featured

Evde Kedi Bakımının Püf Noktaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde Kedi Bakımının Püf Noktaları

Kedi bakımının zorluklarının yanı sıra ilk defa kedi bakımı yapacak kişilerin ilk geceyi doğru şekilde geçirmeleri büyük önem taşımaktadır. Çünkü sizin yaşayıp alıştığınız ev, kediniz için yabancı bir ortamdır. Onun kendini açması, çevreyi tanıması ve keşfetmesi için yalnız kalmaya ve keşif süresine ihtiyacı vardır.

1- İlk Gece

Kedinizi evinize getirdiğiniz ilk gece, onu aileniz ile tanıştırmakta aceleci davranmamalısınız. Bu geceyi, kedinizin kendisine bırakmalısınız. Sadece ona mama kabının, kumunun, yatağının ve suyunun yerini göstermeniz yeterli olacaktır.

O, bu gece çevreyi tanıyarak alışmaya çalışacaktır. Bebek bir kediniz varsa gece üşümemesi için polar ve bir pet şişe içerisinde sıcak su koymanız faydalı olacaktır.

Ayrıca ilk gün pencere, kapı ve pervazların kapalı olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü kediniz yabancı olduğu bu evden kaçmak isteyebilir.

2- Mama Seçimi

Eğer yetişkin bir kediyi sahiplendiyseniz, daha önce kullanılan mamadan haberdar olmanız önemli olacaktır. Yavru kedi sahiplendiyseniz günde en az 4 – 5 kez beslemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Ayrıca suyunun temiz ve her zaman yeterli kadar olmasına dikkat etmelisiniz.

3- Kedi Tüyü

Doğru seçilmiş mama, temiz bakım ve bol su tüketimi, kedinizin tüylerini koruyacaktır. Ayrıca aşılarının tam yapılmasına da dikkat edilmelidir.

Normal bir gelişimdeki kedinin yılda iki defa tüy değiştirdiği bilinmektedir. Bu nedenle kedilerin tüylerinin taranması ve bu yolla kontrollü bir şekilde tüy dökmesi sağlanmalıdır.

4- Göz Bakımı

Evde kedi bakımın en önemli noktalarından biri göz bakımıdır. Eğer çok küçük bir yavru kediniz varsa, kedinizin gözlerinde iltihap benzeri çapaklar görülür.

Siz bu çapakları serum fizyon sıvısını pamuğa dökerek düzenli olarak temizleyebilir ve kedinizin gözleri iyi olana kadar ona destek olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!