featured

X Men Karakterleri Nelerdir? Özellikleri Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

X Men karakterleri gerçekte insan olup sonradan mutantlaşarak gen değişimi ile yepyeni kimliklere bürünmüşlerdir. Özel bir film serisi olan X Men izleyicisine etkileyici bir görsel şölen sunuyor. Ayrıca karakterler ilk çıktığı günden beri çokça içselleştirilmiş ve kostümlerle canlandırılmıştır.

X Men 1 ile karakter sayısı fazla olmayan filmin ilerleyen serilerine birçok karakter eklenmiştir. Özellikle başrol oyuncuları değişmeden devam etmiştir.

Şimdi birlikte X Men hakkında karakter analizlerini inceleyelim.

X-Men Karakterleri ve Özellikleri

Büyük kitlesi bulunan X Men filminin karakterleri arasında sürekli kalıcı olan 7 kişi bulunuyor. Bu karakterlerin ayrı ayrı özelliği bulunmakla beraber özel hayatları da oldukça dikkat çekmektedir.

X Men karakterleri kimlerdir ve özellikleri nelerdir bakalım:

1- Profesör X

Ekibin kurucusu karakterleri bir araya toplama rolünü üstlenen Profesör X kesinlikle güzel işler ortaya çıkardı. Karakteri canlandıran Patrick Stewart rolüyle özdeşleşmiştir.

2- Jean Grey

Phoenix olarak da bilinen Grey, Logan’ın hafıza kaybı yaşadıktan sonra tanıştığı ilk aşkıdır. Sophie Turner tarafından canlandırılan karakter çokça sevilmiştir. Yetenek olarak telekinetik özelliklere sahip olması onun yerinin filmde vazgeçilmez olduğunun göstergesidir. Kişilerin aklını okuma bu özelliklerin güzel bir örneğidir.

3- Cyclops

Fazla sert olmayan bir üsluba sahip olan Cyclops soğuk duruşuyla kendi karakterini oluşturmuştur. Kendinden emin bir lider olup patlamaları kontrol eder.

4- Logan

Ellerinden bıçaklar çıkan Wolverine olarak bilinen güçlü bir karakterdir. Çokça sevilmiş olan karakter birçok alanda canlandırılmıştır. Fiziksel olarak aşırı güçlü olan karakter şifa gücü ve insanüstü duyuları ile ön plana çıkar.

5- Fırtına

Fırtına kadın olarak bilinen Ororo Munroe olumsuz durumlarda ortamın kontrolünü sağlamak adına göz bebekleri kaybolarak elleri havada fırtına çıkarmaktadır.

6- Beast

Hank McCoy ismi ile tanıdığımız Beast ilaçlarla kontol edilebilen maymun benzeri bir yaratık olmuştur. Güçlü ve etkili bir karakterdir.

7- Spyke

X Men karakterleri arasında Evan Daniels olarak bilinen Fırtına karakterinin yeğenidir. Takımın en genç üyesidir. Kemiksi sivri bir iskeleti olup çok kıvrak bir karakterdir.

8- Rogue

Mistik özelliklere sahip olan yetenekli bir karakterdir. Başlarda kimse Rogue içlerine almak istemediler ama sonrasında mistik özelliğini gören üyeler aralarına kabul ettiler.

X-Men Oyuncular

Filmin karakterini canlandıran birçok oyuncu bulunmaktadır. Özellikle baş karakterler mükemmel işler ortaya koymaktadır. Ayrıca karakterlerin güçleri rollerin ayırt edilmesinde çok büyük etmendir.

Şimdi oyuncu isimlerine bakalım:

Wolverine-Hugh Jackman

Profesör X-James McAwoy-Patrick Stewart

Mystique-Jennifer Lawrence

Storm-Halle Berry

Magneto-Michael Fassbender-Ian McKellen

Jean Grey-Famke Janssen-Sophie Turner

Üstte bulunan oyuncular X men karakterleri arasında en çok tanınanları olup çokça sevilmektedir.

X-Men Serisi

Filmin birçok serisi bulunmaktadır özellikle son dönemde çıkan kişi biyografileriyle çokça ses getirmiştir. Logan karakteri üzerine yapılan film geniş bir izleyici kitlesine ulaşarak herkesi şaşırtmıştır. Gelin X Men’in film serisini inceleyelim:

X-Men-2000

https://www.youtube.com/watch?v=TnIbF4uizbA

X -Men 2-2003

YouTube video

X –Men: Son Direniş-2006

YouTube video

 X-Men: Birinci Sınıf-2011

https://www.youtube.com/watch?v=ZVuDuHgfnLY

X-Men: Days of Future Past-2016

https://www.youtube.com/watch?v=RUDF517C5fY

X-Men: Apocalypse-2016

YouTube video

X-Men: Dark Phoenix-2019

YouTube video

X-Men: The New Mutants-2020

YouTube video

Serinin filmleri bu isimlerle karşımıza çıkmaktadır. İlk filmden son filme kadar X Men’in severleri hep merakla beklemektedir.

Mystique

X Men karakterleri arasında inanılmaz bir karakter olan Mystique sayesinde eşsiz bir rol üstlenmektedir. Gördüğü, duyduğu herkesi taklit edebilme yeteneği ile görsel şölen sunmaktadır. Hatta yeri geldiğinde başka mutantların da kılığına giren Mystique casusluk görevlerini yapabilmektedir.

Biraz soğuk bir karakter olmasının sebebi mavi rengi, kızıl saçı ve sarı gözlerinden ürken toplum onu dışlamıştır. Bu da onu herkesten uzak ve soğuk biri haline getirmiştir. Tesadüfen Xavier’in evine girer ve tanışırlar. Büyüyene kadar Xavier yanında kalarak güçlü bir mutant olmuştur.

X-Men Düşmanları

X Men’in savaştığı birçok düşman bulunmaktadır. X Men karakterleri bu kişilerle savaşırken çeşitli efsaneler ortaya çıkmıştır. Başta İyi karakterlerin yetenekleri bu düşmanları alt üst ederken izleyiciler bu anları soluksuz izlemektedir.

X Men’in düşmanları aşağıda bulunmaktadır:

ArcadeApocalypseAvalancheBlobCassandra NovaDark PhoenixDeathbird ExodusBlack Tom CassidyJuggernautLady DeathstrikeSpiralToadWendigoWhite Queen

Düşman isimleri listede yer alırken her geçen gün düşmanlar ve yetenekleri artarak alt etmek için daha da zorlayıcı olmaktadır.

X-men çizgi roman serisi günümüzde hala oldukça rağbet görmektedir. Çizgi romanlarda geçen karakterler beyaz perdeye uyarlanarak sinema severler ile buluşturulmuştur. X men çizgi romanı satın almak isterseniz burayı tıklayabilirsiniz. Bu çizgi romanlarda scott summers’dan tutun da profesör xavier’e kadar tüm karakterleri bulmanız mümkün. Eğer siz de Çizgi roman okumayı sevenlerdenseniz önce romanı okuyup daha sonra film serisini izleyerek filmden alacağınız hazzı arttırabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!