featured

MasterChef’te Berk mi Eray mı Kim Kazandı? Lazanya Nasıl Yapılır? İtalyan Usulü Lazanya Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

12 Ağustos 2020 Çarşamba günü MasterChef’te 11. yarışmacı kim oldu? ErayBerk mi? İlk etapta yarışmacılardan istenen lazanya nasıl yapılır? İtalyan usulü lazanya tarifi ile en lezzetli yemeği yapıp şeflere sunanlar kimler oldular? MasterChef yaratıcılık oyununa kimler seçildi?

MasterChef’te İtalyan Usulü Lazanya İstendi!

MasterChef yarışmasının ilk etabında yarışmacılardan İtalyan usulü Lazanya yapmaları istendi. Genel olarak bütün yarışmacılar yemeğin lazanya olmasından memnun kaldılar. Çekişmeli bir yarışma oldu. Fakat ilk etabın sonunda Büşra yemeğini yetiştiremediği için ağladı. Şefler Büşra’nın kendine güvenmediğini belirttiler.

Yaptıkları lazanyayı şeflere sunan yarışmacıların yemekleri şefler tarafından tadıldı. Tadım sırasında yarışmacıların geneli lazanya hamurunu haşlamadıklarını belirttiler. Üç şefin verdiği karar sonucunda altı kişi seçildi.

İlk turu Eray, Uğur, Kayhan, Gülşah, Celal ve Berk başarıyla geçtiler. Peki, ikinci turun sonunda yarışmayı kazanan kim oldu ve MasterChef 11. yarışmacısı kim seçildi?

Yaratıcılık Oyunu Malzemeleri Un ve Şeker!

Yarışmacılara ikinci etapta un ve şeker ile bir yiyecek çıkartmaları söylendi. Yine çekişmeli bir etap başlamıştı. Kimi tart yapacağını, kimi höşmerim tatlısı yapacağını, kimi ise şeflere daha farklı lezzetler çıkartacaklarını söylediler.

Şefler tatlıda en önemli kriterlerden birisinin görsel olduğunu belirttiler.  Verilen süre içerisinde tatlılarını en iyi ve en lezzetli şekilde şeflere sunan yarışmacılar seçilebilmek için çok iyi bir şekilde mücadele verdiler.

MasterChef yarışmasında son altıya kalan kişilerden yalnızca bir kişi ana kadroya alınacaktı ve üç şefin tadım aşamasından sonra yarışmacılar tek tek elendiler.

Son ikiye kalan Eray ve Berk oldu. Yarışmayı kazanan 11. yarışmacı ise Berk seçildi. Berk günün kazananı olarak ana kadroya katıldı.

İtalyan Usulü Lazanya Tarifi!

İtalyan usulü lazanya denilince her ne kadar akla ilk gelen lazanya tarifi kıyma ile yapılan olsa da, sebzeli lazanya da yapılmaktadır. Şimdi kıyma ile yapılan lazanya nasıl yapılır, tarifini verelim!

Malzemeler

1 paket hazır lazanya,Yarım kilo kıyma,1 adet kuru soğan,1,5 su bardağı konserve domates,Arzuya göre maydanoz,Yarım litre süt,75 gram parmesan peyniri,150 gram kaşar peyniri,1 yemek kaşığı tereyağı,1,5 yemek kaşığı un,3 yemek kaşığı sıvı yağ,Karabiber,Pul biber,Tuz.

İtalyan Usulü Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya nasıl yapılır? Lazanya yapmak için öncelikle kıyma, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, ince ince doğranmış kuru soğan ve bir miktar tuz ile pişirilir.Kıymanın üzerine çok küçük doğranmış konserve domates ilave edilir ve domates suyunu hafif çekip kırmızı rengini yağa bırakana kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir.En son çeyrek çay kaşığı karabiber ve bir miktar pul biber ilave edilir. 1-2 dakika kadar daha pişirildikten sonra kıymalı iç harcı ocaktan alınır. Beşamel sos hazırlamak için bir tava içerisinde un tereyağı ile biraz kavrulur. Üzerine azar azar süt ilave edilerek sos iyice çırpılır.En son bir miktar tuz ve rendelenmiş parmesan eklenerek, çok koyu olmayan biraz sıvı beşamel sosu elde edilir.Sırasıyla çukur bir tepsiye beşamel sos, makarna ve kıyma karışımı olmak üzere en az üç kat makarnadan lazanya hazırlanır.Lazanyalar yumuşayıp üzeri hafif pembeleşince rendelenmiş kaşar peyniri lazanyanın üzerine serpilir ve 3-4 dakika kadar kaşarların erimesi sağlanır.Verdiğimiz lazanya tarifi ile pişen ve hazır hale gelen lazanya, servis tabaklarına alınarak sunulur.

Afiyet olsun!

MasterChef 24. Bölüm Fragmanı Yayınlandı!

https://www.youtube.com/watch?v=xcuDlS-pz8k

Yayınlanan MasterChef 24. Bölüm fragmanı bir sonraki bölümünde çekişmeli geçeceğini gösteriyor. 13 Ağustos’ta yani bugün MasterChef’te kim kazandı sorusunun cevabını ise akşam yayınlanacak bölümün sonunda öğreneceğiz. Fragmandan görüldüğü üzere Kayhan, Dilara ya da Walison, bu üç yarışmacıdan biri diskalifiye mi oldu?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!