featured

Ermenistan Türk Mallarını Boykot Kararı Aldı Ülkesine Türk Mallarını Sokmayacağını Duyurdu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mallarını boykot kararına bir yenisi daha eklendi. Suudi Arabistan’ın boykot kararının ardından bu sefer Ermenistan Hükümeti de Türk mallarının ülkesine girmesini yasakladı. Kararın geçici bir süre alındığı ve 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği bildirildi.

Yaptığı bir açıklama ile kararını bildiren Ermenistan Hükümeti;

“ Ermenistan Cumhuriyeti Hükümeti, 20 Ekim’de almış olduğu karar ile Türkiye menşeli ürünlerin ithalatına geçici yasak getirmiştir. Söz konusu yasak 31 Aralık 2020’de yürürlüğe girecektir” ifadeleri kullanıldı.

Bu kararın arkasında yatan sebebin ise güvenlik tehditleri olduğu öğrenildi. Azerbaycan ile çatışma halinde olan Ermenistan, Türkiye’nin Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan’a açıkça destek verdiğinin anlaşıldığını belirtti. Kararın alınmasında bu durumun etkisinin olduğu ifade edildi.

Türk mallarının ülkelerine girmesini bir güvenlik tehdidi olarak algılayan Ermenistan, şu ifadeleri kullandı;

“ Türkiye menşeli ürünlerin ithalatı yasaklanarak Türkiye devlet hazinesine Ermenistan üstünden giden parasal kaynaklar kesilmiş olacaktır. Ayrıca düşmanca davranan bir ülkeden ürünlerin ithal edilmesi üstünden Ermenistan’a sızabilecek olağan tehditlerin de önü kesilmiş olacaktır.”

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Esnafın Tepkisi ile Karşılaşmıştı

Türk mallarını boykot kararı iki hafta önce yine Ermenistan gündemindeydi. Başbakan Paşinyan, Türk mallarının ülkeye girmesinin yasaklanması gerektiğini savunmuştu. Fakat Paşinyan, halktan istediği desteği alamadı. Esnafın “batarız” tepkisi ile karşı karşıya kaldı.

Paşinyan’ın isteğine bazı büyük marketler uyarak Türk mallarını raflardan indirme kararı aldı. Fakat esnafın büyük bir kısmı ve önde gelen firmalar bu kararı uygulamaya almak istemedi. Özellikle hafif sanayi ürünlerinin birçoğunun Türkiye’den gelmesi hem esnafın hem de hükümetin elini kolunu bağladı.

YouTube video

Azerbaycan’ın istikrarlı yürüyüşü ile de köşeye sıkışan Paşinyan, Putin’den de istediği yardımı alamayınca köşeye sıkıştı. Paşinyan’ın boykot isteğine Ermenistan Ticaret Odası Başkanı şu sözlerle karşılık verdi;

“ Ülkemizde 80 bin irili ufaklı özel girişimci mevcut. Bunlardan 60 bini genelde Türk ham madde ve hazır ürünleriyle çalışıyor. Bir gece tüm Türk mallarını boykot edelim dersek bu 60 bin girişimci işsiz kalır” ifadelerini kullandı.

Fakat tüm tepkilere rağmen Ermenistan Hükümeti bugün Türk mallarını boykot kararı aldığını açıkladı. 31 Aralık 2020 tarihine kadar süre verdi ve kararı kamuoyu ile paylaştı. Halk, Türk mallarını hedef alan Ermenistan’ın kararını desteklerken kimi iş yerleri Türk malları raflardan kaldırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!