featured

Hoşlanmak ve Aşık Olmanın Arasındaki 20 Fark 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karnınında kelebekler uçuracak kadar yoğun bir hisle sürekli onu düşünme, görme isteğine aşk etiketi yapıştıranların çoğu yanılıyor olabilir. Çünkü hoşlanma ile aşk farkı oldukça küçük ve sıklıkla birbirleriyle karıştırılıyor. Bu ince farkı anlamak için hissedilen duygulara isim vermeden önce araştırma yapmak gerekiyor. İki duygunun arasındaki 20 farka bakarak siz de kendi hislerinizi çözebilirsiniz.

Başlama anı ve duygulara dikkat 

Hoşlanma söz konusu olduğunda duygular anlık ve hızlı bir tepki verecektir. Ancak aşkın gelişmesi için belirli bir zaman geçmesi gerekiyor. Ayrıca hoşlanmada sadece fiziksel etki söz konusu iken aşk da işin içine duygular girmektedir.

Duygu durumu, süre ve özveri 

Birinden hoşlandığınız zaman gerginlik ve heyecan had safhada olacaktır. Aşk da daha durağanlık ve huzur bulunmaktadır. Ayrıca bu iki duygunun süresi de farklıdır. Hoşlanma daha kısa sürede yaşansa da aşk daha uzun solukludur. Hoşlanmada kendine odaklı bir durum bulunsa da aşk da karşıdakini kendinden önce düşünme durumu olduğunu ekleyelim.

bencillik ile özdeşleceği ve aşkın ise enerji verici ve paylaşıma açık bir duygu olduğunu ekleyebiliriz.

Ben ile biz duygusunun işaretleri 

Hoşlanmanın işareti küçük detayları bile büyüttüğünüzde kendini belli eder. Oysa aşk küçük detaylar ile ilgilenmez. Hoşlandığınız zaman kişi sadece aracıdır aşkta aşkın kendisi o kişide hayat bulacaktır. Hoşlandığınızda ben durumundan çıkmak istemezken aşk sizi biz seviyesine çıkaracaktır.

20 işaret ile aşk ve hoşlanmayı doğru okumak 

Hoşlanmada intikam varken aşk her zaman affedicidir. Hoşlandığınızda şüpheler doruğa çıkarken aşkın belirtileri güvene dayalıdır. Aşık olduğunuzda akışa bırakırken hoşlandığınızda taktiklere başvurursunuz. Ayrıca biri gücünü hayallerden diğeri ise gerçeklerden alacaktır. Bu yüzden birinde beklentiler fazlayken aşk da sahip olunana şükür vardır. Hoşlandığınızda kazanmayı hedeflerken aşık olduğunuzda bir olmanın tadını çıkarırsınız. Kazanma hırsı agresifliği beraberinde getirirken aşk sakinliğe sığınır. Bencil bir duygu olan hoşlanmada yıkıcılık varken aşkta bir olmanın hazzı yaşanır. Ayrıca hoşlanan sürekli başkalarından da hoşlanacaktır ancak aşk duraktır. Son olarak hoşlanmanın mantığı olabileceğini ancak aşk duygusunun sadece duygular ile açıklanabileceğini ekleyelim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!