featured

Plaj Modasını Yakalamak İçin Tercih Edilebilecek Mayo ve Bikiniler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Biliyoruz ki bütün kış koruduğumuz formumuzu plaj modasına uygun güzel bir mayo veya bikini ile taçlandırma ve tüm dikkatleri üstümüze çekme zamanı şimdi. Gelin birlikte bu sene ne almalı sorusunun cevaplarına bakalım. Öncesinde mayo hangi kumaştan yapılır sorusuna cevap arayalım.

Mayo Hangi Kumaştan Yapılır?

Mayo, tek parça kumaştan yapılan vücudun ön bölgesini tamamen kapatan yüzücü kıyafetidir. Spandex ismi verilen bir elastik naylon ipliklerden yapılmış bir kumaş türünden yapılır. Bu kumaşın özelliği yüksek esneme kabiliyeti ve vücuda yapışarak suda rahat hareket edebilmektir. Takdir edersiniz ki vücudun büyük kısmının beyaz kalmasına neden olan mayolar plaj modası ve stil için önemlidir.

Hangi Mayoları Tercih Etmeli?

Peki, hangi mayoları tercih etmeliyiz? Bu senenin dikkat çekici mayosu uzun kollu mayolarıdır. Bunun yanı sıra fırfırlar, çiçek desenleri, grafik desenler, parlak kumaşlar ve danteller de plaj modasını belirleyenler olacak. Ayrıca yine hayvan desenleri plajlarda boy gösteren desenler olacaktır.

Mayo Genişler mi?

Belki de hayatımızda en çok sorduğumuz sorudur “mayo genişler mi?”. Cevabını vermek gerekirse “EVET”. Mayonun kumaşı su ile temas ettiği zaman elastik özelliği artmaktadır. Bu da zamanla elastik özelliğinin bozulmasına ve mayonuzun genişlemesine neden olur.

Bikini Nedir, İsimleri Nelerdir?

Bikini, iki parçadan oluşan yüzücü kıyafetidir. Mayo kumaşından üretilen bikiniler kafamızı karıştıracak kadar çok çeşide sahiptir. Gelin elimizdeki bikini isimlerine bakalım. Bikini üstü modelleri halter (boyundan bağlanan), bandeu (saç bandı benzeri olan straplez), balenli, üçgen, sportif ve kesik üst (yarım tişört) şeklinde sıralanabilir. Bikini altı modellerinde ise klasik, hipster (düşük bel), brezilya (yan oyukları fazla olan), yüksek bel, etekli, şort ve ipli modeller yer almaktadır.

Hangi Bikinileri Tercih Etmeli?

Bu senenin plaj modasındaki dikkat çekici bikini modellerinde halka detayların bulunduğu modeller ön plana çıkıyor. Ayrıca brezilya modeli altlar, fırfırlar, parlak renkler, balenli ve destekli üstler, büzgülü takımlar öne çıkıyor. Yine bu sene de ipli modeller olduğu kadar pareolar da plajların vazgeçilmezi olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!