featured

Tarihin En İyi 10 Müzikal Filmi ile Sanatın Derinliklerine Doğru Bir Yolculuğa Hazır Olun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihin en iyi 10 müzikal filmi sizleri büyük bir şölene çıkarmak için geliyor. Bu filmler gerek müzikleri ile gerek muhteşem oyunculuklarla gönüllere taht kuran bu filmler sinema sektörünün unutulmazlarındandır. Kimi ünlü oyuncuların hatırladıklarında hala gururlandığı yapıtlar arasındadır.

YouTube video

Müzikal filmler çocukluk dönemlerimizden bu yana bizlerle birlikteler. Bazı dönemler yüksek kaliteli eğlence ile cüretkar ve nefes kesici şarkı söylemek isteriz. Yıllar boyunca, orijinal veya sahneden uyarlanmış müzikaller, oyunun kurallarını değiştiren orta ölçekli bir sinema servis ettiler. Bazı filmler ise inançları yeniden doğuruyor ve felsefi bakış açılarına farklı boyutlar kazandırıyor.

Bu müzikal filmlerinin birçoğunu Netflix veya Amazon Prime ile seyredebilirsiniz. Bugün, sizi türünü en iyi şekilde temsil eden küçük ama kapsamlı bir seçki sunacağız.

1- Cry Baby – Hassas Yavru

YouTube video

John Waters bize güzel olmayan şeyleri de sevmemizi öğretiyor. Çirkinlerde güzelliği bulmamızı ve kötü tatlardan etkilenmemize izin vermeyi savunur. Müzikal filmi olan Cry Baby gerçek bir parodi hikayedir. Film bizi lisedeki kızları tek bir gözyaşı dökerek çılgına çevirebilecek genç bir adamı tanıtıyor. Johnny Depp ve Iggy Pop gibi isimlerin yer aldığı bir oyuncu kadrosuyla Cry Baby, müzikallerle dalga geçen komik ve hatta grotesk bir film.

2- The Meaning Of Life – Hayatın Anlamı

YouTube video

Bu müzikal filmi, The Life of Brian’ın üstün başarısı tarafından bir şekilde gölgede bırakıldı. Ancak film, alışılmadık mizah anlayışıyla eğlendirmenin yanı sıra, tüm mizahın içinde kendimize felsefi sorular sormaya mecbur bırakıyor. Hayatın anlamı nedir? Komik ve absürdün ortasında, bu tuhaf müzikalde bu soruları cevaplamaya çalışacaksanız.

3- The Blues Brothers – Cazcı Kardeşler

YouTube video

Aslında bu ikonik filmin kökeni, Saturday Night Live adlı bir televizyon programıdır. Bu programın bir bölümünde John Belushi ve Dan Aykroyd, The Blues Brothers adı verilen armonilerle küçük bir müzikal skeç yaptı. Bu şarkının popülaritesi giderek arttı ve sonunda tam bir müzikal ortaya çıkarıldı. Bu fenomen en sonunda da beyaz perdeye taşındı. Gerisi tarih olarak ve unutulmaz film müziği olarak o zamandan beri herkesin hafızalarına kazınan bir müzikal filmi oldu.

4- Cabaret – Kabare 

YouTube video

Sally Bowles karakterini canlandıran enerjik ve yorulmak bilmeyen Liza Minnelli’yi hatırlamamak mümkün değil. Judy Garland bir müzikal filmi sayesinde bir ikon haline gelebildiği gibi, kızı Liza da aynı şeyi Kabare ile yapmak istiyordu. 1930’lu yıllarda gece hayatı, Kit Kat Klub adlı bir mekanın etrafında şekilleniyordu. Genç bir Amerikalı olan Sally, gösterinin yıldızı olarak karşımıza çıkar. Saygısız, kaba ve aynı zamanda sofistike olan Sally Kabare’deki gösteriyi çalıyor.

5- The Rocky Horror Picture Show

YouTube video

Saygısız karakterlerden bahsetmişken, eksantrik Frank-N-Furter müzikal filmi bu listede kesinlikle bulunmayı hak ediyor. Richard O’Brien tarafından yaratılan ve Sharman tarafından uyarlanan bir kült müzikal mükemmellik olan The Rocky Horror Picture Show, zamanın kanunları ve standartlarının dışında bir yapıt. Kısa bir sürenin sonunda efsane haline geldi. Klişeleri yıkan, garip bir şekilde cinsel özgürlükten bahseden ve dünyanın her yerinde takipçileri büyülemeye devam eden bir film.

6- Chicago

YouTube video

Bir müzikal film her şeyden daha çok eğlenceli olmalıdır. Entelektüel olarak ses ve tematik olarak ilgili nitelikler, filme katkıda bulunan niteliklerdir. Bazen yüz yüze tiyatro bir müzikal olarak çok daha etkilidir. Bunun yanı sıra hiçbir film müzikali, Rob Marshall’ın ‘Chicago’ yorumu kadar eğlenceli değildir. Film sizi güldürecek, şarkı söylettirecek ve eski dünyanın cazibesiyle tamamen gözlerinizi kamaştıracak.

7- Moulin Rouge!

YouTube video

Bazı filmler ya ayaklarınızı yerden kesebilir ya da korkunç derecede itici gelebilir. Ama Moulin Rouge!‘ un yaratıcılığı hiçbir şekilde inkar edilemez tatlı ve keskin olan heyecan verici kurgusu anlatılan döneme ait olamayacak kadar yenidir. O kadar zekice ki, en kayıtsız izleyiciler bile içine çekilecek ve trajik sonunu asla unutamayacaksınız. Bırakın bu müzikal film ile Nicole Kidman sizi havaya soksun.

8- La La Land – Aşıklar Şehri

YouTube video

La La Land, bir müzikalin nasıl görünmesi ve hissettirmesi gerektiğinin hasıdır. Chazelle tam olarak bunu yaparken, aynı zamanda filminin aşık olmuş herkesin bağ kurabileceği etkileyici bir hikaye anlatmasını sağlıyor. Göz kamaştırıcı şarkı ve dans numaralarıyla ‘La La Land’, hem en iyi arkadaş hem de en kötü düşman olduğu bir dünyada özlemlerin büyüleyici ve duygusal bir hikayesidir.

9- Dream Girls – Rüya Kızlar

YouTube video

Dream girls müzikali ilk olarak 1981’de Broadway’de yayınlandı. Hikaye, 1960’lar ve 70’lerdeki R&B dünyasını canlı hayata taşıyan kurgusal grup The Dreams’i anlatıyor. Kurgusal olsa da müzikal bir şekilde gerçek grup The Supremes‘e dayanıyor. Film 2008’de yayınlandı ve Beyoncé ve Jennifer Hudson başrolleri paylaştı. Film, Jennifer Hudson’ın performansı ve şarkı söyleme yeteneği ile öne çıkan bir müzikal filmi oldu.

10- Sweeney Tood: The Demon Barber Of Fleet Street

YouTube video

Sweeney Todd çok ünlü bir müzikal. Stephen Sondheim ve Hugh Wheeler tarafından yaratıldı ve 1979’da ödül aldı. Tim Burton, 2007 yılında Johnny Depp ve Helena Bonham Carter‘ın rol aldığı yeni versiyonuyla sinemaya yeniden taşıdı. Bu film kesinlikle o eşsiz Tim Burton estetiğine sahiptir. Müzikal korku filmleri her gün gördüğümüz bir şey değil ancak bu konseptin mükemmel bir örneği Sweeney Todd: Fleet Sokağı’nın Şeytani Berberi’dir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!