featured

En Lezzetli Tavuk Yemekleri! Kaju Fıstıklı Tereyağlı Tavuk Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tavuk yemekleri arasında en lezzetlilerinden birisi olan kaju fıstıklı tereyağlı tavuk yemeği, yediğinizde tadına doyamayacağınız bir yemektir. Tavuk yemekleri sevenlerin ve ayrıca soslu yemek tercih edenlerin kesinlikle yapmasını önerdiğimiz bir tarif vereceğiz. Yapacağımız tavuk yemeği, kaju ile birlikte domates sosunun karışımı ve bir de ayrıca tereyağı ile kremanın buluşmasından oluşmaktadır. Bu yemeği lezzetli kılan tavuğun enfes bir sosla karışmasıdır. Sulu bir tavuk yemeği arıyorum diyorsanız eğer işte bu yemek tamda aradığınız yemektir diyebiliriz. İşte tarifimiz!

Kaju Fıstıklı Tereyağlı Tavuk Tarifi?

Malzemeler

Tavuk için:

500 gram tavuk göğsü,1 tatlı kaşığı zencefil ezmesi,1 tatlı kaşığı sarımsak ezmesi,1 yemek kaşığı toz kırmızı biber,Bir tutam tuz,Kızartmak için sıvı yağ.

Sos için:

500 gram dilimlenmiş domates,1 büyük ince doğranmış soğan,1 tatlı kaşığı sarımsak ezmesi,75 gram tatlı (çiğ)  kaju fıstık,1/2 çay kaşığı çeşni baharat,3 – 4 tatlı kaşığı şeker,2 – 3 yemek kaşığı tereyağı,3 – 4 yemek kaşığı krema,2 yemek kaşığı malt sirkesi,3 su bardağı su,Bir tutam tuz.

Kaju Fıstıklı Tereyağlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk yemekleri arasından seçtiğimiz bu yemeği hazırlamak için önce, 500 gram tavuk göğsü jülyen şeklinde doğranır. Zencefil ezmesi, sarımsak ezmesi, kırmızı toz biber, bir tutam tuz ve 2-3 kaşık sıvı yağ ile harmanlanır ve yarım saat kadar dinlendirilir.Yarım saat sonra tavuklar bir tavada kendi sosuyla pişirilerek hafif kızartılır ve bir tabağa alınır.Aynı tava içerinde ince kıyılmış soğan 1 yemek kaşığı tereyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine kaju fıstık eklenir ve kajununda hafif kavrulması sağlanır.Üzerine dilimlenmiş domatesler, sarımsak ezmesi, sirke, tereyağı, baharatlar ve tuz ilave edilir ve domatesler iyice yumuşayana kadar pişirilir.3 su bardağı içme suyu ilave edilerek domatesler bir taşım kaynatılır ve pişirilir.Pişirilen domatesli karışım el blenderi ile pürüzsüz püre haline gelene kadar ezilir.Ezilen sos bir süzgeçten geçirilerek iyice pürüzsüz hale getirilir ve tekrar ocağa alınır.Üzerine tereyağı ilave edilir ve bir taşım daha pişirilir.En son tavuklarda eklenir ve 3-4 dakika kadar daha pişirildikten sonra ocaktan alınır.Servise hazır hale gelen kaju fıstıklı tereyağlı tavuk yemeği servis tabağına alınır.

En lezzetli tavuk yemekleri arasında bulunan bu tarifimiz ile yapacağınız yemeği misafir sofralarınıza getirerek hem ailenize hem de konuklarınıza da ikram edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!