featured

Koronavirüs Salgını: Bu Ülkenin Sokaklarından Ceset Topluyorlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs can almaya devam ediyor. Bolivya’nın sokaklarında 5 gün içinde toplan 420 cansız beden toplandı. Cesetler; sokaklarda, arabalarda ve evlerin içinde bulundu. Bulunan cesetlerin yüzde 90 civarının ölüm nedeni corona virüsü olduğu tahmin ediliyor.

Tüm insanlığı tehdit eden salgın, son 1 haftadır Bolivya’yı etkisi altına almaya başladı. Özellikle 3 şehrin sokaklarından 1 hafta içinde 420 ölü insan toplandı. Ülke genelinde büyük çalışma yürüten ekipler daha fazla ölüm gerçekleşmesinden korkuyor.

YouTube video

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bolivya Emniyet Müdürü Ivan Rojas farklı kentlerde bulunan ölülere dair sayılar verdi. Cochabamba kentinde 191, Başkent La Paz’da 141 ve Santa Cruz kentinde 68 cesede ulaşıldığını iletti. Ekipler bu sayılara 15-20 Temmuz aralarında yaptıkları çalışmalarla ulaştı.

Koronavirüs Ölü Sayısını Artırabilir

Dünyada, salgından dolayı ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle salgının bitti düşüncesi nedeni ile rehavete kapılan insanların olduğu ülkelerde vaka sayıları hızla artıyor. Bolivya da ölümlerin ve vaka artışların hedefinde yer alıyor. Açıklanan resmi kaynaklara göre şu ana kadar virüsten ölenlerin sayısı 2 bin 200 civarında ve bu sayının daha da artmasından korkuluyor.

Bolivya adli tıp kurumu da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre kuruma, hastaneler dışında da cesetler geliyor. 1 Nisan tarihinden itibaren 3000 civarında cesedin hastaneden ayrı olarak kendilerine getirildiğini açıkladılar.

Bilim Kurulu Seçimlerin Ertelenmesini İstedi

Bolivya, Eylül ayında yeni bir seçime hazırlanıyor. Fakat sokaklardan cesetlerin toplanması ve ölümlerin artması sonrasında bilim kurulu açıklama yaptı. Yapılan açıklamada başkanlık seçimlerini ertelenmesi talep edildi. Covid-19 atmosferinde bir seçim yapılmasını istemediler.

Mevcut başkan Evo Morales 14 yıldır iktidarda bulunuyor ve seçimlere hile karıştırmakla suçlanıyor. Bu nedenle de protestoların hedefi olmuş durumda. Protestolarla beraber de ordu tarafından baskı gören başkan, 10 Kasım’da istifa etmesi yönünde uyarıldı.

YouTube video

Bilim Kurulu tarafından önerilen seçimlerin ertelenmesi teklifine 8 parti onay verdi. Fakat Morales’in partisi Sosyalizm Hareket Partisi bu teklife karşı çıktı. Karşı çıkma nedeni olarak da geçici hükümetin daha fazla iktidarda kalma isteği olarak açıklandı.

Şuan ki geçici hükümet sağcı parti olarak biliniyor. Geçici hükümetin başkanı Jeanine Anez geçtiğimiz günlerde koronavirüs testi olmuştu. Test sonuçlarını açıklayan başkan, testinin pozitif olduğu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!