bu çanta file çantaya göre daha çok zamanınızı alır ama daha şıktır.
2019 renkli çanta modası ve detaylar için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!