featured

Quentin Tarantino Kimdir? Quentin Tarantino En İyi Filmleri Hangileridir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Quentin Tarantino kimdir sorusu genellikle Tarantino filmlerini izleyen seyircilerin filmden hemen sonra cevap aradığı sorulardan birisidir. Tarantino, kendine özgü bir sinema tarzı geliştirmiştir ve sinema dünyasına damga vuran filmlere imza atmıştır. Onun farkı filmlerde hemen anlaşılmaktadır ve bu da insanlarda merak duygusunu uyandırmaktadır.

Peki, insanları bu kadar heyecanlandıran filmlere imza atan Quentin Tarantino kimdir? En ünlü filmleri hangileridir? İşte, sinemanın dünyasının eşsiz dâhisi Tarantino hakkında merak edilen her şey…

Kült Filmlerin Dahi Yönetmeni

Tarantino, imza attığı çapraz kurguları kadar akıllara kazınan vahşet sahneleri ve pop kültürüne yaptığı göndermeler ile de tanınıyor. Ve kendine özgü hayran kitlesi tarafından çok seviliyor. Oluşturduğu sinema dili ve özgün tarzı ile izlendiği zaman bu Tarantino filmi diyebileceğiniz birbirinden ilginç ve güzel filmlere imza atıyor.

Quentin Tarantino, yönetmenliği kadar senaryo yazarı, yapımcı ve oyuncu olarak da karşımıza çıkıyor. İşte, imza attığı kült filmler ile tam bir sinema dâhisi kabul edilen Tarantino’nun merak edilen hayatı ve ünlü filmleri…

Quentin Tarantino’nun Hayatı

https://www.youtube.com/watch?v=Q9rNYRx8Cko

Amerika Birleşik Devletleri Tennessee’de doğan Tarantino, 27 Mart 1963 yılında dünyaya gelmiştir. İtalyan asıllı bir müzisyen ve oyuncu olan bir baba ile yarı Cherokee kızılderilisi yarı İrlandalı olan bir annenin çocuğudur.

Tarantino, ilk film senaryosunu henüz 22 yaşında iken kaleme almıştır. Ancak Tarantino’nun dönüm noktası olacak ve akıllara kazınacak ilk filmi ise Rezervuar Köpekleri (Reservior Dogs) 1992 yılında seyirci ile buluşmuştur. Oldukça kanlı ve nükteli bir soygun filmi olan bu eseri ile Tarantino kendi adı ile özdeşleşecek tarzında başlangıcını yapmıştır. Sonraki yıllarda yazdığı ve yönettiği filmler ile başta Oscar olmak üzere Altın Palmiye, Altın Küre ve Cannes Film Festivali gibi birçok ödüle de layık görülmüştür.

Quentin Tarantino En İyi Filmleri

Sinema dünyasında unutulmaz birçok film armağan eden Tarantino, sektörde de yepyeni kapıları aralamıştır. Yeni tarzlarla genç yönetmenlere ışık olmuştur. Quentin Tarantino kimdir diye arattığınızda adı kadar filmlerinde de söz edildiğini görürsünüz. İşte o filmlerden en iyileri…             

1- Rezervuar Köpekleri

YouTube video

Tarantino’nun ilk filmi olan Rezervuar Köpekleri, bir elmas mağazasını soymayı düşünen grubun öyküsünü alışılmışın çok dışında bir üslupla ekranlara taşıyor. İlk filmi olan bu film ile sinema dünyasına çok etkili bir giriş yapmıştır. Tarantino bu filmde daha sonra da birçok kez beraber çalışacağı Tim Roth ve Michael Madsen’e oyuncu kadrosunda yer vermiştir.

2- Ucuz Roman

YouTube video

Pulp Fiction yani Ucuz Roman filmi ile Tarantino, popüler kültürün tüm yönlerini ortaya koyar. Çok sayıda karakterin artık iç içe geçmiş hikayelerini konu alan film 1994 yılı “Oscar- En iyi senaryo ödülünü” almıştır. Ayrıca Altın Palmiye ödülünü de kazanmıştır. Kendi hayran kitlesi tarafından gerek öyküsü, gerek karakterleri ve gerekse de müziği ile en iyi ‘Tarantino Filmi’ olarak anılmaktadır. Bu filmde John Travolta ve Uma Thurman unutulmaz oyunculukları ile ön plana çıkmıştır.

3- Kill Bill Serisi

YouTube video

İki filmden oluşan bu seri ile Quentin Tarantino sinema dünyasında en ünlü yönetmenler arasındaki sağlam yerini almıştır. Unutulmaz kılıç ve dövüş sahneleri ile hafızalarda yer eden bu seri, yönetmenin filmografisinin de zirve noktalarından biridir. Uma Thurman’ın oyunculuktaki başarısı ile çekildiği 2003 ve 2004 yıllarında bu seri, 30’u aşkın sinema ödülüne layık görülmüştür.

4- Ölüm Geçirmez

YouTube video

Death Proff orijinal adı ile çok sayıda şiddet sahnesini içeren Ölüm Geçirmez, 70’lerin sinema dünyasına yaptığı göndermelerle akıllarda yer etmiştir. Bu önemli yapımda Kurt Russell, Mike Karakteri ile mükemmel bir oyunculuğa imza atmıştır.

5- Zincirsiz

YouTube video

Tarantino’nun gözünden ırkçılığa getirilen eleştiri ile gişe rekorlarına imza atmıştır. 2012 yapımı Zincirsiz yani Unchained Django’da ünlü yönetmen Spagetti Western türündeki ilk filmine de imza atmıştır. Filmin senaryosu, kölelik ve ödül avcılığı temaları etrafında gelişmektedir. Oyuncu kadrosunda Jamie Foxx, Leonardo Di Caprio, Cristoph Waltz, Samuel L. Jackson gibi ünlü oyuncular yer almıştır.

6- Bir Zamanlar Hollywoodda

YouTube video

Once Upon a Time… in Hollywood yani Bir Zamanlar Hollywoodda, Tarantino, seyirciye bir Hollywood panoraması sunmuştur. 2019 yılında izleyici ile buluşan yapımda Leonardo Di Caprio, Brad Pitt ve Margot Robbie gibi yıldızlar oyuncu olarak yer almışlardır.

Bu ünlü yapımlar dışında yine önemli derecede hayran kitlelerine ulaşan Tarantino imzası taşıyan filmler vardır. Bunlar; Soysuzlar Çetesi, Jackie Brown, The Hateful Eight gibi filmlerdir.

YouTube video

Quentin Tarantino kimdir sorusuna cevap olarak bu unutulmaz filmlerin yönetmen ve senaristi diyebiliriz. Çılgın Romantik (True Romance) ve Katil Doğanlar (Natural Born Killers) gibi ünlü yapımların da senaryolarını yazmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!