featured

Üzüm Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Üzüm Sirkesi Cildi Beyazlatır mı ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatlı ve besleyici meyvesi ile zengin bir fermantasyon türü olan üzüm sirkesinin faydaları nelerdir? Yemeklerde çok fazla kullanılan üzüm sirkesi temizlikten hastalıklara şifa olmaya kadar pek çok derde deva olmaktadır. Yaş ya da kuru üzümden üzüm sirkesi elde edilebilirken; üzüm şırasından elde edildiği için içinde bol miktarda asetik asit bulunmaktadır. Siyah, yeşil ya da kırmızı fark etmeksizin her çeşit üzümden üzüm sirkesi elde etmek mümkündür. 

6 Soruda Üzüm Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Üzüm sirkesi içinde bulundurduğu asetik asit sayesinde vücuttaki yağın birikmesinin önüne geçmektedir. Ayrıca bu mucizevi sirke türünün kalp rahatsızlıkları ile savaştığı bilinirken, her gün düzenli olarak 1 – 2 kaşık alınmasının kolesterole iyi geleceği önerilmektedir.

Yine içeriğindeki B12 vitamini ve folik asit sayesinde kan hücrelerini çoğaltır ve kansızlığa iyi gelir. Diş ağrıları ve diş eti rahatsızlıkları gibi sorunlara karşı üzüm sirkesi içmek etkili bir çözümdür. Ancak daha önce de hatırlattığımız gibi doktor önerisi olmadan bu tür bitkisel yöntemler denenmemelidir.

1 – Üzüm Sirkesi İçilir mi ?

Pek çok uzman öğünlere 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi eklemenin veya sabahları 1 bardak suya karıştırılarak içilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylemektedir. Özellikle hastalıkların bol olduğu aylarda içilmesi vücut direncini artırarak, hastalıklardan korunmayı sağlar. 

Her sabah düzenli olarak 1 yemek kaşığı kadar üzüm sirkesi direkt içilebileceği gibi, suyla seyreltilerek gargara şeklinde de kullanılabilir. Bu yöntem ile üzüm sirkesi, boğaz tahrişlerine, boğaz ağrılarına ve bademciklerin temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda yine düzenli tüketimi ile baş ağrıları, kemik ve kas ağrılarına iyi gelir.

2 – Üzüm Sirkesinin Saça Faydaları Nelerdir?

Antifungal özelliği bulunan üzüm sirkesi, kafa derisindeki saç foliküllerini güçlendirir. Üzüm sirkesinin faydaları arasında önemli bir yere sahip olan saç sağlığı konusunda bu doğal bitkinin önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır. Saçlara doğal bir parlaklık ve güç verir; böylece güçlü bir saç derisi sayesinde saç dökülmeleri azaltılır.

Duş esnasında saçların üzüm sirkesi karıştırılmış su ile durulanması ise kepek oluşumunun önüne geçmektedir. Yine üzüm sirkesi ve su ile saç derisine masaj yapmak kafada oluşan mantarlara ve egzama gibi dökülen kabuklu yaralara da iyi gelmekte ve üzüm sirkesinin faydaları içinde yer almaktadır.

3 – Üzüm Sirkesi Cildi Beyazlatır mı ?

Üzüm sirkesi, antioksidan özelliği ile ciltteki sivilce lekeleri, güneş lekeleri ve koyu renkli lekeleri yok ederek cilt rengini açar. Ayrıca güneş kaynaklı kızaran cilt yanıklarına da üzüm sirkesi sürerek acı dindirebilir ve cilt rengi açılabilir. Su ile biraz seyrelterek pamuk yardımıyla cildin düzenli olarak temizlenmesi, cilt problemlerini azaltacaktır. Özellikle yağlı cilt tipine sahip kişilerde cildin yağ dengesini sağlamasında ve sivilce oluşumunu önlemekte büyük etkiye sahiptir.

Aynı zamanda vücudu sıkılaştırma gibi bir özelliği de vardır. Selülit oluşan bölgelere, varis oluşan bölgelere nemlendirici ile birlikte düzenli olarak sürüldüğünde, cilt üzerinde iyileşmeler görülecektir. Cilt dokusunu güçlendirmek için kullanılan bu bitki, doğal bir yaşlılık önleyici özellik taşımaktadır. 

4 – Üzüm Sirkesinin Faydaları: Zayıflatır mı ?

YouTube video

Üzüm sirkesi, metabolizmayı hızlandırarak yağları daha kolay ve hızlı bir şekilde eritmeye yardımcı olur. Çoğu diyetisyen tarafından kilo vermeye yardımcı olduğu için salatalara ve diğer diyet menüsüne eklenmektedir.

Sirke, insülin seviyesini düşürerek tokluk hissi verir ve kişiyi uzun süre aç kalmaya dayanıklı hale getirir. Yine içerdiği asetik asit ve diğer asitler sayesinde iştah bastırıcı özellik taşımaktadır. Düzenli üzüm sirkesi tüketimi kilo vermek için kullanılabilecek doğal bir yöntemdir.

5 – Elma Sirkesi mi Üzüm Sirkesi mi ?

Salatalara, çorbalara ve yemeklere katılan elma sirkesi ve üzüm sirkesi arasında tercih yapmak pek çok kişiyi ikileme düşürmektedir. Fakat, iki bitkinin tabiatına bakıldığında, elma sirkesi ve üzüm sirkesi birbirinden çok da farklı özellikler taşımazlar.

Elbette ki her sirkenin kendine has ait özellikleri bulunmaktadır. Asit oranları, tatları, yapılışları, faydaları, zararları gibi faktörler birbirlerinden farklıdır. Ancak ikisi de doğal bitki özlü son derece güvenilir ve faydalı iki sirkedir.

6 – Üzüm Sirkesi Temizlikte Kullanılır mı?

Üzüm sirkesinin faydaları sadece yemek, sağlık gibi alanlarda değil; temizlik, cilt bakımı gibi geniş kullanım alanına sahiptir. Elma sirkesinin faydaları ise sağlık gibi alanlarda kullanılsa ve oldukça yararları bulunsa da genelde yemekler için tercih edilen bir üründür.

Tamamen doğal bir şifa kaynağı olan üzüm sirkesi genç yaşlı, çocuk büyük herkes tarafından düzenli tüketilmelidir. Kimyasal madde kullanmak istemeyen ve bu nedenle temizlikte tamamen doğal ürünleri tercih edenler için elma sirkesi kusursuz bir temizleyici madde olarak kullanılır. Enfeksiyon temizleme, bakteri ve virüsleri yok etme gibi özellikleri ile son zamanlarda da sık sık kullanılması gereken bir doğal yöntemdir.         

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!