featured

2020 Yılına Damga Vuran Dünyanın En İyi Bisiklet Markaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en iyi bisiklet markaları, bisiklet zevkini doyasıya yaşamak isteyenler için harika tasarımlara ve özelliklere sahip bisikletler üretmeye devam ediyorlar. Doğanın her halini hissetmek isteyen biniciler, bu bisikletlere sahip olarak eşsiz bir seyahatin keyfini sürüyorlar.

YouTube video

Bisiklet sürmek insan hayatında değişiklikler meydana getirmektedir. Sağlıklı, enerjik ve güçlü bir beden için bisiklet ile yolculuk etmek çok faydalıdır. Ayrıca zevkli bir yönü de vardır. Bisikletinize atlarsınız ve sizi kısıtlayabilecek her türlü kavramdan uzak şekilde istediğiniz yere gidersiniz. Kırmızı ışık, polis çevirmesi, trafiğe takılma, yakıt tükenmesi, park problemi gibi sorunlarınız olmaz.

Enerjiniz yettiği yere kadar pedallarsınız ve enerjiniz tükendiğinde bir yere oturur dinlenirsiniz. Ardından tekrardan bisikletinize binersiniz ve istediğiniz yere gidersiniz. Tabi bu seyahatlerinizi konforlu şekilde yerine getirmek önemlidir.

YouTube video

Listemizde yer alan bisikletlerden tercih ettiğiniz takdirde istediğiniz konfora sahip olacaksınız. Çünkü bu bisikletler 2020 yılının en iyi bisikletleri seçildi. Oylama internet üzerinden yapıldı ve dünya genelinde 60 milyondan faza kişi oylamaya katıldı.

İşte 2020 yılına damga vuran dünyanın en iyi bisiklet markaları

1- Specialized

Bir dünya markası olan Specialized, özellikle Amerika bölgesinde popüler olarak kullanılmaktadır. Birçok şampiyonada bu bisikleti kullanan bisikletçileri görebilirsiniz. Dünya şampiyonlarında birçok birinciliği vardır. Konfor ve güven hissi düşünceleriyle üretilen bisikletin yapımında çok kaliteli malzemeler tercih ediliyor.

YouTube video

Türkiye’de de satışı olan bisikletin fiyatı 2 bin TL ile 80 bin TL arasında değişmektedir. Bir bisikletin 80 bin TL olması sizlere şaşırtıcı gelebilir ama bu fiyata bu bisiklete sahip olan kişiler mevcut. Tabi genelde bu fiyata profesyonel bisiklet sürücüleri almaktalar. Sizler eğer bu markanın bisikletini tercih edecekseniz Hardrock Sport 29 modeli olan ve daha uygun fiyatlı olan bisikleti satın alabilirsiniz.

2- Trek  

Bisiklet dünyasının mercedesi olarak bilinen Trek, ABD markası olarak piyasada güzel bir konumda yer alıyor. Performansı ve konforu kullanıcıyı oldukça tatmin etmektedir. Bu nedenle de verilen paranızın karşılığını almanın huzuru ile hem bisikleti hem de bisikletin keyfini sürmektesiniz.

YouTube video

Tasarımı ile de göz dolduran bu marka, dünyada en çok satılan ikinci bisiklet markasıdır. Dağ bisikletçisi olmak istiyor iseniz 2000 TL-5000 TL arasında değişen fiyatlarla Marlin modeli olarak kaliteli sürüş yapabilirsiniz. Dünyanın en iyi bisiklet markaları arasında ikinci sıradadır.

3- Giant

YouTube video

Giant, Tayvan menşeli olan ve 4 yıl üst üste Eurobike Ödülü kazanan dünyanın en büyük bisiklet üreticisidir. Bu markayı kullanan herkes “ Ride Life. Ride Giant” sloganına hakimdir. Giant sür hayatın keyfini sür sloganı ile satışa sunulan bu marka dünyanın en iyi bisiklet markaları arasında üçüncü sırada yer almaktadır. Amatör olarak bisiklet sürmeye başlayacaksınız 2 bin TL ile 5 bin TL arasında değişen ROAM veya Talon modellerini tercih edebilirsiniz.

4- Scott Sports

YouTube video

Scott sports markası; kayak, motorcross, koşu malzemeleri ve bisiklet üretiminde İsviçre’nin en değerli markasıdır. Bisikletlerini çeşitli özellikler ile piyasaya süren markanın en hafif kadrolu bisikletleri ve en hafif süspansiyonlu bisikletleri sıklıkla tercih edilmektedir. Bu modelleri ile dünya genelinde birçok bisikletçinin kalbini kazanmayı başarmıştır.

5- Cannondale

Cannondale bisiklet markası özellikle tasarımıyla bisikletçilerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Tasarımı çok beğenildiği için bu başarısı ödül ile de taçlandırılmıştır. Bisikletin üretimlerinde yine kendi tasarımları olan amortisörler tercih edilmiştir. Bu şekilde bir parça üretimi de AR-GE çalışmalarına önem verdiğini gösterir.  

YouTube video

Ülkemizde de bu marka çok sık olarak tercih edilir ve satılır. Kalitesi sayesinde özellikle dağ bisikletçileri bu markanın modellerini tercih ederler. Eğer siz de amatör olarak başlangıç yapmak isterseniz Trail modeli ile kusursuz bir dağ sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz. Dünyanın en iyi bisiklet markları arasında gösterilme nedenini test sürüşü ile kısa sürede anlayabilirsiniz.

6- Santa Cruz

Santa Cruz özellikle eşsiz tasarımı ile birçok bisikletçinin tercihidir. Dağ sporlarına meraklı iseniz bu bisiklet tam sizlik. İstediğiniz engebeli arazilerde konforlu şekilde ilerleyebilirsiniz. Yüksek satış rakamları sayesinde dünyanın en iyi bisiklet markaları arasında yerini alıyor. Anketlerde kullanıcılar tarafından her zaman yüksek oy alarak kalitesini tescilliyor. Califronia merkezli olarak üretilerek piyasaya sunulmaktadır.

7- Bianchi

YouTube video

Bianchi bisiklet markası ülkemizde en çok tanınan ve kullanılan markadır. Birçok 80 ve 90 nesli bu markanın bisikletleri ile büyümüş ve ilk deneyimlerini bu bisiklet ile yaşamıştır. Bisiklet dünyasının en eskilerinden olan bu markanın serüveni 1885 yılında başlamıştır. Fiyatı ve performansı herkese hitap ettiğinden dünya genelinde de çokça tercih edilmektedir.

8- Orbea

Dünyanın en eski bisiklet üreticilerinden biri de Orbea bisiklet markasıdır. Zorlu parkurların üstesinden rahat şekilde gelebilmeniz için tasarlanmıştır. Hem kullanılan malzemeler kalitelidir hem de engebeli arazilerde denge sağlayabilmeniz kolaydır. Türkiye’de de satışı olan bisiklete kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

9- Cube

Cube bisiklet markası ülkemizde satışı olmadığından pek bilinmemektedir. 1993 yılında Almanya’da kurulan ve Avrupa’nın en çok tercih edilen bisiklet markalarındandır. Kaliteli bir bisiklet satın almak istiyorsanız bu markayı tercih edebilirsiniz fakat yurt dışından getirtmenize gerekebilir.

10- Merida

Dünyanın en iyi bisiklet markaları arasında yerini alan Merida, Tayvan merkezlidir fakat AR-GE çalışmaları Almanya’da yürütülmektedir. Kaliteli ve konforlu bisiklet üreten firmanın bisiklet modelleri ülkemizde de büyük oranda tercih edilmektedir. Uluslararası bisiklet şampiyonlarında, sürücüler tarafından kullanılmaktadır.

YouTube video

Kendinize bir marka bisikleti satın almak isterseniz bu markalara göz atabilirsiniz. Bisiklet satın alırken hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz önemlidir. Şehir bisikleti, yol bisikleti, dağ bisikleti veya show bisikleti gibi tercihlerinden kararınızı vermelisiniz. Daha sonra en iyi ve daha iyi kaliteli bisiklet seçimlerine başlamalısınız. Bu listede yer alan dünyanın en iyi bisiklet markaları dışında daha çok bisiklet markası vardır. Kendiniz için en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!