featured

Evde Yapılabilecek Şeyler 1 – Efsane Sözler İçeren Online Kitap Oku

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belki, bu kitaplardan birini gittiğiniz kitap fuarı raflarından satın aldınız. Belkide elinizde şuan için bu kitaplardan herhangi biri bulunmuyor. Aslında evinizde bu kitaplardan herhangi biri olmasa bile bu kitapları internette yer alan kitapçılardan satın alabilirsiniz. Satın aldığınız bu kitapları da E-kitap olarak telefonlarınıza, tabletlerinize ya da bilgisayarlarınıza indirerek kitap okuyabilirsiniz. Bunun yanında birde online kitap oku seçeneklerinide kullabilirsiniz. 

Tüm dünyayı saran corona virüsü salgını nedeniyle büyük çoğunluk zamanını evde geçiriyor. Yetkililer özellikle risk gurubunda bulunan kişiler için sokağa çıkmamaları yönünde ikazlar da bulunuyorlar. Peki, bütün gün ev de nasıl vakit geçirebiliriz? Evde yapılabilecek şeyler neler olabilir?

Son dönemin en çok sorulan sorularından biri de bu. Bu yazımızda da sizler için evde olduğunuz süreci en iyi ve keyifli geçirmenin bir yolu olan kitap listesi hazırladık. Bu listemizde keyifle okuyabileceğiniz 8 efsane sözler içeren online kitap oku önerisi bulabilirsiniz.

8 Efsane Sözler İçeren Online Kitap Oku!

1. Otomatik Portakal – Anthony Burgess

Her bakımdan farklı bir kitap olan Otomatik Portakal, evde kaldığınızda okuyabileceğiniz sürükleyici kitaplar listesinde şüphesiz başı çekiyor. Anthony Burgess tarafından kaleme alınan bu ilginç eserde yepyeni bir dil yaratma işine de giren yazar, işlediği konu bakımından da okuyucusuna benzersiz bir dünya sunuyor. Sürükleyici romanlar arasında önemli bir yere sahip olan Otomatik Portakal, ilginç ve sürükleyici bir romandır.

Anthony Burgess tarafından yazılmış olan Otomatik Portakal kitabının açıklama bölümünde ki kitap sözleri sizlere paylaşalım:

Tüm hayvanların en zekisi, iyiliğin ne demek olduğunu bilen insanoğluna bir baskı yöntemi uygulayarak onu otomatik işleyen bir makine haline getirenlere kılıç kadar keskin olan kalemimle saldırmaktan başka hiç bir şey yapmıyorum.  ‘Uqueer as as clockwork orange’. Bu deyiş, olabilecek en yüksek derecede gariplikleri barındıran kişi anlamına gelir.Bu çok sevdiğim lafı, yıllarca bir kitap başlığında kullanmayı düşünmüşümdür. Bir de tabii Malezya’da ‘canlı’ anlamına gelen ‘orang’ sözcüğü var. Kitabı yazmaya başladığımda, rengi ve kokusu hoş bir meyvenin kullanıldığı bu deyişin, tam da anlatmak istediğim duruma, Pavlov kanunlarının uygulanmasına dayalı bir hikâyeye çok iyi oturduğunu düşündüm.”

2. Çoluk Çocuk Patti Smith

Biyografi türüne ilgi duyanların kaçırmaması gereken bir kitap olan Çoluk Çocuk, ünlü rock yıldızı Patti Smith tarafından kendi anılarından yola çıkarak kaleme alınmıştır. Smith’in gençlik dönemini ve sanata evrilen hayatını anlatan bu anı kitabında zaman zaman kendinizden de parçalar bulabilirsiniz. Evde canınız sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap olan Çoluk Çocuk oldukça sürükleyici bir biyografidir.

Online kitap oku sitelerinden birsisinde karşımıza çıkan ve Çoluk Çocuk kitabının yazarı Patti Smith kitabının açıklama kısmında ise kitap sözleri kısmına şöyle yazmış:

“Bir başyapıt, daha önce hiç açılmamış bir hazine sandığının içini görmek için ayrıcalıklı bir davet. Johnny Depp”

3. HippiPaulo Coelho

Paulo Coelho tarafından kaleme alınan ve yazarın ruhani anlayışını da temsil eden bu kitap, size ev tatilinizde eşlik edebilecek en keyifli ve sürükleyici romanlardan biridir. Coelho’nun kendi anılarından da yola çıkarak alıntıladığı bu romanda neyin gerçek neyin kurgu olduğu da yazar tarafından kesin olarak bildirilmemiş. Renkli kapak tasarımları ile de ilgi çekici bir özelliğe sahip olan Hippi’yi çok seveceksiniz.

4. İkigai: Japonların Uzun Ve Mutlu Yaşam Sırrı – Hector Garcia & Franceso Miralles

Ev de canınız sıkılmaya başladı ise okuyabileceğiniz sürükleyici kitaplar listesinin olmazsa olmazı olan İkigai, piyasaya çıktığı andan itibaren çok satan bir kitap olma özelliğini hala taşımaktadır. Uzun yaşamın rehberi niteliğinde bir kişisel gelişim kitabı olan İkigai, sıradan kişisel gelişim kitaplarının aksine oldukça dolu bir içeriğe sahiptir. Japonların uzun yaşam formüllerini bilimsel gerçekliklere dayandırarak anlatan bu kitabı elinizden düşüremeyeceksiniz.

5. SiddhartaHermann Hesse

Dünya kitap fuarı raflarını süsleyen kitaplardan bir tanesi…Dünyaca ünlü yazar Hermann Hesse’nin en sevilen eserlerinin başında gelen Siddharta, doğu dinlerinin öğretisini adeta bir roman ve sanki bir gezi yazısı gibi okuyucuya sunuyor. Oldukça sürükleyici olan hikayesini Buddha’nın gerçek yolculuğundan ve yaşantısından alan Siddharta’da yolculuğun ve ruhani deyişlerin yansımasını bulabilirsiniz. Oldukça sürükleyici olan bu kitabı okurken kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz.

6. Semerkand – Amin Maalouf

Evin sakinliğinde tatilin keyfini çıkarırken okuyabileceğiniz kitaplardan biri olan Semerkand, doyumsuz bir yolculuk ve doğu dünyasının tarihi özelliklerini yansıtan bir romandır. Tarihi olaylardan esinlenerek yazılan bu romanda Ömer Hayyam’dan Hasan Sabbah’a kadar pek çok kişinin kurgulanmış hikayesini bulabilirsiniz. Hayyam’ın Rubailerini nasıl yazdığı ve bu hissiyatı daha yakından anlayabilmek için Semerkand iyi bir rehber olacaktır.

7. Aylak AdamYusuf Atılgan

Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan Yusuf Atılgan’ın en sevilen romanlarından biri olan Aylak Adam, evde ki boş vaktinizi daha anlamlı bir hale getirebilecek türden bir romandır. Yazarın diğer romanı olan Anayurt Oteli gibi bir adamın iç dünyasındaki gelgitleri anlatan bu kısa romanda zaman zaman kendinizden de birer parça bulabilirsiniz. Varoluşun en güzel açıklamalarından biri olan bu roman ile hayata daha farklı bakabilirsiniz.

8. Kırmızı Pazartesi Gabriel Garcia Marquez

Gabriel Garcia Marquez tarafından kaleme alınan bu kısa romanda tüm kasaba halkı tarafından işleneceği bilinen bir cinayetin engellenemeyişi üzerine çıkarılan tahlilleri bulabilirsiniz. Bir cinayet romanı olmasının yanı sıra toplumsal eleştirileri de içerisinde barındıran Kırmızı Pazartesi, sürükleyici ve etkileyici bir konu içermektedir. Mutlaka okunması gereken kitaplar arasında yer alan bu klasik eseri çok seveceksiniz.

Efsane sözler içeren online kitap oku konulu bu kitap alternatiflerini sizlerde çoğaltabilirsiniz ve ayrıca evde yapılabilecek şeyler serimizi takip edebilirsiniz.

Click For English

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!