featured

Fındıklı, Haşhaşlı ve Şekerli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındıklı, Haşhaşlı ve Şekerli Rulo Börek

Fındıklı ve haşhaşlı rulo börek lezzet bakımından içinde şeker bulunduğu için tatlıdır. Bu rulo keki pratik bir şekilde hemen hazırlayabilirsiniz. Çok çok kolay ve sadece 3 veya 5 dakika içerisinde hazırlanıp pişirildikten sonra ikram edilebilecek lezzetli bir börektir. Haşhaş sevenlerin asla vazgeçemeyeceği bir tariftir.

Fındıklı ve Haşhaşlı Rulo Malzemeler

1 paket milföy hamur,300 gram pasta için kullanılan haşhaş ezmesi,250 gram kırılmış fındık,5 – 6 kaşık herhangi bir meyve suyu,250 ml süt,4 yemek kaşığı şeker,1 paket vanilya,Yarım limon kabuğu rendesi.

Fındıklı ve Haşhaşlı Rulo Yapılışı

Haşhaş sütle birlikte karıştırılır. Haşhaşlı harcın içerisine meyve suyu, şeker, limon kabuğu rendesi, vanilya ve kırılmış fındık eklenir ve hepsi çırpılır.1 paket milföy hamuru yumuşayınca üst üste konur ve merdane yardımıyla açılır. Açılan hamurun üzerine karışım dökülerek sürülür ve rulo haline getirilir.Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında yaklaşık olarak 40 dakika kızarana kadar pişirilir. Pişirilen rulo dilimlenir ve servis edilir. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!