featured

Evde Fön Nasıl Yapılır? Fön Çekmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok kadın Evde düz fön nasıl çekilir ya da hacimli fön nasıl çekilir gibi soruların cevaplarını merak ederler. Sizler için en kolay fön çekme yollarını hazırladık!    

Evde Fön Nasıl Yapılır?

Dümdüz, dalgalı ama illaki bakımlı görünen saçlar haliyle kadınların evde  fön nasıl yapılır, sorusunu sormalarına neden oluyor. Güzelliğine önem veren biriyseniz mutlaka hayatınızda dönem dönem bu tarz sorular olacaktır. Evde fön nasıl yapılır? Ya da en iyi fönnasıl çekilir soruları sürekli düşündüğünüz ama bir türlü tatmin edici cevabı alamadığınız konular olabilir. Peki evde fön nasıl yapılır? Çektiğiniz fönler kuaförünüzün çektiği fönler gibi olmuyorsa doğru yerdesiniz. Belki de sizin bilmediğiniz bazı püf noktalar vardır. İşin ince noktalarını yakaladıktan sonra belki sürekli gittiğiniz kuaförden daha iyi fön çeker hale geleceksiniz. Ancak o hale gelmeden önce çok kez deneme yapmanız gerektiğini sizlere hatırlatmakta fayda var.

Güzelliğine ve bakımına önem veren insanlar genellikle saç görüntüsüne de önem verir. Her ne kadar fön çekmeyi sevmeyen kadınlar olsa da fön çekmeden evinden yüz metre bile ilerlemeyen kadınlar da yok değil. Makalemizin sonunda öğreneceğiniz teknikler sayesinde en etkili fön çekme becerisine sahip olacaksınız. Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var o da çok abartmamak. Her şeyin çoğu zarar azı karardır. Bu nedenle işlemleri yaparken çoğundan bir şey olmaz düşüncesinde bulunmayın. Sonrasında oluşacak manzara sizi bir hayli üzebilir.  

Düzenli Saç Kesimi Yapılmalı

Evde fön nasıl yapılır, sorusunu sormadan önce düzenli olarak saçlarınızı kestirmeniz gerekir ki saçlarınız bakımlı dursun. Düzenli saç kesimi yapılmalı, doğru ve etkili fön çekebilmek için öncelikle saçınızın bu duruma hazır olması gerekiyor. Hazırlık aşamasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta saçlarınızın düzenli olarak kesiliyor olması. Düzenli olarak kesilen saçlar diğer saçlara göre daha fazla hava alır haldedir. Nefes almasını sağladığınız saçlar fön sırasında işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır. Evde fön nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz cevapların işe yaraması için saçınızın düzenli kesilmesi gerekmektedir.

Saçlarınızı Her Zaman Islakken Tarayın

Evde fön nasıl yapılır sorusunun cevabını uygulamaya başlamadan önce kendinize alışkanlık olarak kazandırmanız gereken özellik mutlaka saçı ıslakken taramak olacaktır. Saçınızı banyodan hemen sonra taramanız hem işinizi kolaylaştıracak hem de söz konusu kırılmaların önüne geçecektir. Kuru saçlar tarama sırasında kırılmalara oldukça maruz kalabilmekte.

Güçlü Fön Makinesi Kullanın

Aslında etkili fön çekme konusun en can alıcı noktası tam da burası. Kullandığınız malzemeler güçlü olmalı. Şöyle ki, evde kullandığınız fön makineleri kuaförünüzde kullandığınızdan daha güçsüzdür. Doğru ve etkili bir fön çekimi için kurutma makinenizin yüksek ısılara çıkması gerekmekte. Bu tarz makineleri kuaförlerinizin toptancılarından temin edebilirsiniz. Ancak bilmeniz gereken bir diğer husus bu makinelerin ucuz olmadığıdır. Ortalama olarak 500TL den başlayan söz konusu makineler evde fön nasıl çekilir sorusunun cevabı olacak ve düzgün fön çekebilmeniz için size yardımcı olacaktır.

Doğru ve Uygun Fırça

Güçlü bir fön makinesinden sonra dikkat edilmesi gereken konu mutlaka saç fırçasıdır. Saç yapınıza uygun ve saçınızı yolmayacak yapıda bir fırça kullanmanız işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır. Bu konuda içinde seramik kaplamalar olan ve ısıyı daha iyi iletebilen fırçaları tercih edebilirsiniz. Söz konusu seramik fırçaların delikli modellerini tercih ederseniz ısı saçınızın her yanında eşit bir şekilde dağılacaktır. Yani, evde fön nasıl çekilir, sorusunun ilk cevabı elbette ki kaliteli ve doğru fırçadır.

Fönden Önce Ilık Bir Terapi

Evde fön nasıl çekilir sorusunun cevabı öncesinde saçlarınıza hak ettiği değeri vermelisiniz. Fön çekme işleminden önce saçınızı ılık bir su ile yıkamalısınız. Suyun ılık olması saç kökleriniz ve saç hücreleriniz için oldukça önemlidir. Saçlarınızı ılık u ile yıkarken iki kere besleyici ve onarıcı yapıda şampuan kullanmaktan kaçınmayın. Yıkama işleminin sonlarına doğru yaklaşırken suyu soğuk ayara alarak ani şok etkisi yaratabilirsiniz. Söz konusu şok etkisi başınızdaki kan dolaşımını arttıracağı için uzun vadede saçınızı daha güçlü ve hızlı uzar bir yapıya getirecektir.

Bakım Kremleri ve Nemlendiricileri İhmal Etmeyin

Bakım kremlerini ve nemlendiricileri ihmal etmemeniz saç sağlığınız için oldukça önemli. Cildimizin nemli kalması gerektiği gibi saçlarımızın da nemli kalması gerekmektedir. Söz konusu nemlendirici ve bakım kremleri evde fön nasıl yapılır sorusunun cevabı  için biçilmiş kaftandır. Bakım kremlerinin doğal olanlarını tercih etmeniz uzun vadede oluşabilecek kepek sorununa da kökten çözüm getirecektir. Her insanın saçı bakım kremlerine alışık olmayabilir bu gibi durumlar da aktarlardan alabileceğiniz zeytinyağı sabununu kullanabilirsiniz. İlk bir haftalık alışma sürecinden sonra saçınızın eskisinden daha yumuşak olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

 Adım Adım Etkili Fön Çekme Yöntemleri

Sıra geldi evde fön nasıl yapılır sorusunun cevabına. Evde en etkili fönü çekmek için aşağıda ki adımları uygulamalısınız;  

Saçlarınızı söylediğimiz kriterlere göre yıkadıktan sonra kurutma makinenizin en güçlü ayarında başınız öne eğik şekilde kurutun. Bu sırada taramaktan da kaçınmayın. Başınızın öne eğik olması ense tarafınızın daha rahat kurumasına olanak tanıyacaktır.Saçlarınızın birazını kuruttuktan sonra kıskaçlı tokalar ile saçınızı 4 parçaya ayırın.Fön çekme işlemine başlarken sıralama çok önemlidir bu nedenle ense kısmından başlamanız sizin için daha iyi olacaktır. Ön perçemleri daha sonraya saklamakta fayda var.Saçınızın arka tarafından başladığınız fön işlemini daha sonra ön tarafına da uygulayın.Bu işlemleri yaparken ısıyı saçınıza eşit olarak dağıtmalısınız. Homojen olarak dağılmayan ısı saçınızı kesinlikle yıpratır. Ne çok yakın ne de çok uzak bir konumda saçınızı fönleyin.

Makinasız fön nasıl çekilir sorusu da fazlasıyla sorulsa da bu pek mümkün değildir. Föne alternatif olarak saça ütü yapmak vardır ki bu saça çok zarar verir. Düzleştirici ile fön nasıl çekilir sorusu da çok sorulmaktadır. Bunun için yapmanız gereken şey düzleştiricinizi ısıtıp, saçınızdan aşağı doğru çekerken aynı anda saça fön tutmaktır ki bu da sizi oldukça zorlayabilir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!