featured

En İyi Scarlett Johansson Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinema tarihinin en güzel Scarlett Johansson filmleri ile hem güzel hem de yetenekli oyuncuya bir kez daha hayran olacaksınız. Kariyerine pek çok değerli ve başarılı filmi sığdıran Johansson, sinema dünyasının aranılan yüzlerinden biridir. Scarlett Johansson filmleri bilim kurgu türünde ön plana çıkarken genç oyuncu bağımsız yapımlarda da rol alıyor. Hem süper kahraman filmlerinde hem de festival yapımlarından yer alan yetenekli oyuncu, mesleğinin hakkını fazlasıyla veriyor. Scarlett Johansson genç yaşına rağmen kariyerini en iyi seviyede tutmayı başaran oyunculardan biridir. Öyle ki pek çok başarılı yapımda kendisini görmek artık sinemaseverleri şaşırtmıyor.

Scarlett Johansson filmleri indir seçeneği ile 2000’li yılların en başarılı kadın oyucuları arasında yer alan üstün yeteneğin filmlerini izleyebilirsiniz. Bu listemizde de başarılı oyuncunun en çok beğenilen yapımlarını bulabilirsiniz.

1. Match Point – 2005

YouTube video
Scarlett Johansson filmleri arasında Woody Allen imzalı Match Point’in özel bir yeri var. Dram ve polisiyenin en güzel şekilde harmanlandığını bu yapım, bir yandan da ahlak dersi vermeye çalışıyor. Woody Allen’ın da biten kariyerinden önce en iyi yapımlarından biri olan Match Point, eleştirmenler tarafından da olumlu yorumlar almıştır.

Filmin başrollerinden biri olan Scarlett Johansson’a The Tudors dizisinden tanıdığımız Jonathan Ryhs – Meyers da eşlik ediyor. Filmde, hayatını tenis hocalığı yaparak geçiren Chris isimli bir gencin yaşadığı yasak aşk anlatılıyor. Günün birinde en sevdiği öğrencisinin nişanlısına aşık olduğunu fark eden Chris, bu güzel kadın için tüm gemileri yakmaktan da vazgeçmiyor. Öğrencisinin kardeşi ile mutlu bir yuvaya sahip olma yolunda da adımlar atan Chris, kaderinden kaçmaya yeltense de bunu bir türlü başaramıyor.

Filmde genç tenisçinin aşık olduğu güzeller güzeli yasak aşka da Scarlett Johansson hayat veriyor. Match Point, hem Woody Allen filmleri arasında hem de Johansson’ın oyunculuk kariyeri boyunca dikkat çeken bir yapımdır.

2. The Prestige – 2006

YouTube video

Scarlett Johansson filmleri denildiğinde akla The Prestige’in gelmesi normal. Her ne kadar Johansson bu filmde yan karaktere hayat verse de The Prestige genç oyuncunun kariyerinde önemli bir yol.

The Prestige, iki hırslı illüzyonistin birbiri ile olan amansız yarışını anlatıyor. Usta yönetmen Christopher Nolan tarafından çekilen film, aynı isimli bir roman uyarlaması olması sebebiyle de dikkat çekiyor. Filmde, iki illüzyonist arasında gidip gelen bir kadın yardımcıya hayat veren Johansson, performansıyla fazlaca ilgi toplamayı başardı. The Prestige’de Johansson’a Hugh Jackman ve Christian Bale gibi günümüz sinemasının önemli isimleri de eşlik ediyor. Özellikle de sürpriz sonlu film sevenlerin beğenisi toplayan bu yapımı listenize eklemeniz gerekiyor

3. Girl With A Pearl Earing – 2003

YouTube video

Scarlett Johansson filmleri listesinde Girl with a Pearl Earing’e ( İnci küpeli kız ) yer ayırmadan geçmek olmazdı. Aynı zamanda bir roman uyarlaması olan filmde usta ressam Johannes Vermeer’in tablosuna da atıfta bulunuyor. Ressamın “İnci Küpeli Kız” eserinden esinlenilerek çekilen filmde Scarlett Johansson başrolde karşımıza çıkıyor. Güzel ve yetenekli oyuncuya aynı zamanda Colin Firth ve Tom Wilkinson gibi önemli isimler de eşlik ediyor.

Girl with a Pearl Earing, hikayesi hiçbir zaman gün yüzüne çıkmamış bir resmi anlatıyor. Vermeer tarafından yapılan ünlü eserde yer alan inci küpeli genç kızın gizemi işte bu yapım sayesinde ortaya çıkıyor. Filmde aktarılan hikayeye göre ressamın evinde hizmetçi olarak çalışan Griet isimli genç kız, bu dünyaca ünlü resmin modeli olmayı kabul ediyor. İnci küpeli kız Griet karakterine Scarlett Johansson tarafından hayat verilirken usta ressamı da Colin Firth canlandırıyor.

4. Marriage Story – 2019

YouTube video
Scarlett Johansson filmleri arasına yeni katılan bir yapım olan Marriage Story, genç oyuncunun kariyerindeki en başarılı filmlerden biri. Aynı zamanda 92. Oscar Akademi Ödülleri kapsamında da aday olan bu yapım, bitmek üzere olan bir evliliği ustaca anlatıyor. Filmde Johansson haricinde Adam Driver ve Laura Dern gibi başarılı isimler de yer alıyor.Marriage Story, Adam Driver’a En İyi Erkek Oyuncu Oscar adaylığı getirirken Laure Dern’e de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandırtıyor. Scarlett Johansson da filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ına aday olmayı başarmıştır.

Noah Baumbach tarafından çekilen filmde, New York’ta hayatlarını sürdüren ve evlilikleri son bulan bir çiftin yaşadıkları anlatılıyor. Film, başrollerinde Merlyn Streep ve Dustin Hofman’ın rol aldığı Kramer vs. Kramer filminin modern versiyonu olarak görülüyor. Çocukları için evliliklerini olabildiğince yumuşak şekilde bitirmeye çalışan taraflar bu yolda fazlasıyla zorlanıyorlar.

5. Vicky Christina, Barcelona – 2008

YouTube video
Scarlett Johansson 2008 yılında karşımıza yine bir Woody Allen filmiyle çıkıyor. Scarlett Johansson filmleri arasında yine fazlasıyla ses getirmeyi başaran bu yapım, doludizgin bir aşk üçgenini anlatıyor. Filmde Rebecca Hall, Penelope Cruz, Javier Bardem gibi isimler de yer alırken başrollerden birine de Scarlett Johansson hayat veriyor.

Amerikalı Vicky ve Christina yaz tatilini geçirmek için Barcelona’ya yolculuk ediyorlar. Bu tatilde yakışıklı ve bir o kadar da karizmatik bir sanatçıyla tanışan iki kadın, aşkın büyüsüne kapılırken karşılarına bilmedikleri bir gerçek çıkıyor. Üçlü bir aşk hikayesini anlatan Vicky Christina Barcelona filmi hem Johansson için hem de Woody Allen için özel bir yapım.

6. Her – 2014

YouTube video
Scarlett Johansson’ın sesinin yer aldığı bir film olan Her, döneminin en özel yapımlarından biri. İleri bir teknolojide geçen filmde, Johansson bir yapay zekaya hayat veriyor. Filmde Rooney Maara, Amy Adams ve Joaquin Phonenix gibi isimler de rol alıyor. Öyle ki Her, yalnızca Johansson için değil Joaquin Phoenix için de oldukça büyük başarı getiren bir film.Filmin temasında yalnızlık işlenirken gelişen teknoloji ile birlikte aşkın boyutlarının da ne denli değiştiğini anlamanız isteniyor. Spike Jonze tarafından çekilen film aynı zamanda Scarlett Johansson filmleri bilim kurgu kategorisinde de yer alıyor.

7. Lost in Translation – 2003

YouTube video
Bill Murray ve Scarlett Johansson ikilisini buluşturan bu muhteşem yapımda yönetmen koltuğunda Sophia Coppola’yı görüyoruz. Scarlett Johansson filmleri arasında en başarılı yapımlardan biri olan Lost in Translation pek çok ödülü de hak etmiştir.

Orta yaş bunalımında olan Amerikalı bir aktör, günün birinde reklam çekimleri için Japonya’ya uçmak zorunda kalacaktır. Tokyo’da hayatını geçirmeye çalışan genç bir kadın ise sevgilisinin peşinden buraya gelmenin pişmanlığını yaşamaktadır. İşte bu iki karakter bir şekilde ortak bir paydada birleşerek kaderlerine yeni bir yol çizmeye çalışacaklardır.

Lost in Translation, yönetmen Sophia Coppola için de kariyerine yön veren muhteşem bir yapım. Scarlett Johansson da bu filmde yeteneğini konuşturarak hayranlarını mest ediyor.

8. Lucy – 2014

YouTube video
Luc Besson tarafından yapılan Lucy filmi, 2014 yılında büyük yankı uyandırmıştır. Scarlett Johansson ve Morgan Freeman’ı buluşturan bu yapımda aksiyonu iliklerinizde hissedeceksiniz. Johansson’ın oyunculuğunu fazlasıyla övüldüğü bir yapım olan Lucy, devam filmi ile yeniden vizyonda kendine yer bulacak.

Scarlett Johansson filmleri arasında ilk sırada gelen Lucy, bilim kurgu türünün de güzel örneklerinden biri. Tayvan’da geçen filmde, uyuşturucu çeteleri ve çeteler arası savaşlara da yer veriliyor. Filmde Lucy isimli genç bir kadın, kanına karışan uyuşturucu madde sayesinde mükemmel bir insanüstü karaktere dönüşüyor.

9. Under the Skin – 2014

YouTube video
Yine kusursuz bir bilim kurgu filmi ve yine yetenekli oyuncu Scarlett Johansson. Aksiyon ve macerayı da yakınınızda hissedeceğiniz Under the Skin, 2014 yılında vizyona giren önemli filmlerden biri. 2014 yılında Johansson’ın kariyeri de hem Lucy hem de Under the Skin ile önemli bir noktaya gelmiştir.

Under the Skin, başka bir gezegenden dünyaya gönderilen bir karakterin yaşadıklarına odaklanıyor. Isserley isimli bu uzaylı, insanları bir arada toplayarak kendi gezegeninde kurban etmeye çalışacak. Scarlett Johansson filmleri listesinde mutlaka yer alması gereken bu filmi keyifle izleyebilirsiniz.

10. The Other Boleyn Girl – 2008

YouTube video

The Other Boleyn Girl, hem Scarlett Johansson için hem de Natalie Portamn için oldukça özel bir yapım. Aynı isimli tarihi romandan uyarlanan bu filmde Tudors Hanedanlığı ve Kral VIII Henry anlatılıyor. Başarılı bir dönem filmi olan The Other Boleyn Girl, Anne Boleyn’in başına gelen olayları ve saray içi entrikaları da ustaca işlemiş bir yapım.

İki kız kardeşin de aşk yaşadığı Kral Henry, aşkın büyüsünden uyandığında Boleyn ailesini büyük bir acı bekliyor olacak. Tarihin tozlu sayfalarında entrikalarla dolu bir yolculuk yapmak istiyorsanız bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Scarlett Johansson filmleri indir seçeneği ile genç oyuncunun performansının da tadını çıkartabilirsiniz.

Bonus: Avengers Serisi

YouTube video
Scarlett Johansson filmleri arasında Avengers serisi de oldukça önemli bir yere sahip. Johansson, Marvel Sinematik Evreni’nde ilk kez karşımıza Iron Man 2 filmi ile çıkıyor. Filmde Natasha Romanoff adında Black Widow karakterine hayat veren Johansson, seride önemli bir yere sahip.

Black Widow karakterine özel Marvel filmi de 2020 yılının Mayıs ayında vizyona girecek. Başrolünde Scarlett Johansson’ın yer aldığı bu film, aynı zamanda Marvel evreninde geçen ikinci kadın süper kahraman filmi. Bunun yanı sıra Scarlett Johansson ve Black Widow karakterini Avengers serisinin her filmde görmeniz mümkündür. Bu filmde chris evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr. gibi önemli isimlerde bir araya gelmişler ve rol almışlar.

En iyi Scarlett johansson filmleri arasında Ghost World ve Captain America ( kaptan amerika ) gibi filmlerde bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren filmler ve filmlerin imdb puanı hakkında ( örneğin: jojo rabbit, Aşk Tesadüfleri Sever 2) bilgi almak için sitemizde bulunan sinema kategorisine bakabilirsiniz. YouTube’de yayınlanan fragmanlarını da izleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!