featured

En Kolay Yemek Tarifleri: Fırında Köfte Patates Ve Fırında Mücver

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En kolay yemek tarifleri arasından iki lezzetli tarifi sizin için seçtik. Birincisi fırında köfte patates tarifi, diğeri ise fırında mücver tarifi olacak. Her iki yemekte çok kolaylıkla hazırlanan pratik yemeklerdendir. Fırında kabak mücveri aperatif olarak ta yenilebileceği gibi aynı zamanda da bir akşam veya öğlen yemeğinde de yenilebilir. Fırında köfte patates yemeği ise ana yemektir ve birçok çocuğunda severek yiyebileceği yemeklerden birisidir.

1. Fırında Köfte Patates Yemeği

Fırında köfte patates yemeği, hanımların önceden hazırlayarak derin dondurucuya koyup işten geldiğinde dondurucudan çıkartarak hemen hazırlayabileceği kolay bir yemektir. Ayrıca ev hanımlarının vereceği ziyafetlerde de ana yemek olarak sunulabilir. Köfte patatesin yanına eşlik edebilecek bir bulgur veya pirinç pilavı ile kuşkusuz lezzet-i ala bir sofra kurulacaktır.

Fırında Köfte Patates Tarifi

Malzemeler

– 1 kilo patates,- 1 kilo köftelik kıyma,- Yarım bayat ekmek içi,- 1 kuru soğan,- 2 diş sarımsak,- 1 yumurta,- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı,- 7- 8 adet sivri biber,- 6 – 7 adet büyük domates,- 3 yemek kaşığı tereyağı,- 1 yemek kaşığı sıvıyağ,- Bir tutam tuz.

Hazırlanışı

YouTube video
Köfteyi hazırlamak için, köftelik kıymanın üzerine bayat ekmek içi ufalanır. Ardından kuru soğan ve sarımsak rendelenir, yumurta kırılır, baharat dökülür ve tuz atılır. Kıyma ile içine eklenen bütün malzemeler güzel bir şekilde yoğurulduktan sonra malzemeye yassı köfte şekli verilir. Patatesler bol su ile yıkanarak kabukları soyulur ve hepsi halka şeklinde doğranır. Bir süre su içerisinde bekletilir ve suyu süzülür. Tuzlanan patatesler bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanarak harmanlanır. Sonra fırın tepsisine pişirme kâğıdı konularak üzerlerine patatesler dizilir. Patateslerin üstüne köfteler, köftelerin üstüne yıkanıp halka şeklinde dilimlenmiş domatesler ve en son yıkanarak bir kenarı patlatılmış biberler konur. Tereyağı parçalanarak patatesli köftenin her yerine dağıtılır. Hazırlanan patates ile köfte önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayıp ve köftelerde pişene kadar pişirilir. Pişirilirken su ilave edilmez. Patatesli köfte 10 dakika kadar dinlendirildikten sonra ikram yapılacak tabaklara konur ve pilav eşliğinde servis edilir. Fırında köfte patates tarifi ile yapılabilecek ikinci bir alternatif ise, patatesleri ve köfterleri ocakta ayrı ayrıda pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

2. Fırında Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

En kolay yemek tarifleri denince aklımıza gelen ikinci yemek tarifi ise fırında mücver oldu.

Kabak mücveri normalde yağda kızartılarak yapılır fakat hazırlanan aynı hamurla mücveri fırında da yapabilme imkânımız bulunuyor. Arzuya göre akşam yemeğinde sarımsaklı ya da sarımsaksız olarak yoğurtla birlikte yenilebileceği gibi kahvaltılarda sade olarak da yenilebilir. Kabak mücveri genellikle kabak dolması yaparken oyulan kabakların içinden çıkan kabaklarla yapılır. Şimdi fırında kabak mücveri nasıl yapılır sorusunun cevabına hep birlikte bakalım.

Fırında Mücver Tarifi

Malzemeler

– 5 adet büyük kabak,- 2,5 su bardağı un,- 5 adet yumurta,- 1 paket kabartma tozu,- Bir tutam dereotu,- Bir tutam tuz,- Çeyrek çay kaşığı karabiber,- İsteğe göre pul biber.

Hazırlanışı

YouTube video
Kabaklar yıkandıktan sonra kabukları soyulur ve rendenin kalın yeriyle rendelenir. Rendelenen kabaklar suyu sıkılmadan üzerine yumurtalar kırılır ve un, dereotu, kabartma tozu, karabiberle tuz eklenir. Hepsi mikserle çırpılır. Hazırlanan mücver hamuru içerisine pişirme kâğıdı serilmiş olan bir tepsiye dökülür. Fırın 200 derece ayarlanır ve altı ile üstü kızarana kadar pişirilir. Pişirilen mücver dilimlendikten sonra servis tabaklarına yanlarına yoğurt ilavesi yapılarak konur ve ikram edilir. İsteyen arzuya göre aynı fırında mücver tarifi ile köfte şekli vererek de fırında pişirebilir ve sos ile yiyebilir. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!