featured

Youtube Para Kazanmak İçin Neler Yapmalı? Video Çekerek Nasıl Para Kazanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Youtube üzerinden para kazanmak son zamanlarda oldukça popülerleşip adeta bir meslek haline geldi. Youtube üzerinden içerik üretip kamera karşısına geçenlere de youtuber adı veriliyor? Peki Youtube para kazanma Şartları 2019 ve Youtube para kazanma Şartları 2020 kuralları neler?

Youtube Para Kazanmak

Youtube dünyanın izlediği oldukça popüler bir platform. Peki youtube para kazanmak nasıl olur? Youtube para kazanma aktif etme işlemi nasıl yapılır? Yazımızda tüm merak ettiiğiniz sorulara cevap bulacaksınız.

1.      Özgünlük Çok Önemli

Özgün olmak, kendine ait fikirlerinin olması aslında hayatın her alanında önemli ancak ama youtube para kazanmak ise bu durum çok daha önemli bir hal alıyor. Çekeceğiniz videolarda özgün yani orijinal konulara yer verir iseniz bu her daim işe yarar. Eğer çektiğiniz video daha önce çekilmiş videoların benzeri ise youtube algoritma bunu algılar. İnsanlar fark eder. Böylece izlenme sayınız oldukça gerilerde kalır. Youtube para kazanma şartları arasında elbette ki öncelikle izlenme sayısınız ve abone sayınız vardır.

2.      Kendinize Ait İzleyici Kitleniz Olsun

Amaç youtube para kazanmak ise elbette yapmanız gereken şey izleyici kitlesi oluşturmaktır. Bunun için hangi tarz videolardan ilerleyeceğinize karar vermeniz gerekmektedir. Eğer her telden çalarsanız bellibir kitleye hitap etmezsiniz. Youtube’a her hafta aynı gün ve saat de video eklemeniz takipçilerinize güven kazandırmanız açısından ve takip kolaylığı sağlamanız açısından oldukça önemlidir.

3.      Yorumlara Cevap Verin

Youtube dünyasında izleyiciler ile iletişim halinde olmak size her daim kazandırır. Eğer çok ünlü biri değil iseniz kendinizi ağırdan satmak sadece izleyicileri uzaklaştırır. Size yapılan yorumlara yorum vermeniz hem takipçinizi arttırır, hem de youtube sizi daha da ciddiye alır. Youtube para kazanma şartları arasında şunlar da bulunur;

Kendinize ait bir intro oluşturmalısınız.Güzel bir logonuz olmalı, profesyonellik açısından bu oldukça önemlidir.Kanalın tek bir temada kalmasına izin vermeyin. Videolar ekledikçe kanalınızı hareketlendirin.Doğru etiketler kullanın. Doğru etiket kanalınıza o konuda arama yapan kişileri çekecektir.Yapmacık davranmayın. Doğallık her daim iş görür.Müzik eklerken dikkat edin, telif akları yüzünden zor durumda kalmayın.

Youtube Hesabını Paraya Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Video içeriklerinize karar verdiniz, özgün videolar ürettiniz ve işin zor kısmından sıyrıldınız. Sıra işin en kolay kısmında. Youtube para kazanmak işlemine başlamak için öncelikle yapmanız gereken şey elbette ki youtube iş ortağı olmaktır. Peki youtube iş ortağı olmak neden gerekli. Çünkü böylelikle Google’a videolarınıza reklam vermek için izin vermiş olacaksınız. Bunun için aşağıda ki yolları izlemeniz yeterli olacaktır.

1.      Youtube’un İş Ortağı Şartlarını Kabul Edin

Youtube iş ortağı olabilmeniz için aşağıdaki adımları takip edin;

Youtube hesabınızda oturum açınSağ üst kısımda yer alan imgeden İçerik Stüdyosu kısmını seçinSol üst tarafta bulunan menüden kanal-durum kısmına tıklayınPara kazanma yazan yerin altında ki etkinleştir butonunu aktif hale getirinİş ortaklığı şartlarını kabul etmek için yönergelere uyun

2.      Adsense Hesabı Açın

Ödeme alabilmek için Adsense hesabınızda oturum açın.

3.      Para Kazanmak İçin Tercihlerinizi Belirleyin

Yüklemiş olduğunuz ve gelecekte yükleyeceğiniz tüm videolardan para kazanmak için onay verin.Videolarınızda gösterilmesini istediğiniz reklam türlerini seçin ve ardından onay verin.

4.      İnceleme Sonucunu Bekleyin

Buraya kadar her şeyi yaptı iseniz artık tek yapmanız gereken şey beklemek. Youtube, kanalınızın şartlarına uyum sağlayıp sağlamadığını inceleyecek ve onay verecek. Youtube burada bir değişikliğe gitmiş durumda. Önceden youtube para kazanmak için tek bir videonuzun yeterli izlenme sayısına ulaşması yeterli iken, artık youtube para kazanma şartları arasında kanalınızın en az 1000 aboneye ulaşmış olması, 10000 görüntülenmeye sahip olması ve 12 ayda 4000 saat izlenmiş olması gerekiyor. Youtube da para kazanmak için neler yapılır öğrendiğinize göre artık siz de bu dünyaya adım atıp, biraz sabır ederek para kazanmaya başlayabilirsiniz.          

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!