featured

Sigara Dumanı Damlacıklar Yoluyla Havada İlerliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmalar, sigara dumanının buharlaşırken damlacıklar haline geldiğini bu damlacıklarının ise havada ilerleme özelliğinin olduğunu ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıllarda getirilen, Kapalı Ortamlarda Sigara İçme Yasağı, bu durum için önlem niteliği taşımaktaydı. Fakat sigara dumanından etkilenmek için sigara içilen ortamda olmak sorunda değilsiniz. Sigara içen bir kişinin üzerine konan ya da sigara içilen bir ortamdan uçuşan sigara damlaları sizin de olumsuz yönde etkilenmenize neden oluyor.

Boş Odada Sigara Dumanı Bulundu

Drexel Üniversitesi‘nde Yapılan araştırmalar sırasında boş ve dumansız bir oda hem hava kalitesi hem de kimyasal yönlerle incelendi. Araştırma sonucunda ise şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıktı. Havada duman yokken; sigara dumanı parçaçıkları tespit edildi.

Sigara Dumanı Hava Boşluklarını Kullanıyor

Bilim adamlarına göre sigara dumanı buharlaşarak gaz halini alıyor. Bina içerisindeki hava boşlukları ve rüzgar aracılığı ile su parçacıklarına tutunuyor. Bu da sigaranın zararlı bileşenlerinin çok daha hızlı bir şekilde yayılmasına neden oluyor.

İlginizi Çekebilir: Elektronik Sigaranın Hamilelik Üzerindeki Etkileri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!