featured

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? Uzun ve Sağlıklı Tırnaklar İçin İpuçları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Herkesin istediği yerde uygulayabileceği evde tırnak bakımı yöntemleri ile muhteşem, uzun, doğal sağlıklı tırnaklar artık hayal değil! Etkileyici, uzun tırnaklar, kişisel tarzınız ve güveniniz hakkında çok şey söyler. Hepimiz uzun tırnakların sağlıklı uzamasının genellikle bir zorluk derecesinin olduğunu biliyoruz. Buradaki basit bazı ipuçları, sağlıklı, uzun doğal tırnaklara nasıl sahip olabileceğinizin göstergesidir ve bir tırnak bakımı ipuçlarını içermektedir.

Tırnaklar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kalıtım ve sağlık, tırnakların ne kadar hızlı uzadığını belirler, ancak tırnaklar tipik olarak günde yaklaşık 0,1 milimetre uzar, bu da tırnağın tamamen yenilenmesi yaklaşık dört ila altı ay sürdüğü anlamına gelir. Sağlıklı tırnaklar, çıkıntılar veya oluklar olmadan pürüzsüzdür. Renk ve kıvam bakımından tek tiptirler ve leke veya renk değişimi içermezler. Tırnaklar yazın kışın olduğundan daha hızlı uzar, baskın elinizdeki tırnaklar daha hızlı uzar ve erkeklerin tırnakları kadınların tırnaklarından daha hızlı uzar.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? Tırnaklarınız Ne Kadar Uzun Olmalı?

Aslında bu konu özel bir seçim meselesidir, ancak akılda tutulması gereken birkaç şey vardır: Tırnaklarınız için uzunluk, faaliyetlerinize ve yaşam tarzınıza bağlıdır. Genellikle tırnak ucu, tırnak gövdesinin üçte birinden fazla uzamamalıdır. Tırnakların hepsi eşit uzunlukta ve kare, oval veya yuvarlak şekilli olduklarında daha az kırılır.

Tırnak bakımı evde doğal yöntemler ile yapılabilecek bir kişisel bakım türü olup, tırnak eti bakımı, ayak tırnak bakımı, keratin tırnak bakımı, tırnak güçlendirici evde bakım uygulamaları ile doğal ve güçlü tırnaklara kavuşmak zor değildir. 

Uzun ve Sağlıklı Tırnaklar İçin Evde Tırnak Bakımı İpuçları

Günlük hayatınızda yaptığınız alışkanlıktan kaynaklanan bazı eylemler uzun ve sağlıklı tırnaklar için engeller oluşturabilir. Tırnaklarınız korumak adına kaçınacağınız basit eylemler tırnaklarınızı ve ellerinizi de koruyacaktır.

1 – Tırnaklarınız Bir Aletmiş Gibi Kullanmayın

Telefonu çevirmek gibi eylemleri gerçekleştirmek için tırnaklarınızı kullanmak yerine elinizin diğer kısımlarını veya bir kalemi kullanın. Tırnaklarınızla koparmayın, dürtmeyin veya kazımayın ve özellikle meşrubat kutularını tırnaklarınızla açmayın.

2 – Eldiven Kullanmayı Alışkanlık Haline Getirin

Deterjanlar tırnaklarınıza özellikle zarar verir, yarılmaya ve soyulmaya neden olabilir. Bulaşıkları yıkarken veya temizlerken eldiven giyinin. Tırnaklarınızı enfeksiyondan korumak ve kuruluğu, hasarı ve doğal yağların kaybını önlemek için bahçeyle işleriyle uğraşırken de eldiven takmalısınız.

3 – Tırnaklarınızı Isırmayın veya Tırnak Etlerinizi Koparmayın

Tırnaklarınızı kısaltmanın görünen nedeninin yanı sıra, bu alışkanlıklar tırnak yatağına zarar verebilir. Tırnaklarınızın zarar görmesinin yanında küçük bir kesik bile bakteri veya mantarların tırnak yatağına girmesine ve enfeksiyona neden olmasına izin verebilir. Tırnaklarınızın yavaş uzadığını unutmayın, yaralı bir tırnak birkaç ay boyunca yaralanma belirtilerini koruyacaktır.

4 – Tırnak Etlerinize ve Tırnaklarınıza İyi Bakın

Kütikül, bakterileri yeni hücrelerin üretildiği tırnak matrisinden uzak tutan bir engeldir, bu nedenle kesilmemeli veya kesilmemelidir. Kütikülünüz tırnak plağında büyüdüyse, tırnak etlerinizi ılık suda yeterince yumuşattıktan sonra, tırnak etlerinizi geri itmek için çok nazikçe bir manikür itici kullanın. Tırnak etlerinizi geri itmenin yanı sıra bu, birikmiş olabilecek ölü deriyi ve kalıntıları gidermenize de yardımcı olacaktır. Bitirdiğinizde ellerinizi nemlendirmeyi unutmayın. Tırnaklarınızı kesin ve tırnak altlarını düzenli olarak temizleyin. Tırnak kenarlarını düzeltmek için manikür makası veya bir tırnak törpüsü kullanın.

5 – Evde Tırnak Bakımı İpuçları – Kırılgan Tırnakların Bakımı

YouTube video

Bir banyo yaptıktan sonra kırılgan tırnakları düzeltmek için el 15 dakikalık bir el banyosu yapın. El banyosu için bulunan özel bitkisel yağlara ellerinizi daldırın ve ardından bir nemlendirici uygulayın. Bir ay içerisinde iki seferden fazla oje çıkarıcı kullanmamaya özen gösterin. Bunun yerine ojeye rötuş yapın. Oje çıkarıcı kullanmanız gerektiğinde, tırnaklarınızı kurutmaya meyili ve ucuz aseton kullanmaktan kaçının.

6 – Uzun ve Sağlıklı Tırnaklar İçin Diyetin Önemi

Diyetiniz protein ve vitaminler açısından eksik oldukça, tırnakları güçlendiren sözde diyet değişiklikleri işe yaramaz. Bununla birlikte tırnaklarınız, aşağıdakiler gibi beslenme sorunlarının açık işaretleri de olabilir.

Kuruluk ve kırılganlığa neden olan A vitamini ve kalsiyum eksikliği.Tırnak sarkmasına neden olan protein, folik asit ve C vitamini eksikliğiProtein eksikliğinden kaynaklanan tırnaklarda beyaz şeritler.Tırnakların yarılmasına neden olan yeterli hidroklorik asit eksikliği.Yetersiz B12 vitamini alımı aşırı kuruluğa, çok yuvarlak ve kıvrımlı uçlara ve tırnakların koyulaşmasına neden olur.Yetersiz çinko, tırnaklarda beyaz lekelerin oluşmasına da neden olur. Tırnak etlerinizin etrafındaki pembe deri, vücudunuzdaki esansiyel yağ asitlerinin zayıf olmasından dolayı kaynaklanabilir.

Bahsedilen vitaminler, vücut sağlığı için gerekli olduğu kadar tırnak sağlığı için gerekli vitaminler olarak da önem taşır. Diyetinizin daha dengeli ve sağlıklı olmayabileceğinden endişeleniyorsanız, bir tıp veya beslenme uzmanına danışmanız gerekebilir.

Güçlü Tırnaklar İçin Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Ne yazık ki, eğer genetik olarak zayıf tırnaklarınız varsa, muhtemelen kalıtsaldır ve onları kalıcı olarak değiştiremezsiniz. Ancak tırnaklarınızı daha güçlü hale getirmek için bir takım pratik şeyler yapabilirsiniz. Yukarıdaki ipuçlarını uygulamak gerçek anlamda faydalı olacağı gibi tırnak güçlendiricileri ve büyütme formüllerini de denemelisiniz. Birçok kadının bu ürünleri nasıl kullanacağı konusunda kafası karışmıştır, bu yüzden birkaç tavsiye:

Bu ürünleri kullanırken İnce bir kat uyguladığınızdan emin olun.Her gün uygulayacağınız için çok fazla birikmesini istemezsiniz.Tırnaklarınızı uzatmanın ilk aşamalarındaysanız, tırnak plağınızda sadece bir güçlendirici ve büyütme formülü kullanın ve her gün uygulayın.Tırnaklarınız çıkmaya başladığında ve oje sürmek istediğinizde, güçlendirici ve büyütme formülünü taban kat ve üst kat olarak kullanın. Böylece uzun ve sağlıklı tırnaklar için yaptıklarınızın doğru olduğundan emin olabileceksiniz.

Evde Tırnak Bakımı Yöntemleri ile Sarı Tırnaklardan Nasıl Kurtulabilirim?

Daha koyu renkli tırnak minesi, oje renklendirme maddesi ve dolayısıyla tırnak plağı arasında bir reaksiyona neden olabilir. Bu da tırnakların sarımsı bir renk almasına neden olur. Her insan için farklı olsa da bu reaksiyon tırnak rengini aldıktan sonraki birkaç gün içinde veya haftalar içinde ortaya çıkabilir.

Tırnakların sararmasını önlemek için, tırnak ojesini uygulamadan önce daima bir taban kat kullanın. Bu sadece lekelenmeyi engellemekle kalmaz, aynı zamanda tırnak minesinin ömrünü de uzatabilir. Zaten sarı olan tırnaklar için 1 limonun suyu sıkılmış yarım bardak suda tırnaklarınızı 15 dakika kadar ıslatın ve bunu haftada bir uygulayın. Siz de 0ile sağlıklı ve uzun tırnaklara sahip olmak istiyorsanız, bu önerilere kulak vermelisiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!