featured

Zihin Nakli ile Beden Değiştirme Artık Bilim Kurgu Değil! Ölümsüz Yaşam Kapıda

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiç başka bir bedenle yer değiştirmek istediğiniz oldu mu? Aynı kişilik ile farklı bir bedende güne merhaba demek istediğiniz? Bunun gerçek olacağını söyleseler inanın biz de inanmazdık!

Beden Değiştirme Artık Mümkün

Beden değiştirmenin sadece bedende etki etmediğini, beden değiştiren kişilerin karakter ve davranışlarında da değişiklik olduğunu yapılan araştırmalar kanıtladı. Hatta kişinin karakterinde de derin etkiler ortaya çıkıyor.

 

Karolinska Enstitüsü’nden bazı bilim insanları bireylerin psikolojik ve fiziksel benlik arasında ki ilişkileri araştırmak istediler. Bu araştırma da algısal yanılma sayesinde kişilerin beden değiştirme durumunu tecrübe etmelerinin yolunu bulmalarını sağladı.

Araştırmayı yürüten ekip iki arkadaşın beden değiştirmeyi tecrübe ettiklerinde kişiliklerinin birbirlerine daha çok benzediğini gördü.

Bu çalışmayı yürüten baş Dr. Pawel Tacikowski bu durumu gördükten sonra şu cümleyi kurdu;

“Beden değiştirme artık bilimkurgu filmlerine ayrılmış bir alan değil”

Dr. Pawel Tacikowski sanal gözlük yardımıyla, bedenlerinin yer değiştirdiği algısını yaratmak istediği kişilere diğer kişinin vücudunu birinci şahıs bakış açısıyla gösterdi. Daha sonra gerçekten bedenlerinin yer değiştirdiğini düşünmeleri için kişilerin vücutlarının belirli bölgelerine aynı anda dokundu.

Yarattıkları illüzyonun gerçekten işe yarayıp yaramadığını test etmek isteyen araştırmacılar, bedenlerinin değiştiğini düşünen kişileri bıçakla tehdit edip kendilerini güç bir durumda hissedip hissetmediklerine baktı. Tüm bunların sonunda araştırmacılar gördü ki katılımcı kişiler başka birinin bedeninde uyanmış hissediyorlar ve bunu hissetmeleri sadece birkaç dakika sürüyor.

Bu sanal beden değişimi gösterdi ki bedenlerinin değiştiğini gösteren kişiler sadece bedenen değil karakteristik olarak da yer değiştiriyorlar. Yani birbirlerinin huylarını alarak o şekilde davranıyorlar. Zihinsel ve fiziksel özelliklerin arasında ki kopukluklar kişilerin hafızalarında da etkili oldu.

Yaptıkları araştırmalardan yola çıkarak konuşan Dr. Pawel Tacikowski şunları kaydetti;

“İnsanların kendileriyle ilgili şeyleri daha iyi hatırladığına dair sağlam bulgular var. Dolayısıyla, yanılsama esnasında kişinin öz temsiline müdahale edersek bunun hafıza performansını genel olarak düşürmesi gerektiği kanısına vardık.”

Araştırmayı yürüten doktorlar bu deneyi daha spesifik klinik çalışmalar da kullanmak istiyor. Böylece depresyon gibi psikiyatrik sorunları tedavi etmeyi amaçlıyorlar.

Çalışma işe yarar mı bilinmez ama sanal gerçeklik ile beden değiştirme hissi verilebiliyorsa bu yöntem başka şeylerde de kullanılabilir. Hatta bir gün sanal gerçeklik ile uzaylı simülasyonu yaratılabilir. Kim bilir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!